Dva trenutna šampona za kosu

by - Friday, February 06, 2015

Pozdrav svima! Evo vratila sam se od lopatanja snijega u toplu kuću i odlučila napisati post o dva aktualna proizvoda u mojoj rutini pranja kose, odnosno o dva šampona koja trenutno koristim. Šamponi se razlikuju cjenovno i po učinku, ali svaki je zanimljiv na svoj način i vrijedan spomena na blogu. Obadva sam kupila, potaknuta pozitivnim recenzijama i preporukama blogerica. Alverde je kupljen, nakon odlične recenzije Zipa This blogerice, a L'orealov nakon Roseybelle preporuke :)


20150205_140300



Alverde ~ Nutri Care - s bademovim i arganovim uljem


20150205_140349


Alverde marku možete pronaći u DM-u i nekako sam do nedavno zaobilazila njihov dio na policama, ni sama ne znam zašto... Nekako nisu stigli doći na red. A sada me privlači i mnogo toga je na popisu kupnje. Osim što su izrazito povoljni, asortiman proizvoda je raznolik, a sastav istih jako dobar :)


Ono što me privuklo u Zipa This recenziji je njena rečenica da ovaj šampon daje "škriputavo čišćenje" - što više poželjeti od jednog šampona? :) Tekstura šampona je skroz posebna, kao da ste istisnuli gušće ulje na ruku, koje pri nanošenju na kosu ne ostavlja masnjikav osjećaj na rukama, već skroz neutralan. Kod prvog šamponiranja mi se uopće ne zapjeni kosa, što me na prvu malo razočaralo, jer iako sam navikla da kod prvog šamponiranja, šamponi ne pjene mnogo, opet nisam očekivala da baš ništa ne napravi od pjene. No nakon što dodam malo više vode, napravi blagu pjenu, a pri drugom šamponiranju već dobijem dojam da perem kosu :) pjena postane normalna i lako šamponiram svoju gustu kosu.


Šampon lijepo skine masnoću i nečistoće s glave, iako je potrebno mnogo regeneratora nakon njegove primjene, ne zamjeram mu to - jer funkciju čišćenja obavlja odlično. Ovaj šampon je namijenjen suhoj i oštećenoj kosi, te sadrži bademovo i arganovo ulje, koja ga u tome podržavaju. Nisam primijetila da šampon zasebno mojoj kosi pruža neku posebnu njegu, ali ju svakako ne isušuje, već ju ostavlja u normalnom, prirodnom stanju. Omogući joj da regenerator/maska savršeno sjedne na nju.


Ima sasvim ugodan i blag miris. Kosi pruža prirodnu ljepotu i sjaj.


Svakako ću ponoviti kupnju ovog šampona - savršeno čisti, ne masti kosu, ne isušuje ju, ne sadrži silikone, ima ugodan i blag miris. Cijena mu ne prelazi više od 15 kn, a radi se o 200 ml šampona :)



Sastav/ingredients: 


AQUA, SODIUM COCO-SULFATE, LAURYL GLUCOSIDE, SODIUM LACTATE, MARIS SAL, BETAINE, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL*, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL*, SODIUM  COCYL GLUTAMATE, DISODIUM COCYL GLUTAMATE, XANTHAN GUM, LYSOLECITHIN, HYDROLYZED CORN PROTEIN, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, HYDROLYZED SOY PROTEIN, CARAMEL, SODIUM PHYTATE, LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, PARFUM**, LINALOOL**


*ingredients from certified organic agriculture


**from natural essential oils



L'oreal ~ Ever Rich


20150205_140746

Masku Ever Rich sam spominjala u Empty products i Favorite Hair Care products - ako ste pročitali ta dva posta, primijetili se da mi je to trenutno najdraža maska za kosu :) Danas spominjem šampon iz iste linije :) Već sam Vam probala dočarati koliko lijep miris ima maska, a miris šampona je identičan. Nakon što operete kosu s njim, taj miris će se zadržati. Ne u tolikoj mjeri koliko kada stavite masku, ali svakako ćete ga osjetiti i uživati u njegovom bogatstvu. 


Šampon se razlikuje od većine koje sam isprobala i koristila. Dolazi u lijepoj, luksuznoj, mekanoj tubi, a ne u klasičnom načinu pakovanja šampona.


Njegova tekstura je sličnija teksturi laganog balzama za kosu, nego teksturi šampona. Nekako lagano klizi po rukama, ali se na svu sreću ne rasipa i ne pada na pločice tuš kabine. Budući da mu je cijena oko 60 kn, ne želim si to dozvoliti :D Cijena je malo veća, obzirom da se radi o šamponu, ali se on dosta sporo troši. Naime njega treba stvarno malo da bi zapjenio kosu, ali mi se isti problem javlja kao i s Alverde, pri prvom šamponiranju neće pjeniti i tu opet moram upotrijebiti dosta vode da ga razblažim. Roseybelle mi je savjetovala da ga ne stavljam direktno na kosu, već razrijedim prvo s vodom, pa tek onda - jer je dosta koncentriran i jak. No, ni to u mom slučaju ne pali. Ono što radim je da masiram vlasište i dodajem vodu na kosu malo po malo, sve dok ne dobijem zadovoljavajuću pjenu i korist od šampona. 


