Prva, mini Feelunique kupovina

by - Tuesday, January 20, 2015

Prije nekih dva i pol mjeseca, obavila sam svoju online kupovinu, prvi puta s Feelunique stranice. Feelunique je sajt koji ima vrlo bogatu ponudu dekorativne, preparativne kozmetike, parfema, proizvoda koji doprinose zdravom načinu života,... Cijene se kreću u engleskim funtama, a dostava je vrlo brza, oko 5 radnih dana. Za svakih potrošenih 10 funti, poštarina je besplatna :D


Kod narudžbe nisam bila pretjerano zanimljiva, naručila sam dva proizvoda, koja su mi hitno trebala u tom periodu i koja od tada svaki dan koristim, te sam skupila dovoljno dojmova da ih paralelno recenziram :) To su - Garnier Long Lasting Shine control moisturiser, krema za lice i Nuxe Reve de Miel, balzam za usne.


20150120_112005




Garnier Pure ~ Long lasting Shine control moisturiser


20150120_112634

Kao što sam u mnogo postova spomenula, moja koža lica je mješovita do masna. Uglavnom po cijelom licu imam masna, problematična područja, ako je ne održavam i ne perem redovito, ali sam se ogradila s ovim mješovitim, jer mi najčešće u zimskom periodu zna nastati suho, perutavo, dehidrirano područje oko usana i tu je potrebna stvarno jaka hidratacija. Toliko jaka da znam danima posezati za Elixir uljem :D


No, svakodnevno kao glavni oblik hidratacije i zaštite lica tražim kremu koja obećava matiranje. Kreme za matiranje su mi odlična alternativa i zapravo 2u1 proizvod, jer mi pružaju tu bitnu dozu hidratacije, ali pri tome sprječavaju mašćenje lica i idealna su podloga za make up, pa dosta puta preskočim bazu :)


Ova mi je odmah zapela za oko na Feeluniqueu, jer ju nisam viđala u našim drogerijama (ona nije dio Moisture match linije), a čim sam pročitala ključne riječi - Pure, Mattifying Effect i Anti Shine morala sam ju ubaciti u košaricu i osigurati da dođe u moje ruke :D Cijena od 50-tak kuna mi se činila kao zlatnom cjenovnom sredinom :D



Ova krema obećava:



  • matirajući efekt

  • ne začepljuje pore

  • ne masti kožu 

  • kontrolira sebum i sjaj lica

  • pročišćava kožu


20150120_112837

Kako krema izgleda kada ju istisnem iz tubice, možete vidjeti gore. Kroz razmazivanje kružnim pokretima na licu postane skroz prozirna, brzo se upije i pruža pomalo osvježavajući osjećaj :) Gelaste je teksture i osjećam malu prisutnost kremaste.


Kako se krema brzo upije, koža bude efikasno pripremljena za nanošenje make-upa i postane blago glatka. Pruža koži pristojnu hidrataciju, one dehidrirane dijelove koje sam ranije spominjala ne liječi, no drži na neki način zaključanu hidrataciju, koju sam im pružila uljima i masnijim kremama. Djeluje na neki način kao štit, kao zid između njegovane kože i vanjskih utjecaja/nepovoljnih vremenskih uvjeta, pružajući i sama pri tome solidnu njegu koju moja masnija područja zahtijevaju.


Od kako koristim ovu kremu primijetila sam da mi je lice puno smirenije, njegovanije, čišće. Koža se kroz dan uistinu manje masti i imam minimalno tragova na matirajućem papiriću, kojeg nosim u torbi, gdje god da pođem. Primijetila sam manje nastajanje akni i bilo kakvih čudnih pojava na licu, zaista ga je nekako pročistila zahvaljujući antibakterijskim sredstvima koje sadrži. Zaista odlična, efikasna, a povoljna dnevna krema za nas s masnom kožom. Za Vas koji imate suhu i/ili normalnu mješovitu kožu s većim suhim područjima ova krema nije, jer se bojim da ne bi dovoljno njegovala i nahranila suhe dijelove i spriječila nastajanje novih.



