Mixa ~ optimalno tolerantan dvofazni odstranjivač šminke

by - Friday, May 23, 2014

Kako jedan dio tjedna provodim u Zagrebu, a dio u Sisku - gdje i živim :) ,moram sa sobom nositi kozmetičke preparate, koji mi svakodnevno trebaju.


Obzirom da mi se ne da stalno "vući" određene stvari koje su mi neophodne, odlučila sam ih kupiti. Tako mi je trebalo i sredstvo za skidanje šminke, ali sam htjela kupiti neko koje još nisam isprobala.


Odluka je pala na Mixa ~ optimalno tolerantan dvofazni odstranjivač šminke.


Mixa kao brend mi ulijeva neko povjerenje, jer mi njihovi proizvodi djeluju dosta kvalitetno i pouzdano.  Skoro nikad nisam pročitala nešto loše o njima.


20140519_120226



Dosada sam napisala recenziju o samo jednom Mixa proizvodu - njihovom mlijeku za čišćenje lica. Kod tog proizvoda me iznenadilo, što bez trljanja otapa šminku s očiju, a da me pri tom oči nisu ni malo pekle. Slična stvar je s ovim odstranjivačem ...


Odstranjivač dolazi u maloj, plastičnoj, oblikom tipičnoj Mixa bočici. Čep mu je od tvrde plastike, veoma kvalitetan i čvrst.


Količina odstranjivača je 125 ml, a rok trajanja 6 mjeseci. S obzirom da mi se brže troši od većine odstranjivača koje imam/sam imala, ne zabrinjava me ovaj rok :)


20140519_120254


Ovo je dvofazni odstranjivač, tako da ga treba protresti prije početka skidanja šminke. Kada ga protresete, pretvara se u svijetloplavu, pjenastu tekućinu :)


U sebi sadrži ulja koja su namijenjena čišćenju, te umirujući ekstrakt ruže.


Korištenje ovog proizvoda je stvarno umirujuće iskustvo. Nemam doživljaj da koristim odstranjivač, već običnu vodu, koliko je proizvod lagan. Iako u sebi sadrži ulja, neće vam ostaviti onaj iritantan masni sjaj na očima, kojeg ćete jedva čekati da isperete s vodom. Odstranjivač umiruje oči i područje oko očiju, zahvaljujući ekstraktu ruže.


20140519_120317




Način primjene: 


Promućkati proizvod, nanijeti ga na blazinicu, držati je par sekundi na zatvorenim očima da se šminka otopi i odstraniti. Ne trljati oči i trepavice.


Moj savjet je uvijek koristiti ovaj odstranjivač kako piše na uputama - bez trljanja. Jednom sam zabunom par puta prešla blazinicom preko očiju i one su me počele jako peći, vjerojatno zato što je šminka došla u doticaj s njima. Dokle god se pridržavam uputa i ne trljam ih, one me ne peku.


Dosta dobro skida šminku, nemam muke sa skidanjem maskare i tuša - oko čega se uvijek namučim :)



Dodatne informacije: 


Odstranjivač je pogodan za vodootpornu šminku, što će definitivno mnogima biti korisno tijekom ljeta, kada se ona najviše nosi.


Namijenjen je osobama s osjetljivim očima i kapcima,  te osobama koje nose leće.


Miris mu je lagan, neutralan, farmaceutski :)


Cijena - 34,90 kn



Sastojci/ingredients:


AQUA/WATER, ISODODECANE, ISOPROPYL PALMITATE, CI 61565/GREEN 6, DIPOTASSIUM PHOSPHATE, HEXYLENE GLYCOL, POLOXAMER 184, POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE, POTASSIUM PHOSPHATE, SODIUM CHLORIDE. (F.I.L. B54234/1)

Bez parabena i bez alkohola

 

Jeste li isprobale ovaj Mixa odstranjivač? Koji odstranjivač trenutno koristite? :)


Hvala na čitanju! :) 


Ivana <3 <3

You May Also Like

32 comments

  1. Baš sam neki dan ostala bez Loreala ovog tipa i otišla u DM. Dvoumila se između recenziranog i Garniera i na kraju uzela Garnier. Ali doć će i ovaj na probu iako mi se ne sviđa što oči peckaju pri doticaju s njim:|

    ReplyDelete
  2. Kad sam jednom pitala čitateljice da mi predlože nešto kvalitetno od preparative, puno njih je spomenulo upravo Mixa proizvode. Znam da si i ti jednom recenzirala Mixa mlijeko i zainteresirala me za njih tako da sam zasad nabavila samo tonik kojim sam jako zadovoljna. Kad potrošim odstranjivače koje trenutno koristim, kupit ću i ovaj sigurno. I da, uvjerila sam se i putujući s njim da je ambalaža kvalitetna i nije se izlio ni prolio kao neki drugi proizvodi koji su putovali sa mnom.

    ReplyDelete
  3. ...i najvažnije, što si isto spomenula-ne sadrže alkohol i paraben!

    ReplyDelete
  4. nisam ali ga uzimam u obzir pri sljedećoj kupnji.

