L'Occitane Aromachologie ~ Opuštajuće mirisne vrećice & Obnavljajuće ulje za suhu i oštećenu kosu

by - Friday, October 17, 2014

Ljetos, imala sam tu čast da mi iz L'OCCITANE en Provence pošalju neke proizvode na isprobavanje i na recenziju. Skakala sam od sreće i nevjerice, jer stvarno cijenim ovaj brend. Nisam imala prilike puno toga isprobati od njih, zbog toga što ne postoji L'occitane trgovina u mom gradu, pa mi tako nisu bili na umu, ali dolaskom u Zagreb otkrila sam čari njihove trgovine :)


Kod mene ste do sada mogli pročitati recenzije o samo dva njihova proizvoda, koja sam osvojila na nagradnoj igri :) Radilo se o kremi za ruke i parfemu koji dolazi u obliku gela, iz L'Occitane - Cerisier Rouge Red Cherry linije, o kojoj sam bila ovisna proljetos :D


Ovoga puta poslali su mi dva jako zanimljiva proizvoda, koje si vjerojatno nikada ne bih sjetila kupiti sama sebi, a pokazali su mi se vrlo korisnima i kvalitetnima. Radi se o  njihovoj, većini poznatoj - Aromakologija liniji, a proizvodi su  - Opuštajuće mirisne vrećice i Obnavljajuće ulje za kosu. Krećem s recenzijama, jer mi se čini da će opet biti puno teksta :D


20141013_124732




Aromachologie - Opuštajuće mirisne vrećice


20141013_124820

Vrećice dolaze u ovoj jednostavnoj, bijeloj, kartonskoj kutiji, koja se sa stražnje strane može praktično otvoriti i zatvoriti. S prednje strane postoje tri sitne rupice, koje lagano ispuštaju  miris lavande, što sam osjetila i prije nego sam otvorila paket. Za strastvene ljubitelje lavande ovo je raj :) Smatram ovaj paket idealnim darom  nekome tko useljava, preuređuje sobu, ili jednostavno voli lavandu, jer mi se čini kao lijepi Home-poklon :)


20141013_125114


U paketu/kutiji dolaze ove dvije krpene, simpatične vrećice. Svaka od njih teži po 25 g, vrlo lagane i praktične :) Vrećice su punjene sušenom lavandom i kuglicama eteričnih ulja. Ako me pratite, mogli ste u nekim postovima pročitati da ne volim miris lavande, ali kod ovih vrećica taj miris nije jak, oštar i napadan, već profinjen i opuštajući. Možda su za to zaslužna spomenuta eterična ulja, koja su uglavnom citrusna, voćna i cvijetna. Nisam vjerovala u opuštajuću moć lavande, sve dok nisam ove vrećice uselila u svoju sobu. Pogotovo mi paše ovaj miris prije spavanja, jer me opusti, manje sam napeta i odmaknem se od stresnih misli.


Kako vrećice na sebi imaju vezice, možete ih staviti i zavezati bilo gdje, meni nekad znaju biti u ormaru, a nekad ih znam posuditi mami i za njenu sobu :) Praktične su i kvalitetne, mislim da će mi potrajati dugo :) i da će se lijepo uklopiti u moje Pamper rutine :D


Ingredients: BILLES PLASTIQUE/PLASTIC BALLS, LAVANDULA AUGUSTIFOLIA (LAVENDER) FLOWER EXTRACT, PARFUM/FRAGRANCE. CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) OIL, CITRUS NOBILIS (MANDARIN ORANGE) PEEL OIL, CITRUS AURANTIUM BERGAMIA (BERGAMONT) FRUIT OIL, PELAGRONIUM GRAVEOLENS FLOWER OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, LIMONENE, GERANIOL


Cijena - 118,80 kn 



Aromachologie - Obnavljajuće ulje za suhu i oštećenu kosu


20141013_125216

Ovo je proizvod kojem sam se posebno obradovala, jer nisam do sada koristila niti jedan proizvod za kosu od L'Occitanea. Bočica ulja dolazi u ovoj kartonskoj kutiji, a kombinacija lijepe tamnozelene i narančaste boje najavljuje da se radi o luksuznom, ali prirodnom proizvodu. Koliko meni ovaj proizvod odiše luksuzom dovoljno govori to da ga držim zajedno u ladici s parfemima i koristim samo onda kada želim da mi kosa izgleda posebno lijepo :)


Ulje sadrži pet osnovnih sastojaka/ulja: ylang-ylang, svježa naranča, lavanda, geranija, anđelika :) Vjerujem da kombinacija ovih biljaka stvara taj posebno lijepi, nedefinirani miris. U pozadini se osjeti ta prirodnost sastojaka, nenametljiva lavanda. No pri prvom njuhu ističe se naranča, koja miriši posebno toplo i nekako mi taj miris posebno paše u ovim jesenskim danima. 


