Everyday beauty favorites

by - Saturday, June 14, 2014

Postoje proizvodi koje koristim (skoro) svaki dan. Ovo "skoro" u zagradi sam napisala zbog toga što se ne šminkam svaki dan, ali dekorativni favoriti koje ću u drugom dijelu posta spomenuti su ti koji  nekoliko mjeseci koristim pri svakom šminkanju. Nezaobilazni su dio moje rutine, pokazali su mi da su pouzdani, kvalitetni i trajni. 


Koristim vrlo jednostavne i jako povoljne stvari, većinu puta se baš te povoljne stvari kod mene pokažu kvalitetnijima, nego neke skuplje. Realno, ovakve proizvode ću svaki puta potrošiti, dok mi se ostali samo gomilaju po kupaoni i sobi :D


Prvo ću spomenuti preparativne, a zatim dekorativne proizvode.



20140613_164344



20140613_164434



Balea ~ MED pjena za pranje lica i vrata 


Za ovaj proizvod sam napisala posebnu recenzijuPjenu koristim svaki dan - ujutro i navečer. Volim ju koristiti jer je veoma nježna na licu, ali ga pri tom lijepo očisti od sjaja noćne kreme ujutro, te masnoće i ostatka pudera navečer. Jako dobar, pouzdan proizvod, koji mi nije izazvao nikakve reakcije na koži, niti ju isušivao. U recenziji sam spomenula njen neobičan miris - no na taj miris sam se navikla i sada mi je čak neobično ugodan :D  Ponekad ju koristim u kombinaciji sa spužvicom za pranje lica, a ponekad ju pomiješam s Olival piling za lice s uljem smilja, radi temeljitijeg čišćenja.



Garnier ~ Moisture Match (combination to oily skin)


I ovaj je proizvod imao svoju recenzijuKrema vrlo posebne teksture, nit je gelasta nit kremasta, neka sorbet tekstura.  Jako brzo se upije i osvježi lice. Ona je moj spasitelj, kada želim da mi puder ili BB/CC krema izdrži dobar dio dana, odlična je kao baza prije šminkanja. Koristim ju i kada se ne šminkam, jer lijepo ujednači lice, daje mu zdrav izgled. Njena kvaliteta je u tome što matira lice, ali mu istovremeno daje dozu hidratacije koja mu treba preko dana. Proizvod koji ću sigurno nastaviti kupovati duže vrijeme, jer s kremama za matiranje ne volim puno eksperimentirati :D



20140613_164520



HIPP ~ intenzivna krema za lice 


Svakodnevno volim koristiti i ovu kremu za lice. S njom volim nahraniti ga, zbog toga što ima mnogo kvalitetnih sastojaka. Iako imam masnu kožu lica, ponekad mi se oko usana ona ljuska i suši (pogotovo u hladnijim mjesecima). Hipp je ta koja ju drži pod kontrolom, a njena prvobitna namjena i je da štiti kožu od nepovoljnih vremenskih uvjeta. Ako ju ne koristim po danu, onda ju volim obilno nanijeti na lice preko noći. Ujutro ono poprimi čist, baby izgled :D Isto tako krema dobro dođe za namazati i ruke, i općenito sve suhe dijelove tijela na koje naiđete. Obožavam njen miris :D Jako dobra povoljna, krema, koju je korisno imati u svojoj postavi, postala je klasik među beauty blogericama :D



Dove ~ Invisible dry ~ 48 h Anti-Perspirant


Dezodoranse u spreju ne koristim još od osnovne škole, nekako rijetko kad naiđem na neki koji mi lijepo miriši, a i nisu mi se pokazali dobrima u sprječavanju neugodnih mirisa. Zato roll-on ove obožavam -pogotovo ovaj. Namijenjen je naravno sprječavanju znojenja, štiti od neugodnih mirisa i, ono što je jako bitno, ne preslikava se na odjeći. Ovaj primjerak koji imam testiran je na 100 različitih boja. Miriši ugodno, lagano, pomalo citrusno. Čak i u vrućim danima, nisam se pretjerano od njega znojila, a na robi mi nije ostao trag roll-on-a. Zaista još jedan pouzdan proizvod.