    ReplyDelete
  5. da, stvar je u tome što ga se treba baš koristiti prema uputama - ne trljati oči, nego sam držati blazinicu na njima i čekati da se šminka rastopi :)
    po meni je stvarno oke jer je efikasan, a nježan :D

    ReplyDelete
  6. da, stvarno su im proizvodi oke,, nježni su nekako, a rade svoj posao :D i ambalaža je super, slažem se :D
    da, ono mlijeko je sadržavalo parabene, ali ovaj odstranjivač ne sadržava :)

    ReplyDelete
  7. uzmi da :D
    znam da i ti voliš Mixa proizvode :D

    ReplyDelete
  8. Dopada mi se kako zvuci, nisam je videla, a trenutno razmisljam da li da kupim Mixa ili Loreal micelarnu, zainteresovala si me sada da bas pogledam ima li ove kod mene :D. Divno je sto ima ekstrakt ruze, odlican post! :)

    ReplyDelete
  9. Nemam niti jedan Mixa proizvod,sve čekam da nešto potrošima pa da kupim tek onda ;).....ovo bi mi dobro došlo sigurno.

    ReplyDelete
  10. hvala ti! :) :)
    nisam probala niti jednu od tih micelarnih, ali sam čula da hvale Mixinu :D
    da, taj ekstrakt ruže je stvarno umirujući :)

    ReplyDelete
  11. da, bolje prvo potrošiti, pa se onda baciti na isprobavanje :D
    čula sam da su im jako dobre i kreme za ruke, micelarna...

    ReplyDelete
  12. Nisam do sada probala nista od Mixa proizvoda, i u BIH su tek stigli na police.. Mislim da cu ubrzo kupiti nesto, mozda to bas bude ovaj odstranjivac

    ReplyDelete
  13. Ja sam tip za umivalice, a ostatak šminke dokrajčim micelarnom :D Ako budem kupovala neki sličan proizvod Mixa je moj favorit jer sam jako zadovoljna njihovim proizvodima :D

    ReplyDelete
  14. E ovo me nikako nije privlačilo, ali ako kažeš da dobro obavi posao, onda možda nekad i kupim :) Više volim mlijeka i ulja za odstranjivanje šminke :)

    ReplyDelete
  15. Trenutačno koristim dvofazni Garnierov...nekako sam očekivala da će možda biti još malo učinkovitiji, čini mi se da s njime ne skidam šminku ništa lakše nego s običnim koji sam imala prije njega...ali tek sam ga počela koristiti pa vidjet ćemo. Voljela bih isprobati i ovaj Mixin :)

    ReplyDelete
  16. da :)
    mislim da s čim god počneš, nećeš biti razočarana :)
    meni je sad na redu neka krema njihova :)

    ReplyDelete
  17. ja slabo koristim micelarne,, a stvarno bi trebala si uskoro neku kupiti
    dvoumim se između Garnier i Mixine :)

    ReplyDelete
  18. i ja paralelno s ovim, koristim onaj Garnierov novi dvofazni. koji kao ujedno njeguje i trepavice, ali nekako mi je ovaj Mixin bolji :)

    ReplyDelete
  19. Ne koristim dvofazne skidače, samo micelarke, i to par godina unazad tako da sam probala i Mixinu... I preporučujem ti :D

    ReplyDelete
  20. budem ju sigurno kupila, kad potrošim zalihe svega što imam za skidanje šminke.. :D
    nemam baš iskustva s micelarnim (sramota haha) tako da se veselim isprobavanju Mixine :D

    ReplyDelete
  21. da, isprobaj nekad kada se zaželiš nečeg novog i drugačijeg hehe, vjerujem da će ti odgovarati :D

    ReplyDelete
  22. Nisam probala, inače koristim micelarne ili bademovu kremu u svrhu skidanja maskare i tuša. Čula sam samo riječi hvale za ovaj dvofazni odstranjivač i čim budem u prilici isprobat ću ga :)

    ReplyDelete
  23. ja sam valjda jedina blogerica koja još nije ništa od Mixe isprobala :D
    a ovaj proizvod bi mogao biti prvi, zvuči zanimljivo :)

    ReplyDelete
  24. Isprobaj svakako. Mene si zainteresirala za tu bademovu kremu :-) od koje je marke?

    ReplyDelete
  25. Ne mogu vjerovati da ti nisi jos isprobala hehe :-) a stignes, ima vremena :-) vecina stvari od Mixe je stvarno kvalitetno :-)

    ReplyDelete
  26. Kremu su mi napravili u ljekarni kad sam bila u BiH za Uskrs. Od micelarne su me pekle oči i hitno mi je trebalo nešto, pitala u ljekarni i oni napravili u par dana tu kremicu. :)

    ReplyDelete
  27. wow super :) onda sigurno je dobra, :D baš ću se raspitati :)

    ReplyDelete
  28. Ne koristim dvofazne odstranjivače (zasad!) jer mi je micelarna dovoljna što se tiče tog koraka u čišćenju lica od šminke :) Inače volim Mixu i vremenom ću isprobat sve od njih :)

    ReplyDelete
  29. nekako me sve polako uvjeravate, da bi trebala početi isprobavati micelarne :D
    imam jako malo iskustva s njima :)
    da, Mixa je jedan od onih brendova, kojoj su većina, ako ne i svi, proizvoda jako dobri :D

    ReplyDelete
  30. Obožavam te dvofazne odstranjivače, stvarno su mi odlični. Trenutno imam Nivein. Još ništa nisam isprobala od Mixe tako da bi ovaj mogao biti sljedeći :D

    ReplyDelete
  31. svakako probaj nešto od Mixa-e, proizvodi su im jako kvalitetni, a pristupačni :D

    ReplyDelete
  32. […] dvofazni odstranjivač šminke – posvetila sam mu recenziju :) Zaista lagani, ni malo agresivan proizvod za skidanje šminke s očiju. Ne ostavlja masni trag, […]

    ReplyDelete