EVE LOM Cleanser

by - Sunday, December 27, 2015

Vogue ga je proglasio najboljim čistačem na svijetu, a za mene predstavlja potpuno novo iskustvo skidanja šminke i čišćenja lica. Ovaj poseban čistač mi je promijenio doživljaj skidanja šminke i predstavlja pravi, mali luksuzni tretman, koji posebno paše prije spavanja. Zimsko i blagdansko vrijeme je tu, iako zima ne pokazuje svoje pravo lice, moja koža osjeti hladniji zrak, dok blagdansko razdoblje asocira na češće šminkanje, sređivanje, vađenje paleta boja koje čuvamo samo za to posebno razdoblje. Sve to povlači za sobom pravilno čišćenje i njegu kože, a za to je idealan EVE LOM čistač :) Prvi put sam ga vidjela kada mi je došao u Look Fantastic kutiji prošle godine, a drugi put mi je sudbinski pripao kada sam ga dobila u kutiji na Bahlen Beauty eventu, o kojem sam pisala --> ovdje.


20151221_153828



Opis proizvoda:


Regeneriraj svoju kožu s EVE LOM čistačem lica, više nagrađivanom, višenamjenskom čistaču, pogodan za sve tipove kože, koji omekšava i ostavlja lijepu bazu za sve ostale beauty proizvode, koje kasnije nanosite na lice


Radi se o čistaču, koji u sebi sadrži kemijski piling te mješavinu sastojaka od koje svaki ima posebno svojstvo čišćenja. Ulje klinčića sadrži antiseptička svojstva koja potiču čistu kožu. Ulje eukaliptusa odvodi toksine, ulje hljeba tonizira kožu, egipatska kamilica i maslac od kokosa omekšavaju kožu i umiruju je. Bez isušivanja kože, ovaj čistač skida najtvrdoglaviju, vodootpornu šminku.


20151221_154009


Ovaj čistač ima tvrdo uljastu teksturu, a koristim ga tako da malu količinu ugrabim i nanosim ravnomjerno po cijelom licu, posebno pazeći da nanesem na našminkana područja. Lagano masiram lice i pri tome se ulje skroz rastopi na licu.


Uzmem posebnu krpicu (muslin cloth) i isperem ju pod jako toplom vodom. Voda mora biti jako topla, ne vruća da si spržite prste, ali ne i mlaka. Nakon dobrog ispiranja krpice, naslonite ju na cijelo lice. Toplina krpice će otvoriti pore i omogućiti uljima da iscrpe toksine.


Nakon nekoliko sekundi s tom istom krpicom počnem masirati lice, kružnim pokretima i time mičem šminku i nečistoće s lica, koje su se uvukle u pore. Kad sam sigurna da sam sve makla, krpu prvo ponovo isperem pod vrućom vodom da maknem prljavštinu s nje, a potom pod vrlo hladnu vodu. Takvu hladnu krpu ponovo naslonim  na cijelo lice da zatvorim pore, a koža ostane mekana, glatka i svjetla. 


Ovu tehniku skidanja sam pokušala s drugim krpicama i s ručnikom, i donekle funkcionira, jedini problem je što ne mogu dobro isprati prljavštinu i ostatke šminke kao s original krpicom. Zbog toga mi je ova idealna, jer odmah sve isperem, posušim i imam ponovo čistu krpu za ponovnu upotrebu.


Koža nakon upotrebe ovog proizvoda je stvarno glatka, djeluje nahranjeno, posebno je glatko područje ispod očiju. Mislim da je zato idealan za zimu, jer ne isušuje dodatno kožu. Iako je prožet uljima, ne ostavlja akne po licu.


Mane ovog proizvoda su cijena. Možete vidjeti cijene ovisno o mililitraži --> ovdje. Uvoznik za Hrvatsku je Bahlen Beauty :) Osobno, još jedan nedostatak koji vidim je taj što je meni ovo dosta nespretno za putovanja. Čistač moram nositi uz tu krpicu, ona se mora ispirati pod vodom i sve. Može se desiti da ju moram spakirati, a ona još nije suha. Zbog tih nekih sitnica mi je jednostavnije ubaciti micelarnu / blazinice u kozmetičku torbicu i bok. Zato uživam u korištenju EVE LOM-a doma. Iako, opet, smatram da je cijena bolesno visoka :D



Sastav:


Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Cetearyl Alcohol, PEG-30 Lanolin, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Aluminum Stearate, Theobroma Cacao (Cocoa Butter), PEG-75 Lanolin, Chamomilla Recutita (Chamomile Oil), Eugenia Caryophyllus (Clove Oil), Eucalyptus Globulus (Eucalyptus Oil), Humulus Lupulus (Hops Oil), Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, P-Chloro-M-Cresol, Eugenol, Isoeugenol


*PR proizvod



Jeste li čuli za EVE LOM Cleanser? Biste li ga kupili / isprobali? 


Hvala na čitanju!! :) :)


Ivana <3 <3

You May Also Like

6 comments

  1. Svaka čast ovom čistaču, ali s obzirom na cijenu očekivala sam puuno polji sastav:/

    ReplyDelete
  2. da.. ma cijena je previsoka,, a opet nije da je nezamijenjiv :D

    ReplyDelete
  3. Ja bih voljela probati bez obzira na cijenu i sastav :) Ali sumnjam da ću u skorijoj budućnosti biti u prilici haha :D

    ReplyDelete
  4. Opis mi se svidio no kad sam vidjela cijenu nema sanse da bih ga uzela, preskupo je to meni

    ReplyDelete