Avène ~ losion za masnu i problematičnu kožu


Ovaj losion nanosim  nakon čišćenja lica.  Posebno se koncentriram na T-zonu (čelo, nos, brada). Potrebno ga je dobro protresti prije uporabe i nanijeti na blazinicu. Namjena mu je da pročišćuje kožu i ostavlja osjećaj svježine. A termalna voda u njemu umiruje, djeluje antiiritirajuće i ostavlja trenutni osjećaj ugode na koži.  Sve ono što obećava i ispunjava. Detaljnije uklanja masni sjaj, osvježi lice i izjednači ga, a osjećaj na licu je odličan nakon njegove primjene. Svi koji imaju masnu kožu, voljet će ovaj proizvod. Miriši svježe i po čistoći :)




Sada, nekoliko stvari koje ne zaobilazim tijekom šminkanja 


20140613_164621




20140613_164751



Bourjois ~ 123 Perfect CC Cream


Na svojoj Facebook stranici sam davno obećala recenziju ove CC kreme. Dugo sam vremena bila vjerna Garnierovoj BB kremi (onoj u uskoj tubi koja matira), no zaželjela sam se promjene i odlučila kupiti ovu CC kremu, koja je tada bila novost kod nas. Nakon prve primjene, nije mi bilo krivo što sam ju kupila. Krema jako lijepo sjeda na lice, lako se razmazuje i brzo upija. Zaista ostavlja onaj efekt na koži da ona izgleda svjetlije i zdravije, i ono što me posebno iznenadilo koža je bila glatka od nje. Prekrivanje joj je srednje i dosta dobro :) Koži lica daje lijepu ujednačenost, svjetlinu, svježinu, naglašava prirodnu ljepotu. Mislim da ne mogu zahtijevati više, pogotovo u ovim toplim mjesecima, jer krema zaista nije teška i nije mi izazvala prištiće. Krema pruža 24 satnu hidrataciju, te sadrži SPF 15. Detaljnijih recenzija ima mnoštvo od strane domaćih i stranih beauty blogerica :D Još jedan veoma pouzdan proizvod, kojeg kupujem sigurno ponovo. 



20140613_164810



Essence ~ Matt bronzing powder


Proizvod koji sam isto tako spominjala na blogu i Facebook stranici je i ovaj bronzer. Za mene su se Essence bronzeri pokazali dosta dobrima, povoljnima, nekako nemam potrebu kupovati i testirati neke druge. Moj primjerak je namijenjen brinetama, iako imam tamniju kosu, svjetlija sam u licu, ali svejedno ovaj bronzer nije pretaman za mene. Nije prepigmentiran, tako da ne trebate previše paziti kod nanošenja, ali se može lijepo nadograditi, ako imate tamniji ten. Svaki put, prilikom šminkanja, volim s njime blago konturirati lice. Dugo koristim ovu stvar, nije mi nikad iritirala lice, niti ikako čudno utjecala na njega. Ima jako lijep miris ( ako mene pitate po kremama za sunčanje hehe). Proizvod koji ću nastaviti trošiti i trošiti :D



20140613_164849



Body&Soul ~ uvijač za trepavice 


Kupila sam ga u Mulleru za 20-tak kuna. Uvijač koji koristim stalno, jer imam poprilično kratke trepavice, a volim kad imaju određeni volumen i uvijenost :) Uvijač je jako kvalitetan, imam ga oko godinu dana, nigdje se nije oštetio. Kad smirite ruku i koncentrirate se moguće je obuhvatiti  baš svaku trepavicu i uviti ju. Nije jak, do sada mi se nije dogodila nikakva nezgoda s njim. Lijepo mi uvije trepavice i izvuče ono najbolje od njih, te ih pripremi za maskaru :) Čistim ga tako da stavim malo baby ulja na blazinicu, i ona makne sve suhe ostatke maskare i drugog make-upa, te ga redovito dezinficiram.


20140613_165009




Catrice Eye brow Stylist ~ brown-n-eyed Peas 


Izlizala su se slova na ovoj olovci, koliko ju dugo imam i volim :) Kod neke strane youtuberice sam čula pohvale za nju, te ju kupila. Ona je jedino što posjedujem za uređivanje obrva i ne treba mi ništa više :)



20140613_165102




20140613_165148



Olovka se održava šiljenjem, i ima simpatičan i veoma učinkovit češljić - koji pomaže u oblikovanju obrva i raspoređivanju pigmenta olovke.


