LA CROA ~ Argan & Macadamia Oil - Shampoo & Conditioner

by - Monday, August 31, 2015

Vjerojatno ste čuli za La Croa preko nekih drugih beauty blogova, a radi se o hrvatskom brendu... La Croa proizvodi su najviše posvećeni njezi kose, no možete naći i set za njegu ruku, koji će biti tema nekog drugog posta kod mene :) Proizvodi ovog brenda su me privukli da ih testiram zbog lijepe i profinjene ambalaže, koja daje dojam kvalitete samog proizvoda. To je bila moja prva misao :) Zaštitni znakovi La Croa brenda su Vrhunski sastojci za njegu kose - Arganovo ulje, ulje makadamije, keratin..., te Izostanak parabena u sastavu. Ljubiteljima kozmetike za početak dosta :D


Ako Vas zanima priča o brendu, proizvodima, sastavu, a uz put želite saznati pokoji koristan savjet kada se radi o njezi i zdravlju kose, kliknite na La Croa stranicu --> ovdje.


20150831_155544


Uz sve proizvode koje su mi poslali, za početak sam odlučila testirati šampon i regenerator, jer sam se poželjela nečeg novog za tu namjenu :) Istovremeno sam ih počela koristiti - ponekad samo šampon, ponekad samo regenerator u kombinaciji nekog drugog šampona, a ponekad zajedno, da vidim kako zasebno i zajedno djeluju.


Ambalaža mi se stvarno sviđa i nekako odskače od tipičnih ambalaža šampona i regeneratora. Djeluje stvarno skupocjeno i profinjeno, a Premium u natpisu me podsjeća na one Premium bombonijere i proizvode općenito, koji su uvijek u, za klasu ljepšoj, ambalaži od ostalih. Materijal bočica je mekano plastični.


Obadva proizvoda možete pronaći u dvije količine - 250 i 1000 ml.


Miris im je zarazan, kvalitetan i omamljujući. Najviše osjetim arganovo ulje i keratin, tj. najviše me podsjeća na mirise proizvoda, koji su ih isto imali u sastavu :) Miris regeneratora je nešto jači od šampona i zadržat će se u kosi jedno određeno vrijeme. Miris mi ne može dosaditi, jer je baš njam :D



Shampoo


20150831_155318

Tekstura šampona podsjeća izgledom na neko gusto ulje, no pod prstima nije ni malo masna i nije čak ni gusta, samo tako izgleda :D Šampon se lijepo rasporedi po kosi i pri prvom šamponiranju se stvori pristojna pjena. Naravno, kao kod većine šampona, kod drugog šamponiranja ta pjena je bogatija i konkretnija. Obuhvati cijelu kosu i odmah dobijete dojam da ju odlično pere.


Šampon dobro opere kosu i ne isušuje vrhove niti ih rascvjeta. Paralelno s tim i ne otežava kosu.


Šampon nije produžio moje neko normalno vrijeme između dva pranja (dva puna dana), ali sam zadovoljna što efikasno miče masnoću i nečistoću s glave, a ne maltretira kosu. Kosa je nakon njega čista, sjajna i lijepo izgleda :)


Sastav:


AQUA/WATER, SODIUM LARETH SULFATE, COCO GLUCOSIDE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, SODIUM CHLORIDE, CETRIMOUNIUM CHLORIDE, SODIUM BENZONATE, CYCLOPENTASILOXANE, CYCLOHEXASILOXANE, CITRIC ACID, ARGANIA SPINOSA (ARGAN) SEED OIL, MACADAMIA NUT OIL, PANTHENOL , HYDROLYZED KERATIN, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, HUMULUS LUPUS (HOPS) EXTRACT, PARFUM/FRAGRANCE, BENZYL BENZOATE, BENZYL SALICYLATE, BENZYL ALCOHOL, CI 16185/RED, CI 47005/YELLOW, C1 4205/BLUE.



Conditioner


20150831_155648

Tekstura regeneratora je gusta i po malo ju je teško istisnuti iz bočice. Zadnjih dva puta su me prsti malo zaboljeli :) Kao što sam rekla ima malo jači i zamamniji miris od šampona, što i je poželjno od regeneratora.


Koristim ga nakon što sam dva puta šamponirala i isprala kosu. Nanosim ga na ručnikom posušenu kosu duž njene cijele dužine. Iako izlaskom iz bočice izgleda gusto, razmazivanjem po kosi njegova tekstura se prorijedi i lijepo rasporedi. Sviđa mi se što, ako ga i stavim blizu korijena kose, ono se neće brže zamastiti. 


Kosa je nakon njega jako mekana, sjajna i ugodna na dodir. Primijetila sam da ostaje duže mekana u odnosu na neke druge, prosječne regeneratore koje sam koristila :) Ponekad, ne svaki put, moram posegnuti za regeneratorom u spreju da ju lakše raščešljam, u slučajevima kada se baš jako zapetlja.


Sastav:


AQUA/WATER, CETEARYL ALCOHOL, DIPALMITOYLETHYL HYDROXYETHYLMONIUM METHOSULFATE, CETEARETH - 20, ARGANIA SPINOSA (ARGAN) SEED OIL, POLYQUATERNIUM-7, MACADAMIA NUT OIL, GLYCERIN, CYCLOPENTASILOXANE, CYCLOHEXASILOXANE, DIMETHICONOL, DIMETHICONE, CETRIMONIUM CHLORIDE, PANTHENOL, SILK AMINO ACIDS, PHENOXYETHANOL, PARFUM/FRAGRANCE,  BENZYL BENZOATE, HEXYL CINNAMAL, BENZYL SALICYLATE.


20150831_170033


Moja kosa nakon korištenja samo ovog šampona i regeneratora, nisu dodani nikakvi dodatni proizvodi.


