7 Razloga zašto sam zavoljela Instagram Stories

by - Tuesday, November 29, 2016

Instagram je moja najdraža društvena mreža u posljednje vrijeme. Volim gledati lijepe fotke drugih, ali i uploadati i kreirati vlastite. Kad god imam slobodnog vremena ga posjetim i Instagram je aplikacija gdje na jednom mjestu u jako kratkom vremenskom roku dobijem najviše inspiracije. Kako za blog, tako i za život :) Kada se pojavio Instagram Stories totalno sam ga ignorirala i nisam vidjela njegovu poantu - ako već uploadam stvari na Instagramu. No, s vremenom sam počela gledati tuđe "priče", počeo mi se sve više sviđati koncept i evo i sama ga nešto duže od mjesec dana koristim i to aktivno :D Za one koji ga ne koriste - Instagram Stories je novo svojstvo Instagrama koje nudi mogućnost postanja slika i videa, koji nestaju nakon 24 sata, a kada se klikne na njih mogu se vidjeti nekoliko sekundi. 
Navest ću sedam razloga zašto je Instagram Stories još više poboljšao moje iskustvo korištenja Instagrama. 


1. Ne moram slagati lijepu / idealnu / savršenu kompoziciju slike - Instagram je mjesto gdje uvijek nastojim stavljati slike oko kojih sam se potrudila, koje imaju neku posebnost i priču. Kod Instagram Stories-a ne moram misliti na te detalje i da li fotka izgleda pristojno, jer u očima promatrača ona traje nekoliko sekundi.



2. Mogu uslikati / uploadati ODMAH kada dobijem želju i inspiraciju bez traženja idealnog osvjetljenja, pozadine, rekvizita. Prije, kada bih dobila nešto na recenziju ili kupila nešto novo, znali bi proći dani prije nego poslikam to nešto, jer fotke ne ispadaju kako želim. Sada sve stavim na Stories kao neku mini priču :)

3. Slika govori više od 1000 riječi, ali mi se sviđa opcija koju Instagram Stories nudi, a ta je da se slika / video može još bolje objasniti riječima ili emotikonima, koji idu direktno na nju. Priča ispadne još bolja. 


4. Mogu pokazati stvari koje inače ne pokazujem na samom Instagramu. Npr. sliku vatre kako gori vjerojatno nikad ne bi pokazala, jer je nemoguće da ispadne instagramski lijepa, ali je zato išla na Stories :D 


5. Upoznajete moju drugu stranu i ja upoznajem Vašu. Sviđa mi se što ova aplikacija nudi mogućnost za novu vrstu otvorenosti koju nisam do sad doživjela niti na Instagram-u niti na Facebook-u. 

6. Mogućnost kratkih videa - Kako nisam tip koji se voli snimati, vjerujem da ću nešto snimiti za Instagram Stories, jer ponavljam - ne moram imati savršenu opremu i osvjetljenje. Bitna je priča :) 

7. Ne može se pretjerati / dosađivati drugima. Zanimljivost Instagram Stories-a je ta što slike i videi ne ulijeću direktno u feed drugima i ako poželim uslikati 10 slika dnevno mogu, bez osjećaja da sam možda dosadna. Izbor je na onom drugom da li želi vidjeti moje objave :D

Koristite li Instagram Stories? 


Hvala na čitanju!! :) :)

Ivana <3 <3

You May Also Like

6 comments

  1. Koristim ga i volin. Slazem se s napisanim. Totalno mi je cool, jedino mi je zao sto su ideju uzeli od Snapchata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, baš to.. iako ga svejedno radije koristim nego Snapchat, nekako sam se više navikla i sve imam na jednom mjestu :D

      Delete
  2. Vjeruj mi, nisam uopće znala da Instagram Storise postoji (slobodno se možeš smijati!). Sada kad si mi ga otkrila, molim te, reci mi kako se postavljaju slike tj. kako Instagram Stories radi

    ReplyDelete
  3. Upravo iz tih razloga su i meni postali simpatični iako sam u početku odbijala korištenje :) čula sam da je Instagram i lansirao ovu platformu da spriječi dojam mreže koju mogu koristiti / na kojoj su popularni samo vrhunski fotografi sa super slikama. Kod storiesa svatko može bez obzira na kvalitetu slike doći do izražaja tako da s te neke strane im je to super potez :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, super je stvarno i lako se navući na nju, jer se sve događa u trenutku :D

      Delete