Ovisno o jačini stiska, toliki će vam i pigment ostaviti, kako volim jednostavan, prirodan, ne previše napadan izgled obrva odgovara mi što se može nadogradit, i što će vam dati pigmenta upravo onoliko koliko želite.



20140613_171343


Boja ove nijanse je smećkasto-siva, neka tamnija taupe,  koja je idealna za postizanje efekta prirodnih obrva. I mislim da je upravo ova nijansa dobra za cure i sa svjetlijom i s tamnijom bojom kose :) Po trajnosti je odlična, ma olovka je prvoklasna, a ne košta više od 30 kuna :D Ako trebate nešto novo za obrve, razmislite o ovoj, jedino pripazite da imate neko dobro šiljilo za ovakve olovke doma :)



Ovo su proizvodi od kojih se ne odvajam, koje svaki dan uzimam i koristim, i vadim kada se spremam negdje. Veoma sam vezana za njih, i teško da ću u bližoj budućnosti ih zamijeniti s nečim drugim :)




Imate li vi takve proizvode od kojih se ne odvajate? Imamo li možda nekih zajedničkih? 



Hvala Vam na čitanju! <3 I komentiranju na mojoj stranici <3


Ivana <3 <3












You May Also Like

48 comments

  1. Prvo pohvala za post stvarno si svasta spomenula i lijepo poslozila favorite :) pola ovih stvari ne koristim, ali bi htjela - npr bourjois cc kremu, nju kupujem iducu sigurno, onda ovu Catrice olovku za oci, Dove dezic mi se cini super...a morat cu probati i Hipp kremu da vidim i ja zasto je svima super :D iako mijenjam proizvode cesto, neke koristim uvijek, to je onaj Brow Wiz od Anastasije, onda bb krema Garnier i Sleek rumenila, a u zadnje vrijeme Elixirovo ulje i SAN kreme. :)

    ReplyDelete
  2. Zanimljiv post! Vidio sam ovu CC kremu, ali nikada nisam siguran u vidu bilo kojih BB krema jer uvijek mislim na svoje ljuskice oko usana koje su mi najčešće istaknute nakon primjene BB kreme. Nedavno sam pronašao savršenu BB kremu koja ne ističe moje ljuskice, a riječ je o BB kremi koju si i ti donedavno stalno koristila, onu usku plavu Garnierovu :) Ne znam kako bi se ova krema ponašala na ljuskicama?

    ReplyDelete
  3. Prvo moram da kažem da mrzim Norine knjige. MRZIM! A mnogo sam knjiga u životu pročitala i nikada niti jednu nisam mrzila, osim svaku njenu koju sam pročitala :D Haha
    Zainteresovala si me za garnier kremu, moja je svakako pri kraju, pa bih mogla da obratim pažnju :D Imam isti bronzer i jako ga često koristim, iako nisam baš osoba od bronzera :)

    ReplyDelete
  4. Essence ima odlične bronzere! CC krema me jako zanima, ali meni ni Garnier nije odgovarala pa ne znam koliko bi mi ova sjela.

    ReplyDelete
  5. Zapao mi je za oko ovaj Avene losion, nisam ga do sada viđala u apotekama, morat ću da pogledam.. Kolika je cijena? I ostali proizvodi su super :)

    ReplyDelete
  6. Nabavi CC, mislim da će i tebi odlično odgovarati :)
    Baš sam neki dan ti mislila kupit ovu Hipp kremu da isprobaš :D
    Garnier BB kremu i SAN kreme zajedno volimo :D a Sleek rumenila svaki dan gledam i planiram narudžbu :D

    ReplyDelete
  7. pasala bi ti još više od Garnierove, jer je puno hidratantnija :D i omekšava kožu :D
    ali nije na onaj grozan način da ju masti, već taman kako treba :D