Sastav/Ingredients:


AQUA/WATER, CYCLOHEXASILOXANE, GLYCERIN, MONTMORILLONITE, GLYCERYL STEARATE SE, POLYGLYCERYL-3 METHYLGLUCOSE DISTEARATE, STEARYL ALCOHOL, SALICYLIC ACID, APLHA-ISOMETHYL IONONE, BENZYL SALICYLATE, CAPRYLOYL SALICYLIC ACID, CARBOMER, CI42090/BLUE 1, CITRAL, DISODIUM EDTA, EUCALYPTUS GLOBULUS EXTRACT/EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF EXTRACT, HEXYL CINNAMAL, LIMONENE, LINALOOL, PHENOXYETHANOL, PROPYLENE GLYCOL, SODIUM HYDROXIDE, XANTHAN GUM, ZINC GLUCONALE, PARFUM/FRAGRANCE. 


Link na Feeluniqueu - ovdje



NUXE ~ Reve de Miel


20150120_113158

Prvo sam htjela naručiti popularnu varijantu u teglici, no bila je rasprodana, jer je bio ogroman popust na sve Pharmacy brendove.


Bila sam uzbuđena isprobati ovaj popularan i hvaljeni balzam za usne. Ono što sam očekivala i s čime sam zadovoljna je to što dolazi zaštićen tankom, prozirnom folijicom, koju morate rastrgati da biste došli do ambalaže. Budući da paket prolazi dugačak put i prođe kroz dosta ruku, ovo je jako bitno kad se radi o ovako, dosta osobnom proizvodu :D (balzame nikome ne posuđujem) :D


Oduševio me blagi, ali ugodan miris balzama, koji je kombinacija meda i limuna :D


Balzam u dodiru s usnama se lijepo topi, savršeno je razmaziv i u odnosu na prijašnje balzame zbog te topive teksture brže se i troši. No to meni odgovara, jer stvarno želim potrošiti ovakav proizvod do kraja, baciti ga i bez grižnje savjesti kupiti novi. 


Balzam me malo razočarao u smislu oporavljanja ekstremno ispucanih usana, kakve su moje bile za vrijeme blagdana. Bio je jako spor lječitelj i ako bi ga usporedila s Garnier Repair balzamom, kojeg sam koristila ranije, Garnier je pobjednik, jer je brzo i efikasno vraćao vlagu i normalu u moje usne. Nuxe radi odličan posao u smislu održavanja i zaštite usana, od kada ga redovito stavljam i izlažem se vanjskoj hladnoći i vjetrovima, on odlično štiti moje usne.


Još jedna mana je u tome što je balzam popucao po pola u dužinu, sada ga moram oprezno nanositi i jako malo odvrnuti van kutije, kako se ne bi dio odvalio :D ne znam je li to samo s mojim primjerkom :)


U svakom slučaju solidan, ugodan balzam. Obožavam ga koristiti kao dnevni balzam, jer odlično priprema usne za ruž ili olovku za usta, zbog toga što ne ostavlja premastan trag i brzo se upije :D



Sastav/Ingredients:


OCTYLDODECANOL, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL, OLEIC/LINOLEIC POLYGLYCERIDES, ORYZA SATIVA CERA (RICE) BRAN WAX, CERA ALBA/BEESWAX, GLYCERYL DIBEHENATE, HELIANTHUS ANNUS (SUNFLOWER) SEED OIL, , UNSAPONIFIABLES, JOJOBA ESTERS, TRIBEHENI, CITRUS GRANDIS (GRAPEFRUIT) PEEL OIL, ORYZA SATIVA (RICE) BRAN OIL, SAFFLOWER OIL/PALM OIL, AMINOPROPANEDIOL ESTERS, TOCOPHERYL ACETATE, TOCOPHEROL, GLYCERYL BEHENATE, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER) EXTRACT, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, HORDEUM VULGARE CERA/SPENT GRAIN WAX, CITRUS MEDICA LIMONUM (LEMON) PEEL OIL, MEL/HONEY, PEG-8, AQUA/WATER, CITRIC ACID, LIMONENE, CITRAL, LINALOOL, GERANIOL


Link na Feeluniqueu - ovdje


20150120_111848



Jeste li koristili koji od navedenih proizvoda? Koji biste htjeli isprobati? Naručujete li s Feelunique-a? 