20141013_125406


Ono po čemu će se ovo ulje istaknuti, među ostalim uljima za kosu koja posjedujete je njegova multifunkcionalnost. Ovo ulje ima tri funkcije/mogućnosti primjene: 




  • nanošenje prije pranja kose, da bi kosa bila nahranjena i mekana

  • nanošenje nakon pranja kose, a prije sušenja fenom, da bi se kosa lakše raščešljala i zaštitila od topline

  • nanošenje na suhu kosu, da bi se kosa omekšala, pripitomile lepršave vlasi i ujedno zaštitila od jakih sunčevih zraka


 

20141013_125601

 

Ulje na sebi ima pumpicu, kao što ste mogli i očekivati. Pumpica je praktična i laka za rukovanje, možete dozirati koliko ulja vam je potrebno. Moje iskustvo govori da je uvijek bolje pritiskati malo po malo, nego pretjerati i završiti s previše ulja na rukama. 


Moja iskustva s gornjim navodima: 




  • ako koristim ovo ulje prije pranja kose, tada istisnem dva puta da bi dobila više ulja i obilno nanijela na kosu. Prije pranja moja kosa je uglavnom u groznom stanju, pri tjemenu je masna, na vrhovima suha i treba joj hitan oporavak. Ovo ulje se pokazalo idealno za to, daje joj lijep zdravi sjaj nakon pranja i zaglađene vrhove

  • ako koristim ovo ulje nakon pranja kose, a prije sušenja fenom, tada istisnem jednom pumpicu i nanosim također na vrhove. Nemam problema prilikom sušenja u smislu da se zbog ulja kosa sporije suši. Već pri prvim znakovima suhe kose, ona izgleda divno, sjajno i glatko, a što je meni najčešće bitno - uredno

  • korištenje ovog ulja na suhoj kosi je način na koji ga najčešće koristim. Kako sam stavljala puno svijetlih pramenova, moja kosa je na vrhovima vidljivo suha. Nakon što sam ju isfenirala, ispeglala, tada nanosim ovo ulje da ju vratim u život. Odmah pri primjeni ulja, kosa izgleda življe, veselije, blistavije. Pod rukama je mekša i njegovanija. Iako je peglana, to nije više toliko očito, već se stvara dojam prirodno ravne kose :)


Na kraju ću spomenuti da u sva tri slučajeva korištenja ovog ulja, ono ne masti moju kosu. Jednostavno kosa ga upije na najbolji mogući način, dovoljno da ju nahrani, ali opet ne previše da se ne vidi njegov sjaj i djelovanje. Ono što izrazito cijenim je i trajan miris koji će Vam posebno pasati kada Vam se kosa susretne s nosom :)


Formulu ovog ulja čine blagodati ulja slatkog badema, obogaćena Omega-9 masnim kiselinama i vitaminima. Regenerativni učinak čine gornja pet spomenuta ulja: ylang-ylang, svježa naranča, lavanda, geranija, anđelika. 


Ingredients: CYCLOMETHICOLE, ISOPROPYL PALMITATE, DIMETHICONOL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) OIL, LAVANDULA HYBRIDA OIL, LAVANDULA AUGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, PELAGRONIUM GRAVEOLENS FLOWER OIL, CANANGA ODORATA FLOWER OIL, ANGELICA ARCHANGELICA ROOT OIL, ANGELICA ARCHANGELICA SEED OIL, RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, TOCOPHEROL, PARFUM/FRAGRANCE, LIMONENE, LINALOOL, CITRONELLOL, GERANIOL, C1 19140/YELLOW 5  LAKE, C1 77491/IRON OXIDES


Cijena - 186,10 kn 


*PR proizvodi 



Jeste li isprobali recenzirane proizvode? Imate li želju isprobati neki od navedenih? Jeste li isprobali neki drugi proizvod iz Aromakologija linije? 


