L'Occitane Arlésienne ~ Svilenkasto ulje za tijelo & Baršunasta kremaza ruke

by - Sunday, April 03, 2016

Već drugo proljeće za redom, proizvodi koje danas recenziram postaju esencijalni, preparativni primjerci kod mene. Vežem ih za rano proljetno sunce i svježa proljetna jutra koja nagovještavaju da će dan biti lijep i osunčan. Najveći razlog tome je miris koji ih karakterizira. Zamislite opojan, proljetni cvat, kombiniran sa svježe opranim rubljem. Osobno, obožavam takve kombinacije, a u Arlésienne liniji ona je toliko vjerna da mogu zamisliti isti takav miris i u prirodi. 

Evo kako je L'Occitane opisao Arlésienne: Njenu prisutnost moguće je osjetiti još dugo nakon njenog odlaska… Zrakom ostaje njezin mirisni trag i nagoviješta novu mirisnu harmoniju u kojoj su ujedinjene esencije triju cvjetova: temperamentnog šafrana, elegantne ruže i profinjene ljubičice… Zagonetna i graciozna Arlésienne utjelovljuje ljepotu Provanse. Njeni znatiželjni i razigrani temperament utkan je u ženstvenoj simfoniji triju cvjetova, koju je nadahnuo jedinstveni kolorit raskošnih oprava ove legendarne žene iz Arlesa. Sadrži ekstrakt ruže iz Grassea te ekstrakte ljubičice i šafrana iz Provanse.

12939094_10208193064651798_1532730763_n


Miris je svakako profinjen, po malo vintage, ali dovoljno umiren s opisanom svježinom. Svježina nije onako tipično citrusna, već prava "čistoća" svježina
:D I svilenkasto ulje i baršunasta krema su jako koncentrirani proizvodi. Koristim ih redovito, ali se jako sporo troše. Dovoljno je jako, jako malo proizvoda pri jednom apliciranju, a da proizvod djeluje i širi svoj miris. Krema je toliko koncentrirana mirisom, da kad ju nanosim na ruke zamiriši cijelu prostoriju. Kao da sam osvježila prostor :D

Ove proizvode sam dobila na nagradnoj igri kod drage i odlične blogerice - Beauty Blogette i ovog puta joj ponovo zahvaljujem na tome <3


Svilenkasto ulje za tijelo


12939461_10208193065291814_52414377_n
Ambalaže nekih parfema i toaletnih voda bi mogle pozavidjeti ljepoti ambalaže ovog svilenkastog ulja. Pravilna, pravokutna i kvalitetna staklena bočica, koja ima određenu težinu kada ju podignete čuva ulje u sebi. Sve je lijepo ukrašeno razigranom ilustracijom cvjetova na sebi, a ono što se meni posebno dopada je rose gold čep na vrhu. Iz nekog razloga, kada proizvod ima rose gold detalj na sebi, automatski mi postaje draži :D

Lagano i prozračno ulje svilenkaste teksture njeguje tijelo i kosu te ih obavija zagonetnim i senzualnim mirisom u kojem su utkane temperamentne i tajanstvene note ruže, ljubičice i šafrana.

Nikad nisam isprobala sličan proizvod. Koristim razna lagana ulja za njegu tijela i kose, no ni jedno nije tako lagano i svilenkasto kao ovo. Možda je zbog načina apliciranja (uvijek se aplicira špricanjem). Kada ga nanosim na tijelo, onda špricam direktno na tijelo i razmazujem. A kad poželim staviti na kosu, onda jedan do dva šprica nanesem na dlanove, protrljam i nanesem na vrhove kose. Ulje se ne stavlja na lice.

Ulje nije ni malo masno, niti se zadržava uljasti film. I na koži i na kosi se upija trenutačno. Na tijelo ga ne stavljam isključivo radi njege, jer imam neke proizvode koji su bolji za tu namjenu, već čisto da dam glatkoću koži i lijepi miris, jer kada stavljam ovo ulje, nemam potrebu za nanošenjem parfema. Na kosi isto ostavlja prekrasan sjaj, naglašava svijetle pramenovi i miris ostaje jedno određeno vrijeme. 