    ReplyDelete
  8. hahahah ja sam pročitala samo jednu Norinu- bila je oke, tipičan ljubić,ali nije imala "ono nešto" :D a ova na kojoj sam slikala proizvode, nju nisam čitala haha, nego mi je samo služila kao podloga haha jer je mama kupila prvi dio, a drugog nije bilo, nije mi imalo smisla da ju čitam :D
    da, kupi ovu Garnierovu, nadam se da će ti biti dobra, kao i meni :D a bronzeri su čist solidni,, :D

    ReplyDelete
  9. Garnierova je dostra drugačija od ove- ova ima ugoniji miris, manje alkohola i više hidratizira :) a ne masti kožu :D

    ReplyDelete
  10. još i piše na tubi da je - oil free :D

    ReplyDelete
  11. zasad imam samo ovaj testerčić, tako da ne znam punu cijenu,,, a na službenoj stranici ju nisam našla :/

    ReplyDelete
  12. http://www.mojaljekarna.hr/masna-koza-i-akne/41-avene-cleanance-losion-za-ciscenje.html#.U5yDJZSSyNA
    ovdje piše da je 110 kuna, i mislila sam da je neka takva cijena, ali najbolje da provjeriš :D

    ReplyDelete
  13. Lijepu si ekipu složila :D
    Hipp kremica mi je odlična, ali za ruke, na licu mi ne odgovara.
    Essence bronzer imam, ali onaj svjetliji i to i onaj sa shimmerom i bez :D i jako volim njegov miris po kokosu što me sjeti na ljeto :)
    Jako volim Bourjois HM puder i želim probati ovu CC kremicu, ali ne znam kako će mi se ponašati na licu. Kako imamo sličnu kožu, zanima me jel se brzo zasjajiš?
    Volim postove ovog tipa ;)

    ReplyDelete
  14. da bronzer ima baš nekako miris po kokosu, ljetu i kremam za sunčanje hehe :D
    ne zasjajim se brzo,, veći dio dana imam onako svježi, zdrav izgled lica,, ne mat, nego onako kao da mi zdravo posvjeli lice :D meni ne masti kožu uopće :)

    ReplyDelete
  15. Tek sada vidim post, nisam bila juce mnogo online, i moram da priznam da vam bas zavidim na hipp kremama, ovde kad god mogu uvek pogledam ima li ih, medjutim jos uvek ne a bas zelim da ih probam ima drugih proizvoda iz tog asortimana ali keme nigde lol. Bas cu pogledati Bela Mid penu treba mi nesto slicno, a moram da pocnem i uvijac da koristim imam neki strah prema njemu :D :) Zanmljiv izbor.

    ReplyDelete
  16. baš čudno da nemate tu kremu, nadam se da ćete uskoro dobiti :)
    Da, mislim da ova pjena ne može nikome učiniti ništa loše na licu, jedino ako je baš alergičan na neki sastojak,,, stvarno je nježna i efikasna
    ma ne trebaš se bojati,, samo polako :D

    ReplyDelete
  17. Dugo nisam pročitala bolji post! Stvarno si sve obuhvatila. Već dugo želim Baleinu pjenu, a ova Hipp kremica mi je oooodlična! Moj svakodnevni omiljen proizvod je catrice brow set i loreal maskara :D I to je to. Kremica mi je još uvijek Olival od smilja ali noćna. <3

    ReplyDelete
  18. super favoriti no većinu nisam probala. dakle ova olovka bi bila za mene jer sam svjetle puti sa crvenim pigmentima ali tamnijom kosom

    ReplyDelete
  19. aa hvala ti puno na komplimentu za post! :) baš sam htjela spomenuti ove stvari, jer ih uvijek nekako zaobilazim u postovima, a stvarno su odlični :D
    Catrice brow set je vjerujem odličan, ako im je ova olovka dobra :D

    ReplyDelete
  20. da, vjerujem da bi ti olovka super pasala,,, jer ako lagano prelaziš preko obrva ostavi čist malo pigmenta :D ako želiš tamnije, stisneš jače i ostavi više :)
    Hvala ti! :) <3

    ReplyDelete
  21. Pa nemamo ništa zajedničko osim uvijača za trepavice :D Ali probala sam tester Garnier kreme, samo rozu verziju :D