Dva šamponiranja su ipak dovoljna da lijepo operem kosu s njime. Daje jako sličan efekt kosi, kao i maska iz istoimene linije. Onaj lijepi, zaglađujući, ali ne i umjetan efekt. Kosa je njegovana, lepršava, sjajna i mirišljava. Kada koristim ovaj šampon često ne opterećujem kosu dodatnim maskama i regeneratorima. On je sam sebi dovoljan. Ono što nanesem poslije njega je blagi Dove regenerator u spreju, da ju lakše raščešljam mokru. Ako primijetim da mi kosa ima nekih ispucanih dijelova, što je rijetkost nakon njega, stavim malo L'Occitane ulja na ta mjesta.


Iako daje tu njegu posebnu, ne petlja kosu i zapravo djeluje dosta regenerativno - ne masti ju i ona se ne masti preuranjeno. Čista je pristojna dva dana, što je za moje tjeme uspjeh :D


Količina šampona je 250 ml, a kupila sam ga u Mulleru.



Sastav/ingredients: 


AQUA/WATER, SODIUM COCOYL ISETHIONATE, SODIUM LAURYL SULFOACETATE, DISODIUM LAURETH  SULFOSUCCINATE, SODIUM LAUROYL SARCOSINATE, GLYCOL DISTEARATE, CACAMIDOPROPYL BETAINE, DECYL GLUCOSIDE, HYDROGENATED COCONUT ACIS, SODIUM CHLORIDE, SODIUM ISETHIONATE, SODIUM BENZONATE, SODIUM HYDROXIDE, PPG-5-CETETH-20, PEG-55 PROPYLENE GLYCOL OLEATE, TRIDECETH-6, POLYQUATERNIUM-7, POLYQUATERNIUM-10, CAMELINA SATIVA OIL/CAMELINA SATIVA SEED OIL, BENZOIC ACID, LINALOOL, AMODIMETHICONE, PROPYLENE GLYCOL, CARBOMER, CETRIMONIUM CHLORIDE, VITIS VINIFERA SEED OIL/GRAPE SEED OIL, METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE, CITRIC ACID, PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL/APRICOT KERNEL OIL, HEXYL CINNAMAL, GLYCERETH-26, GLYCERIN, PARFUM/FRAGRANCE. 


20150205_140229


Ono što često radim u posljednje vrijeme je da kosu prvo šamponiram s Alverde, kako bi makla prvu masnoću s kose. A zatim nakon što je ta masnoća maknuta, stavljam L'orealov, koji se bolje zapjeni, jer je stavljen na čišću i mokru podlogu. Još jedan razlog zašto stavljam drugi po redu L'orealov je i ta završna i prekrasna njega koju daje i koju želim da kosa što duže zadrži :)



Kako Vam se čine recenzirani šamponi? Jeste li koristili koji od spomenutih? Kakvi su Vaši dojmovi? 


Vidim da je vani opet napadalo, pa odo nazad čistit :D


Hvala na čitanju!! :) :)


Ivana <3 <3

You May Also Like

25 comments

  1. Meni je kosa dosta tanka pa mi se Loreal zapjeni i od prve, ali od druge tek onako posteno (i previse cak haha), tako da sam se vec pomirila s tim pa istisnem jako jako malo sampona i s tim samo prodjem po kosi to prvo pranje (da ga ne trosim bezveze) i onda isperem, a onda za drugo zavrsno pranje normalnu kolicinu i tako ga razrijedim kako sam ti rekla. Ali u svakom slucaju, jako mi je ugodan na kosi i cak i da ne stavim regenerator poslije, nemam problema s rascesljavanjem kao s nekim drugim manje njegujućim samponima. Htjela bi probati i onu novu liniju sto imaju :) Ever Strong cini mi se da se zove :) drago mi je da si zadovoljna i moram kupiti od Alverdea ono ulje pod hitno <3

    ReplyDelete
  2. Kad sam čitala kod tebe o Lorealovoj maski rekla sam da ću je kupiti i evo opet sam zaboravila, dobro da spomenu i šampon i masku jer jedno od to dvoje moram nabaviti. Nisam sigurna da bih bila zadovoljna sa Alverde šamponom jer mi se tjeme u ovim zimskim danim brzo masti, a nemam pozitivna iskustva sa njima :)

    ReplyDelete
  3. Tako mi je drago da si zadovoljna Alverde šamponom :) Vidim potrebno ti je mnogo regeneratora, meni samo malo maske i prije sušenja neki serum, a ovo daje dobre rezultate. Možda da probaš i ovo? :) Ja godinama ne koristim regenerator. Iz nekog nepoznatog razloga kosa je opadala koji god da sam koristila, tako da sam odustala.