Hvala na čitanju!! :)


Ivana <3 <3

You May Also Like

47 comments

  1. Planiram kupiti Nuxe balzam čim potrošim neke od onih koje imam doma. Ti si prva kod koje sam pročitala da je s nečime kod ovog balzama razočarana. Svi ga inače hvale na sve strane, da odlično oporavlja usne, praktički čini čuda :D Sad sam u dvojbi :D Nz, možda je razlika jer je tvoj u sticku, a druge recenzije sam čitala onoga u posudici. Meni treba nešto što će mi baš oporaviti usne jer su u lošem stanju koliko god da mažem :/

    ReplyDelete
  2. da, meni je ovaj odličan u smislu zaštite,,, ali kada su mi usne bile jako ispucane, bio je jako spor u oporavljanju i bilo mi je čak krivo što sam bacila ostatke Garnierovog :/ možda je to do mojih usana samo,,, a možda je varijanta u teglici mnogo bolja :D nju iduću naručujem :D :D probaj možda s melemom, ili napravi neki prirodni balzam si sama, ako ne možeš izdržati :/ :)

    ReplyDelete
  3. Nisam još nikad naručivala sa Feeluniqe - a, vjerojatno hoću :). Zanimljiva mi je ova krema za masnu kožu. Ali tek se sad polako rješavam upaljenih akni s područja brade, tako da nisam baš sklona eksperimentiranju sa preparativom. Ovo što sad koristim mi baš odgovara i za sad ostajem pri tome.

    ReplyDelete
  4. krema je stvarno dobra,,,ako imaš masniju kožu,,, a po ljeti će biti vjerujem savršena <3,,,ali razumijem te, ja kad se uhvatim određenih proizvoda ne volim mjenjati baš i eksperimentirati :D ali eto, tu će ti stajati podsjetnik, kad budeš obavljala kupovinu :)

    ReplyDelete
  5. Moram primijetiti da ti Garnier krema u pravilu baš odgovaraju ;) Za Nuxe u stiku sam čula da je manje učinkovit od onog u teglici. Meni je ovaj u teglici dobar, ali sad baš da padam na dupe od WOW efekta kao mnoge kolegice, ne padam :) A Feelunique jako, jako volim <3
    p.s. baš bi mogla probati Garnierov balzam

    ReplyDelete
  6. e ti si prava čitateljica, ako si to primjetila :) to je istina :D i ova i ona zelena iz Moisture Match su me oduševile,, zapravo su vrlo slične :D volim i taj njihov balzam,, to su nekih od mojih HG proizvoda haha da,, mislim da ću radi neke usporedbe naručiti taj u teglici da vidim da li je bolja ili ista formula kao ova,, :D moguće da je onaj zbog bogatije teksture učinkovitiji <3

    ReplyDelete
  7. Stvarno mi je drago da ti se svidjela ova krema, znam da smo prije pricale o njoj jos dok sam ju i sama koristila i vjerujem da ti je odlicna, mislim da je to vrhunski proizvod za masnu kozu koja nije prezahtjevna. Meni je tad bila ok, ali nazalost moja koza je uzas - i suha i sklona pristicima pa mi nije pasala nesto previse, al od svih drugih krema koje sam isprobavala, sjecam je se kao jedne od boljih :)
    Ovaj balzam super mirisi, bas me privukao odmah kad si mi ga pokazala :D zanima me sad kakav bi meni bio i kakav bi mi onaj u teglici bio,njega vec dugo imam na wishlisti :)

    ReplyDelete
  8. Nisam koristila ni jedan od ovih proizvoda. Interesira me sada ova krema, jer ja imam jako masnu T-zonu, samo sto me jako podjseca opisom na Afroditinu kremu koju sam koristila a nije me odusevila :/ No vrijedi probati :)

    ReplyDelete
  9. Naručujem kako ne :D Probala sam samo Nixe balzam al nije me specijalno oborio ali mene teško nešto obori pa nisam adekvatan primjer :D

    ReplyDelete
  10. Naravno da naručujem. Kako ti i ja imamo iste probleme sa kožom lica, svakako ću pogledati ovu kremu

    ReplyDelete
  11. S Feeluniqu-a često naručujem i zadovoljna sam dostavom. Iako, u zadnje vrijeme sam više s Beautybay-a kupovala, jer su određeni proizvodi ipak mrvicu povoljniji. Nuxe balzam zvuči sasvim dobro, makar mi se nikako ne sviđa što je odmah popucao :/.