20150831_155520


*PR Proizvodi



Jeste li čuli za La Croa? Jeste li isprobali neki od njihovih proizvoda? Kakvi su Vaši dojmovi?


Hvala na čitanju!! :) :)


Ivana <3 <3


 

You May Also Like

23 comments

  1. Otkad sam probala sve La Croa proizvode za kosu samo njih i koristim! :) Prvo sam probala njihovo ulje još prije godinu dana i zaljubila se odmah. Drago mi je da se i tebi sviđaju proizvodi. :D

    ReplyDelete
  2. ulje će tek doći na red kod mene i jako se veselim :D <3
    odlični su im ovaj šampon i regenerator, nekako ni ja nemam potrebu posegnuti za drugim proizvodima :)

    ReplyDelete
  3. Daaaa <3 i čula i probala fenomenalnu masku za kosu :) Baš sam si obećala kupiti ponovo, a ko zna- verovatno se u košarici pronađu i ostali LC proizvodi :)

    ReplyDelete
  4. Probala oboje i baš sam zadovoljna, a miris je predivan <3

    ReplyDelete
  5. Isprobala sam ova dva proizvoda, ulje i masku još prošle godine kada sam imala dugu kosu. Miris je najbolji ikad valjda ^_^ ali meni se kosa brzo masti i nije mi se ništa vidljivo dogodilo u mjesec dana korištenja pa sam sestri dala sve te proizvode, njoj se sviđaju jer ima dosta suhe vrhove. Ulje sam još neko vrijeme koristila samo zbog mirisa, budući da nemam suhe vrhove (unatoč farbanju kose :D).

    ReplyDelete
  6. Definitivno moram ovo isprobati. Djeluje obećavajuće. :)

    ReplyDelete
  7. Marina Sweet About MeAugust 31, 2015 at 2:27 PM

    Imam ulje i masku i obožavam. Želim još isprobati i šampon, ali nikako da ga kupim, Muller mi nije blizu, pa ne mogu kad se sjetim, a kad odem tamo već imam u upotrebi neki drugi šampon. :D

    ReplyDelete
  8. hehe da :D tako i meni zna biti s nekim proizvodima,,, nikako da ih kupim, jer mi žao, kao budem kad potrošim zalihe :D

    ReplyDelete
  9. meni je dobro :D posebno regenerator :D ali i šampon je skroz solidan :D

    ReplyDelete
  10. da, miris je ono zamaman i ne može dosaditi :D
    hehe, s kojom bojom se farbaš?
    kad sam se farbala u tamnije nijanse, kosa mi je bila jako masna,,
    sad kad sam svjetlija suši mi se u vrhovima malo

    ReplyDelete
  11. da.. odlični proizvodi, odličnog mirisa <3

    ReplyDelete
  12. masku imam u onim tester vrećicama, ali pristojnu količinu :D
    mislim da ju nakon sljedećeg pranja stavljam na kosu :D

    ReplyDelete
  13. farbam se u crvenu boju uvijek, a većinom garnier koristim, tu i tamo sam kupila neku drugu ali ništa od ovih skupljih, do 30kn da je farba :D

    ReplyDelete
  14. meni su znale crvenkasto smećkaste boje jako mastiti kosu,, ali možda je to samo kod mene bio slučaj :)

    ReplyDelete
  15. mislim da to kod mene nije. trenutno imam kratku kosu pa se ne farbam, a zadnji put sam se u 11. mjesecu prošle godine. jednako se masti :/ jedino mi je pomogao melissa kruti šampon, ali mi je on preskup :(

    ReplyDelete
  16. Ambalaža je stvarno lijepa, baš podsjeća na neku luksuznu čokoladu i slično :) Kako izbjegavam SLS u šamponima, ne bih ga isprobala, ali regenerator baš fino zvuči :)

    ReplyDelete
  17. da, baš na neku bombonijeru skupu :D
    regenerator tak ofino miriši i kosu ostavlja lijepom mekanom <3

    ReplyDelete
  18. da, ona nije to stvarno :(
    znam da se meni oduvijek masti u korijenu,,, ali kad sam se farbala u tamnije, mahagonij nijanse, bila je kompletno masna

    ReplyDelete
  19. ah tko bi znao, luda kosa. :/ meni se uvijek od korijena masti. probala sam s onim babylove šamponom iz dm-a i ricinusovo ulje, kosa je ljepša, ali i dalje sam ju svaki drugi dan morala prati. sad ju ne farbam i dalje nije nešto bolje, imam trenutno Loko Samson šampon, perem ju svaki treći dan, ali je treći već dosta masna.
    možda tamne nijanse imaju neke sastojak koji tebe posebno ne odgovara, to je zbilja neobično baš da ti je cijela masna :O

    ReplyDelete
  20. Jaaako mi se sviđa ta njihova luksuzna ambalaža :sucker: :D Dosad sam isprobala samo ulje, koje predivno mazi kosu, a što se ovih stvari tiče u potrazi sam za nečim što će ipak bar malo produžiti vrijeme između pranja kose jer mi se grozno masti. Ako imaš kakvu preporuku, dojavi!

    ReplyDelete
  21. da ambalaža baš vuče da dodiruješ proizvode i koristiš :D https://makeupandother.wordpress.com/2015/07/02/oriflame-nature-secrets-green-tea-bergamot-sampon-za-kosu/

    Iako se jako bzo potroši :D

    ReplyDelete
  22. Iako nikad nisam probala ništa od ovog brenda, ovo stvarno izgleda predivno! :)
    http://croatianfashiongirl.blogspot.hr/

    ReplyDelete
  23. probaj nešto :D ja se sad bacam na isprobavanje ostalih proizvoda, pa se javim s recenzijom :D

    ReplyDelete