Essence Colour & Care | lakovi za učvršćivanje noktiju

by - Friday, August 12, 2016

Jedan od Essence noviteta za proljeće / ljeto 2016. godine su i Colour & Care Strengthening lakovi. Naglasak na ovim lakovima je taj što su napravljeni od prirodnih sastojaka. Iako ih krase moderne i za toplu sezonu poželjne nježne, pastelne boje, ova linija je na Essence stranici smještena u kategoriju - Njega noktiju i oporavak :) Ovi lakovi obećavaju funkciju jačanja noktiju i lijep premaz boje preko njih u jednom. Linija sadrži pet nijansi, a ja danas spominjem dvije - I care for you* i You made my day :) 



Sviđa mi se izgled bočica ovih lakova. Iz nekog razloga lakovi četvrtastih bočica meni izgledaju odmah ljepše i elegantnije, nego oni u klasičnim, valjkastim. Nekako mi izgledaju više šik i sam proizvod djeluje skuplje. 



Četkica ovih lakova je kratka, ali prilično široka, vrlo gusta i uže nokte prefarba u jednom potezu. Kada trebate posegnuti za novom količinom laka u bočici, često zapinje za grlo bočice, zbog svoje širine. Zbog toga pazim da redovito čistim i mičem ostatke laka koji ostaju na ulazu u otvor bočice, da mogu lak zatvoriti do kraja i da ne bi došlo do uranjenog sušenja proizvoda. 

You made my day 



Lijepa, nježna, pastelna mint nijansa. Mint nijanse su postale obavezan član moje ljetne postave lakova za nokte, a upravo ovakvu nježnu verziju sam dugo htjela :) 

I care for you*



Nježna i svijetla roza boja. Lijepo izgleda na preplanuloj puti i jedan mi je od favorita ovog ljeta <3

Tekstura ovih lakova je upravo onakva kakvu volim kod pastelnih boja - ostavlja gusti, bogati, kremasti finish. Primjetan sjaj nije izostavljen.
Sušenje je pristojno brzo i za najnestrpljivije :) Dok se lak suši, osjećam da nekako učvrsti nokat, no ne mogu prosuditi koliko dobro jača, tj. obavlja svoju funkciju za koju je namijenjen. Primijetila sam da se nokti ne listaju toliko kao prije, pa vjerujem da je to jedan od bitnih znakova :) 
Kod obadvije nijanse su potrebna dva sloja, jer se kod prve blago vide prijelazi. 
Problem kod ovog laka je trajnost, jer meni konkretno traje dva dana i onda se oguli po malo sa svih noktiju. Možda je to samo kod mene, jer sam po stranim blogovima čitala da je trajnost i do 5 dana. 
Dobra strana ovih lakova je što mi nokti ne žute i ne tamne od njih, već naprotiv, kad ih skinem, čini mi se da su čak i bjelji :D 

Cijena - 16,90 kn 


*PR proizvod

Jeste li isprobali Essence Colour & Care Strengthening  lakove za nokte? Koja nijansa Vam se najviše sviđa iz kolekcije? 


Hvala na čitanju!! :) :)

Ivana <3 <3

You May Also Like

10 comments

  1. Ajme ova mint boja je prelijepa.

    ReplyDelete
  2. Obje boje su mi super, baš sam ih tražila ovo ljeto :) i cijena je super :) al ova trajnost od dan dva me sve više nervira jer imam sve manje vremena često ih mijenjati a ne podnosim vidjeti na noktima da mi je imalo ogule :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. da... trajnost im je slaba točka,, sad ne znam kako bi funkcionirali s nekim baznim ili nadlakom... ali ovako sami za sebe, meni brzo odu,,
      stvarno šteta jer su i boje i formula krasne :/

      Delete
  3. You made my day! :D Prelijepa je nijansa, ovih I care for you, ima puno sličnih nijansi, naravno, lijepa je, al ova zelenkasta/mint boja je jako fina :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. istina, ta mint je stvarno lijepa i vesela, uvijek sam raspoložena nositi ju :D
      meni je roza veći favorit, jer nekako teško nađem nijansu roze koju ću često i bez ustručavanja nositi na noktima,, ova je dovoljno nježna, a opet dovoljno vidljiva i ljetna :D

      Delete
  4. Ova roze nijansa mi je presavrsenaaa <3

    ReplyDelete
  5. Kupila sam si ovaj puder roze boje, ali iskreno - nisam ga još niti testirala. Boja me osvojila na prvu. Kada ga probam, javim ti dojmove. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boja je baš odlična :D već godinama mi se sviđa ovakva roza i vjerujem da će se to nastaviti :D

      Delete