    ReplyDelete
  12. Nisam još ništa naručila sa feeluniquea, ali planiram :) Isto tako bih rado probala Nuxe balzam, ali onaj u teglici, nekako mi sigurnije zvuči :P Inače Garnier kremice su super. Sjećam se da sam koristila onu zelenkastu s grožđem za mješovitu kožu i bila mi je odlična :)

    ReplyDelete
  13. Volim Feelunique jer za potrošenih 10 funti imam besplatnu dostavu :D Gariner kremice su mi tako, ima proizvoda koje obožavam i koji su mi totalno bez veze. Nuxe balzam u stiku nisam probala, ali djevojke koje su koristile i onaj u stiku i onaj u teglici kažu da postoji razlika. Željla bih probati i ovaj pa da mogu uspoređivati :D

    ReplyDelete
  14. da, krema je odlična za svakodnevne potrebe moje masne kože.. izvrsno kontrolira mašćenje i sjaj :D
    i meni je želja nabaviti taj u teglici :D čisto da usporedim s ovim i da ga koristim u noćnoj njezi :D

    ReplyDelete
  15. da, ako te previše podsjeća na Afroditinu preskoči,, i ja se borim s masnom t-zonom,, ova krema mi jako pomaže i pročišćava kožu,,akni skoro da i nema :D :D
    ako probaš javi dojmove ;)

    ReplyDelete
  16. dobro da nas je više koje nije oborio hehe :D

    ReplyDelete
  17. pogledaj, pa javi što misliš :D nadam se da će ti biti dobra :D jer je dosta povoljna :D

    ReplyDelete
  18. baš ću pogledati ponudu na Beautybayu :D nisam baš visila tamo :)
    da, popucao je i stanje je sve gore haha ali trošit ću ga do kraja :D jedino ako mi se dio ne odvali i ne padne na pod:D

    ReplyDelete
  19. da, počni s tim u teglici, jer ako imaš faze ekstremno suhih i oštećenih usana kao ja :D bojim se da ovaj nije velika pomoć :D
    ja sam imala samo pozitivna iskustva s njihovim kremama, nisu me isušivale, a ni mastile :D iako sam svjesna da mnogi nisu zadovoljni sastavom, ja ih nastavljam isprobavati :D

    ReplyDelete
  20. budem updateala post i napisala to za funte :D i besplatnu dostavu :D
    da, garnier ima jako dobra i dosta loše proizvode :D
    razlika vjerojatno postoji,, mnogo domaćih i stranih blogerica su zadovoljne s tim u teglici, pa ga moram isprobati :D

    ReplyDelete
  21. Odlične recenzije..prvenstveno me privlači balzam i njega bih čak kupila jer ja balzame trošim barem po jedan/dva svaki mjesec..pogotovo zimi kad tebam malo jaču zaštitu :)

    ReplyDelete
  22. Oba proizvoda mi se čine jako dobra i zanimljiva, do sada sam za feelunique čula sam pohvale, ali ja osobno nisam nikada naručivala od njih iako se nadam da će se to u skorije vrijeme promjeniti :D

    ReplyDelete
  23. Hvala ti :)
    probaj ovaj onda :D zanimaju me mišljenja drugih o ovom balzamu :D

    ReplyDelete
  24. ma promijenit će se :D i ja sam još dosta nova u online naručivanju,,, uglavnom naručujem povoljne stvari :D :D

    ReplyDelete
  25. Ja imam velikih problema sa suhim usnama tokom zime i planirala sam kupiti Nuxe balzam, ali sad nakon tvoje recenzije ću razmisliti još malo jer ne treba mi još jedan balzam za usne, nego čudo.

    ReplyDelete
  26. haha :D mislim probaj ti s njime, možda tebi bude odličan :D ili nabavi onaj u teglici koji je hvaljeniji :) i meni treba čudo nekad u kakvom stanju znaju biti :D

    ReplyDelete
  27. Meni krema izgleda ludilo, baš mi se sviđa :D Morat ću je zapisat negdi za kad potrošim ove što su u upotrebi :D

    ReplyDelete
  28. da, s kremom sam uistinu zadovoljna, tako da se nadam da ćeš i ti biti, ako je kupiš :D :D

    ReplyDelete
  29. Ova kremica zvuči odlično. Morat ću ju ubaciti u košaricu pri sljedećoj narudžbi :D

    ReplyDelete
  30. Baš me zanimala recenzija ovog balzama i baš šteta da nije skroz dobar. Preskačem onda. Ja imam nuxe u teglici i jako ga volim, ali ništa mi ne sredi ispucale usne kao Dior lip glow.