Hvala na čitanju! :)

Ivana <3 <3

You May Also Like

23 comments

  1. Volim lavandu tako da to kod mene uvijek pali. Vrećice su mi odlične, ja ih volim držati u ormaru :D Ulje bih rado probala :) Sviđa mi se što ima pumpicu koja olakšava korištenje :)

    ReplyDelete
  2. Nisam isprobala, ali htjela bih, vidim sad da su ove vrecice drugacije od drugih koje imam u kojima je susena lavanda, ovdje se nalaze ekstrakti ulja i svega pa vjerujem da je i miris posebniji kako si ga opisala :) ulje mi je jako privlacno, znas da volim proizvode za kosu pa ga mozda nekad nabavim, vjerujem da dugo potraje ta bocica :D bas lijepi proizvodi :)

    ReplyDelete
  3. vrećice su odlična stvar :) zapravo su vrlo korisne, a njihov miris smiruje :) u ormaru ih i sama često držim, super što ih mogu zavezati za vješalice :D
    ulje je najbolje koje sam do sad probala za kosu :D

    ReplyDelete
  4. da zbog tih ulja je posebnije, a i saznala sam da L'Occitane stavlja lavandu iz Provanse (Lavandula angustifolia) koja je drugačija od lavandina koji se obično stavlja u takve proizvode :)
    bočica traje jako dugo vjerujem,, ja sam do sad koristila bezbroj puta, i jedva se vidi da sam nešto potrošila :)

    ReplyDelete
  5. e točno to :D mirisi su divni i posebni :D kvalitetni i prirodni :D

    ReplyDelete
  6. Okej, ovo ide na wish listu:D <3

    ReplyDelete
  7. Ova Aromakologija kolekcija je meni direktna asocijacija na opuštanje i svijeće :) koristim gel i ulje i baš djeluju :)

    ReplyDelete
  8. Čini mi se da baš uživaš koristiti ovo ulje :) Ylang-ylang se nalazi i u Pur Blanca toaletnoj vodi iz Avona, pa me posebno zanima kako miriše :)

    ReplyDelete
  9. hehe :) vidim da si i ti zavoljela L'Occitane :D

    ReplyDelete
  10. istina :D stvarno je za opuštanje i neku spa, pamper večer :D
    super što imamo tako nešto :D

    ReplyDelete
  11. da, ulje mi je najbolji proizvod trenutno :D baš je zahvalno i kvalitetno :D
    mislim da bi ti se miris svidio :)

    ReplyDelete
  12. Nisam još isprobala ništa ovdje navedeno, ali čini mi se super.

    ReplyDelete
  13. da, super su stvari :D
    od <3 preporučujem :D

    ReplyDelete
  14. Anaviglam Beauty BlogOctober 18, 2014 at 8:15 AM

    Imala sve i bila jako zadovoljna.

    ReplyDelete
  15. Nisam isprobala nista iz ove linije, ali inače jako volim njihove proizvode, a pogotovo LE mirise. Ovo ulje mi zvuci jako primamljivo! :)

    ReplyDelete
  16. ulje je super stvar :D
    isplati ga se kupiti jer služi za više stvari i daje prekrasan izgled kosi :D :)

    ReplyDelete
  17. Jako sam čekala recenziju ulja za kosu i sada ga još više želim :) Jedini problem je što trenutno imam malo previše proizvoda ovakve vrste, ali znam kako sam slaba na takve proizvode i vjerujem da ću ga kupiti u skoroj budućnosti :D Ni ja nisam veliki fan lavande, ali stvarno me zna opustiti prije spavanja :) Tako da vjerujem da je i ovaj proizvod dobar :)

    ReplyDelete
  18. hehe, znala sam da će tebe jako zanimati recenzija :)
    svakako se isplati kupiti, kada potrošiš zalihe, jer ovo ulje dugoo traje :D
    da, ja sam s ovim vrećicama otkrila svoju prikrivenu ljubav prema mirisu lavande :D baš smiruje i opušta :D

    ReplyDelete
  19. […] Ako primijetim da mi kosa ima nekih ispucanih dijelova, što je rijetkost nakon njega, stavim malo L’Occitane ulja na ta […]

    ReplyDelete
  20. […] Svoju kosu sam posvijetlila, izblajhana je sitnim pramenovima, te je postala puno suša u odnosu na prethodne godine. Skoro svaki dan se družim s uljima, posebno s L’Occitane Aromachologie. […]

    ReplyDelete