    ReplyDelete
  4. Voljela bih probati L'Oreal-ov šampon, djeluje stvarno njegujuće, kao i već prije recenzirana maska. Meni se isto velika većina šampona ne pjeni na prvo šamponiranje :/, trenutno koristim Tigi Dumb Blonde, zadovoljna sam, ali još nisam našla svoj "THE" šampon.

    ReplyDelete
  5. Alverde nisam probala, a L'oreal me baš nije oduševio. Masku obožavam, pa sam i od šampona puno očekivala, ali nije ispunio očekivanja. Nije on loš, daleko od toga, ali ja sam očekivala neki wow efekt, a ništa od toga. Bio je solidan. Inače, meni je svaki šampon za kosu meh, obavi posao, ali nema neki wow efekt, tako da više polažem u maske. Vjerojatno i ja previše očekujem :D Sad sam uzela Kerastase za masnu kosu pa me baš zanima kakav će biti. A L'oreal ću vjerojatno nekad opet kupiti

    ReplyDelete
  6. Nisam probala ove šampone, baš me sad zanima ovaj Alverde, vjerojatno ga budem kupila, u posljednje vrijeme škicam u Mulleru John Freida šampone, jel imaš kakva iskustva s njima? :)

    ReplyDelete
  7. Nisam ni jednog probala, ali s Alverde kozmetiikom nemam baš najbolja iskustva pa si ga vjerojatno neću kupiti. :D

    ReplyDelete
  8. sad ti zavidim što ti je kosa tanka, ako se tako lijepo zapjeni.. ja se namučim dok mi se to desi :D
    stvarno ga ne trebam puno, tako da je i cijena opravdana :D
    Ever Strong i mene zanima :D

    ReplyDelete
  9. hehe stavi na blokić da moraš kupiti masku :D
    meni je ovaj Alverde dobar za moju masnu kosu :D

    ReplyDelete
  10. probat ću tvoj način... i sama volim što manje proizvoda u kosi :D

    ReplyDelete
  11. da.. i meni ista stvar,, jedino mi se ona Schauma Fresh it Up odmah zapjeni :D
    škicnut ću taj Tigi :D

    ReplyDelete
  12. javi kakav je Kerastase :D baš me zanima,,
    i ja kad koristim neke šampone, koristim samo da operu,, a onda maska učini sve ostalo :D

    ReplyDelete
  13. probaj onda L'oreal, ako misliš da bi ti po opisu odgovarao :D

    ReplyDelete
  14. nemam baš nikakva iskustva s njima,,, ali ih i sama stalno gledam,, dok sam bila tamnija, htjela sam stalno kupiti onaj za brinete ;D ali nisam,,,

    ReplyDelete
  15. Baš ima par dana viđam da puno kolegica voli Alverde šampone :D Ja se još uvijek grčevito držin Balea Vitamin šampona, ali bi voljela probati neki Alverde. :D S L'Orealovim proizvodima za kosu neman neka lipa iskustva :/

    ReplyDelete
  16. Potrošila sam dvije bočice tog Alverde šampona, ali nažalost mojoj kosi svi šamponi jako brzo dosade i moram ih mijenjati. Trenutno koristim Alverde šampon za volume, zeleni je, ali vratit ću se tom, iako su mi oba dobra. I ja imam problema pri prvom šamponiranju, ali borim se :P

    ReplyDelete
  17. hehe, taj tvoj Balea nikako da kupim, a zanima me kakav je :D

    ovo mi je prvi proizvod općenito koji koristim od Alverde i poprilično sam zadovoljna :D

    ReplyDelete
  18. i sama sam slična oko šampona i gelova za tuširanje-- stalno, ali stalno mjenjam,,
    no nekako mi se čini da na ova dva neću tako lako zaboraviti :D
    hehe i samoj mi je tako, borba :D

    ReplyDelete
  19. Nisam koristila ove sampone, ali Loreal se cini bas zanimljiv, mozda ga i ja probam... Trenutno koristim Afrodita od kamilice i odlican mi je :)

    ReplyDelete
  20. L'oreal daj predivan i njegovan izgled kosi, posebno ako ju pustiš da se prirodno malo osuši a ona oblikuješ po želji :D
    taj Afroditin zvuči zanimljivo :D

    ReplyDelete
  21. Slabo koristim Alverde proizvode i nikad mi nisu nešto napeti, mada imam par komada dekorative i li la su mi. Jedino mi je jedna paletica super. Ovaj L'oreal šampon i masku bi htjela isprobati ali nikako da dođe na red od mojih silnih proizvoda za kosu :D

    ReplyDelete
  22. dekorativu nisam njihovu baš gledala, zapala su mi za oko par rumenila :D
    vjerujem da će ti se svidjeti Ever rich linija <3

    ReplyDelete
  23. alverde nikako da probam dok mi je l'oreal malo too much :(

    ReplyDelete
  24. jel ti L'oreal ne paše za kosu ili ti je preskup?
    alverde je odličan svakako, lijepo opere :D

    ReplyDelete
  25. […] šampon s bademovim i arganovim uljem je imao svoj post –> ovdje. Svidio mi se način na koji je čistio kosu, jedinu zamjerku imam to što mu treba dugo da se […]

    ReplyDelete