    ReplyDelete
  22. od svega ovog sam probala (i volim) samo hipp kremicu :)

    joj, ja bih mogla do sutra nabrajati što volim svakodnevno :D

    ReplyDelete
  23. I ja sam od svega probala samo Hipp kremu :) Dobra mi je, ali ne za lice, moja koža je ipak malo zahtjevnija a i ne volim masne kreme na licu...Imala sam jedan Essence bronzer davno i bio mi je odličan, nemam pojma što se dogodilo s njim u međuvremenu, negdje je nestao :)) Sad za konturiranje koristim neke druge proizvode, a od bronzanja sam davno odustala, njegujem izgled duha :)

    ReplyDelete
  24. Baš me zanima ova olovka za obrve, morat ću je pogledati! :)
    Ja kao i alittlemakeupobsessed, mogla bih do sutra nabrajati svoje svakodnevne favorite. :Šminkam se svaki dan pa se tu nađe svega i svačega :D

    ReplyDelete
  25. hehe! i ja mijenjam neke druge proizvode, ali ove koristim više od pola godine sigurno svaki dan :D
    Hipp krema je stvarno dobra :)

    ReplyDelete
  26. hehe! :)
    ja još uvijek koristim ovaj bronzer... ali razmišljam polako o nabavi onog NYX taupe rumenila, kojeg svi hvale da je dobra za konturiranje :D

    ReplyDelete
  27. da, razmisli o njenoj kupnji :)
    čak i ako imaš neke druge stvari za obrve, ona dobro dođe za popravljanje, ili neki casual/prirodni look :D

    ReplyDelete
  28. Pikirao sam nešto ovaj Moisture Match za masnu i kombiniranu kožu, ali sam čitao razne i podijeljene recenzije o tome kako se s njom sjaji, a opet da dobro osigurava hidrataciju. Obzirom da spominješ kako je idealna baza za lice, to bi me privlačilo jer bi to bila istovremeno baza i hidratantna krema prije nanošenje tonirane kreme. :)

    ReplyDelete
  29. evo meni se stvarno ne sjaji :) ali to opet ovisi od kože do kože :) krema košta oko 50 kuna, pa ju uzmi nekad u obzir, a i često je na sniženju
    e to je najbolje u cijeloj priči, matira lice, super je baza ( bb krema se ljepše nanosi) i još osigurava hidrataciju,,, koža se ne ljuska na određenim dijelovima, kako inače zna ako nanesem samo puder ili BB kremu

    ReplyDelete
  30. Imat ću itekako tvoj odgovor na umu jer bih volio što manje opterećivati svoju kožu. :)

    ReplyDelete
  31. Jako mi se sviđa ovaj tip postova! Moj uvijač je isto iz Mullera i nisam imala nezgode s njim, ali nije mi baš nešto kvalitetan što se uvijanja tiče..ne znam..potražit ću ovaj tvoj jednom. Obrve NE ZNAM crtat i baš mi je žao zbog toga. Sve prijateljice na kavu dolaze nacrtanih i uređenih obrva. Samo ja NE! :-((

    ReplyDelete
  32. ma ne crtam ni ja obrve hehe , samo ih lagano popunim ovom olovkom
    jer sam ih kao manja obrijala na jednom dijelu i tu su mi uvijek rijeđe, pa volim kad su ujednačene i prirodne :)
    po slikama mi imaš lijepe obrve, nemaš potrebe crtati :)

    ReplyDelete
  33. hehe! jedan, ali vrijedan :D
    ja ne mogu bez uvijača, jedino onih dana kad su mi oči osjetljice i suzne, običčno ujutro kad sam neispavana :D :D

    ReplyDelete
  34. Moram se odmah osvrnuti na ovaj Body&Soul uvijač jer ga imam i ja i moram reći da nisam uopće zadovoljna s njim. Kupila sam ga prije negdje 5-6 mjeseci i unazad mjesec dana uopće više ne pruža otpor :/ A ne znam koji da drugi nabavim...imaš koji prijedlog? Btw Hipp kremica je odlična, a dugo već želim isprobati Garnierovu kremu jer mi se čini da su onu zelenu s grožđem za mješovitu kožu povukli, ako se ne varam. Pa bi ova možda mogla biti dobra zamjena :)