    ReplyDelete
  31. ubaci :D nadam se da će ti biti dobra, kao meni :D :D

    ReplyDelete
  32. taj Diorov isto tako imam na wishlisti :D djeluje mi kvalitetno i luksuzno :D mora biti moj!! :D :D

    ReplyDelete
  33. Super mi je FU. :) Imaju brzu dostavu, česte popuste i drže super brandove. Sviđa mi se tvoj ulov! :)

    ReplyDelete
  34. i mene je oduševila brza i sigurna dostava :D
    zbog svih ovih razloga, koje si navela, ću i sama nastaviti naručivati :D

    ReplyDelete
  35. Eh ja se još nisam odlučila na online kupovinu preko FU stranice ali tu i tamo bacim oko i gledam šta ima ako se kad odlučim na kupovinu i negdje zapnem od tebe trazim savjet heheh Balzam bih svakako htjela imati ali onaj u teglici jer koliko sam upoznata on je bolji od ovoga u stiku. Krema mi definitivno ne bi odgovarala jer ne trebam nešto što matira.

    ReplyDelete
  36. slobodno pitaj :D iako je jako jednostavno naručiti, samo treba para haha :D
    da, radije nabavi taj u teglici za početak :D vjerujem da je bolji :D :D i javi dojmove ;)

    ReplyDelete
  37. Volim FU i često naručujem od tamo. Ovaj balzam u sticku se ja mislim razlikuje od onog u teglici (to sam negdje pročitala) ovaj u sticku nisan probala, ali onaj u teglici je meni odličan.

    ReplyDelete
  38. da vjerujem da se jako razlikuju,,, mnogi su oduševljeni s tim u teglici, a meni ovaj nije neka sreća,, mislim oke je, ali opet ništa spektakularno :D :D
    Feelunique <3

    ReplyDelete
  39. Ova krema je tako divna, ranije dok je bilo kod nas jedino sam nju koristila kao dnevnu kremu i ne mogu da prežalim što je više nema u našim drogerijama. Volim Feelunique, šta god sam od njih naručila nije razočaralo, samo su nama u Srbiji uveli bezobrazno visoke carine za pakete tako da to malo kvari zadovoljstvo naručivanja.

    ReplyDelete
  40. da, čula sam da su užasno skupe carine :/ baš grozno za cure, koje najčešće naručuju :/
    baš mi je drago čuti da je još netko koristio ovu kremu i sviđa mu se :D mislim da će dugo biti moja najdraža dnevna krema :D <3

    ReplyDelete
  41. nisam probala ništa od navedenog ali RDM mije na wl dugo dugo :)

    ReplyDelete
  42. preporučujem da onda kupiš onaj hvaljeni u teglici, jer ovaj nije baš nešto :/ :)

    ReplyDelete
  43. Feelunique mi je jedan od najdražih web shopova ;)
    I mene je Nuxe balzam malo razočarao i to onaj u teglici. Puno bolji mi je Apivita s propolisom ;)
    Ovu zimu sam nekako preživjela s Nuxe, ali iduću ću kupiti i Nuxe i Apivitu :D

    ReplyDelete
  44. da, meni je ovaj u stiku ništa posebno,, a još je i pukao i sad je neupotrebljiv,,, Apivitu sada želim probati :D

    ReplyDelete
  45. […] Reve de Miel balzam u stiku sam spominjala –> ovdje. Po meni je oke balzam za svaki dan, ali definitivno nije spasitelj kada su usne ispucane ili u […]

    ReplyDelete
  46. […] Matirajuća krema, koja obećava pročišćavajući efekt na koži. Njenim dugotrajnim korištenjem, moja koža je stvarno izgledala čišće. To ne znači da ju nisam svako jutro i večer prala, nego sam imala puno manje masnoće i nečistoća za skinuti nego inače :) Krema nema tipičnu kremastu teksturu, već je tu veliki udio gelaste. Vrlo brzo se upija, pa je odlična za koristiti u žurbi. Daje matirajući efekt i produžava vrijeme izbijanja neželjenog sjaja :D Puno sam ju koristila u zimskim mjesecima, iako tada moj problem s isušenim dijelovima oko usana nastaje. Kao što sam u recenziji o njoj i rekla, krema je dobra za koristiti i po zimi, jer ove masnije dijelove kože dovoljno hidratizira, a na taj mali suhi dio djeluje kao štit. Ako sam na taj dio stavila jaču kremu, poput Hipp-ove, ili možda Elixir ulje, ona će tu njegu držati “zaključanom” određeno vrijeme. Barem u mom slučaju. Odlična svakodnevna kremica, koja osim što mi hidratizira i matira lica, djeluje vrlo umirujuće na njega. Ima mi i odličan miris – blago eukaliptično miriši :) Recenzija –> ovdje. […]

    ReplyDelete