Ovo ulje je odlično rješenje ako tražite nekakav hibrid između laganog ulja za tijelo i lagane toaletne vode. Mislim da je idealno upravo za ovaj rani, proljetni period u kojem smo sada :)

Sastojci:  OCTYLDODECANOL - CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE - HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL - COCO-CAPRYLATE/ CAPRATE - PARFUM/FRAGRANCE - AQUA/WATER - GLYCERIN -CROCUS SATIVUS FLOWER EXTRACT - ROSA CENTIFOLIA FLOWER EXTRACT - VIOLA ODORATA LEAF EXTRACT - VIOLA ODORATA EXTRACT - SODIUM BENZOATE - POTASSIUM SORBATE - TOCOPHEROL - ALPHA-ISOMETHYL IONONE - LIMONENE - CITRONELLOL - COUMARIN - LINALOOL - METHYL 2-OCTYNOATE - CITRAL - GERANIOL.

Cijena - 232,90 kn, Količina - 75 ml.


Baršunasta krema za ruke


12910181_10208193065411817_1911103333_n
Ambalaža kreme je karakteristična za L'Occitane kreme za ruke. Lijepo ukrašena i savršena za svaku torbicu.

Krema za ruke, obogaćena hidratizirajućim sastojcima prirodnog izvora, pomaže nahraniti i omekšati ruke ...

Ima srednje rijetku, kremastu teksturu. Ne upija se u trenu, poput kreme iz Cerisier Rouge Red Cherry linije, koju sam recenzirala --> ovdje, ali se upija pristojno brzo. Nekoliko minuta ćete svakako osjetiti njenu prisutnost na dlanovima, a njen miris ostaje s Vama još duže, čak i kada operete ruke sapunom. Ne mogu se zasititi tog mirisa, u meni budi osjećaj za neke nove, svježe početke.

Ovakav tip kreme mi je savršeno koristiti kada je vrijeme promjenjivo ili u prijelazu. Tada mi najčešće postaju suha područja između prstiju. Krema neće jednom primjenom spasiti stvar, ali ako se stekne navika da se često primjenjuje i ako ju nosim redovito u torbi i ruke će manje patiti. Super je što nije teška i masna kao zimske kreme, ali opet nije prevodenasta i lagana. Zlatna sredina s učinkom :D

SastojciAQUA/WATER - GLYCERIN - COCO-CAPRYLATE/CAPRATE - GLYCERYL STEARATE SE - PALMITIC ACID - STEARIC ACID - DIMETHICONE - CETEARYL GLUCOSIDE - CETEARYL ALCOHOL - OLEIC/LINOLEIC/LINOLENIC POLYGLYCERIDES - CETYL ALCOHOL - CROCUS SATIVUS FLOWER EXTRACT - VIOLA ODORATA EXTRACT - VIOLA ODORATA LEAF EXTRACT - ROSA CENTIFOLIA FLOWER EXTRACT - SODIUM STEAROYL GLUTAMATE - CERA ALBA/BEESWAX -XANTHAN GUM - CORN STARCH MODIFIED - ALLANTOIN - CAPRYLYL GLYCOL - SODIUM BENZOATE - CHLORPHENESIN - POTASSIUM SORBATE - TOCOPHEROL - PARFUM/FRAGRANCE - ALPHA-ISOMETHYL IONONE - LIMONENE - CITRONELLOL - COUMARIN – LINALOOL – GERANIOL.

Cijena - 60,20 kn, Količina - 30 ml.



Jeste li koristili nešto iz L'Occitane Arlésienne linije? Koji je Vaš najdraži L'Occitane proizvod? 


Hvala na čitanju!! :) :)

Ivana <3 <3




You May Also Like

9 comments

  1. Gdje se ovo može kupiti? :)

    ReplyDelete
  2. U L'Occitane trgovinama i na njihovo site-u http://hr.loccitane.com/
    Koliko znam :D

    ReplyDelete
  3. This is a great brand....do check my blog and follow me if you like...i too have done alot on skin care

    ReplyDelete
  4. I agree, L'Occitane has amazing products. I'll check out your blog :)

    ReplyDelete
  5. Volim L`Occitane proizvode, mada su prilično skupi

    ReplyDelete
  6. istina.. ali stvarno dugo traju, baš su koncentrirani i trošim ih sporije od ostalih proizvoda :)

    ReplyDelete