    ReplyDelete
  35. ma poludit ću, nikako da na policama nađem tu baleinu umivalicu :(
    iako baš ne volim kad mi se lice sjaji, volim staviti bronzer sa šljokicama... koje se, naravno, na licu niti ne vide ali meni daju neki super filing ;)
    sve mi se čini da ću morat probat i bu bourjois cc kremicu :D

    ReplyDelete
  36. ajoj budi uporna, mora biti u nekom dm-u :/
    da, i ja volim staviti takav bronzer po ljeti, istina, nije da se lice baš sjaji sjaji, ali mu da "ono nešto"
    probaj CC, mislim da je idealna sad za tošle dane :D

    ReplyDelete
  37. moj je još u oke stanju, to valjda zato jer se ne šminkam i ne uvijam ih svaki dan :D a drugi koji sam imala je manhattanov,, on stoji baš tamo na polici njihovoj gdje je dekorativna,,
    njega sam imala valjda 100 godina :)
    u vezi Garnierove zelene, mišljenja su podijeljena,,, meni paše za moju masnu kožu, i ne masti ju dodatno, tako da ju ja preporučam :D

    ReplyDelete
  38. Jako mi se sviđaju tvoji favoriti :) Baš bi volila isprobat Bourjois CC kremu. Ja sam i dalje vjerna Garnierovoj BB, ali kad je potrošim svakako ću isprobati ovu.

    ReplyDelete
  39. isprobaj ovu :D
    malo je nježnija od garnierove i ljepše miriši :D

    ReplyDelete
  40. Moisture Match kremica mi je odlična, doduše ona plava, za normalnu kožu. Drago mi je da je i zelena učinkovita. :)

    ReplyDelete
  41. je, i više nego učinkovita :D
    bila sam skeptična prema ovoj kremi, a sad ne mogu bez nje :D

    ReplyDelete
  42. […] Najbolji efekt s ovom maskarom ćete postići, ako ju koristite u kombinaciji s uvijačem za trepavice. Jer i sami znate da vodootporne maskare najduže drže trepavice uvijene, mogu proći sati i sati, a moje trepavice s ovom maskarom su uvijene, iako prirodno padaju prema dolje. Ako nemate uvijač, ja koristim Body&Soul uvijač za trepavice, kupila sam ga u Mulleru, košta nekih 20 kn, pisala sam o njemu u svom Everyday beauty favorites  postu. […]

    ReplyDelete
  43. […] 123 Perfect CC cream - o ovoj kremi sam pričala u svom Everyday beauty favorites postu. Kupila sam ju negdje u travnju ove godine i od tad kao podlogu koristim samo nju. Nemam […]

    ReplyDelete
  44. […] koji je imao svoju Recenziju i bio je smješten u moje Everyday Beauty Favorites. U ta dva posta sam napisala dovoljno informacija o njemu, pa ako Vas zanima kliknite na njih :) […]

    ReplyDelete
  45. […] krema, Garnier Moisture Match (combination to oily skin) - obadva proizvoda su bila smještena u Everyday beauty favorites postu, pa škicnite tamo ako Vas zanima. Mislim da je Hipp krema, nažalost, povučena iz […]

    ReplyDelete
  46. […] Bourjois 123 Perfect  CC kremu isto obožavam <3 Najdraži proizvod ovog tipa :) Ako tražite pouzdanu CC kremu ovog ljeta, predlažem nju :D Daje sasvim pristojno prekrivanje, ali pri tome ne zacementira lice, već mu daje prirodan, uravnoteženi izgled :D Lagana je na njemu i divno se blenda :D Spominjala sam ju –> ovdje. […]

    ReplyDelete
  47. […] s vremenom se istrošio,  prestao mu je rok trajanja, te sam ga morala baciti. Spominjala sam ga u ovom postu :) Preko jesensko – zimskog perioda nisam imala niti jedan bronzer, te mi je ovaj došao kao […]

    ReplyDelete
  48. […] olovka za obrve od koje se ne razdvajam :D Kratko sam ju recenzirala u starom postu –> ovdje . Imam ju dvije godine i mislim da je red da ju ili mijenjam s novom, ili pređem na isprobavanje […]

    ReplyDelete