Božićne dekoracije u mojoj sobi

by - Tuesday, December 27, 2016

Prošli Božić sam napisala post Božićne dekoracije u mom domu, kojeg se možete prisjetiti klikom na --> OVDJE, gdje sam obuhvatila božićne detalje iz svog doma i opisala kako sam dekorirala kuću, a ove godine bih se osvrnula na svoju sobu, odnosno prostor gdje najviše boravim. Moja soba je mjesto gdje provodim jako puno vremena, gdje sam najviše raspoložena za neki produktivan rad, gdje imam najveći mir i gdje se volim opustiti uz dobru knjigu ili serije / filmove, zato mi je ove godine bilo jako bitno da ju lijepo i dekoriram i da mi predvečer / navečer božićni ukrasi i lampice unesu toplu božićnu atmosferu. U ovom postu ću prikazati kako sam uredila svoju malu oazu mira i gdje sam kupila ukrase :)


Za početak bih htjela predstaviti jedan ukras, koji ipak nema veze s mojom sobom, ali je obavezan dio svakog Božića, a to je - božićno drvce <3 Ove godine smo se odlučili za tradicionalni zeleni, nakon što smo dvije godine za redom imali bijeli. Iako sam jako htjela ponovo bijelo drvce, kada sam okitila ovaj zeleni jako mi se svidio, jer je unio u dom onaj tradicionalni duh Božića. Potrudila sam se bogato ga okititi i ove godine sam kupila nekoliko zasebnih kuglica da mi u tom pomognu. 


Izdvojila bih najdražu dekoraciju s bora ove godine, a to je mali, slatki, drveni sob (Rudolph), kojeg sam kupila na Adventu u Zagrebu <3 


Prikaz komode u mojoj sobi iznad koje je TV i na koju mi pogled uvijek pada, zato mi je uvijek bitno da ju lijepo uredim i u skladu sa sezonom - to mi nekako podigne motivaciju i ugođaj. Spominjala sam ju u nekim starijim postovima. 


Ovaj naizgled buket su zapravo tri zasebne grančice kupljenje u KTC-u i Plodinama. Mislim da svaka nije koštala iznad 10 kn. Prekrasno mi izgledaju ovako kombinirane i divna su dekoracija komodi, ali i fotografijama za blog i Instagram <3 


Ova divna dekoracija sa svijećnjacima, češerima i kuglicama je poklon od dečka od prije dvije godine, a kupljena je u Jysk-u. Ova dekoracija mi je tako efektna. Sviđa mi se što se svaki dio može posebno pospremiti, pa se tako neće brzo oštetiti, a i lako je brisati prašinu s nje. Sviđa mi se i njena praktičnost, jer npr. nakon blagdana mogu skinuti kuglice s nje i bit će odlična zimska dekoracija. Samo dodam još više češera i nekih drugih zimskih detalja. 


Ove divne led lampice kupila sam u Lidl-u. Jako mi se sviđa što su na baterije pa tako nisam ovisna o tome gdje mi se nalazi utičnica za struju. Mogu ih staviti bilo gdje, na stol, na komodi, koristim ih često za fotografije i uvijek izgledaju lijepo i efektno. Divno izgledaju kada se navečer ugase sva svjetla i ostanu svijetliti samo one, dok je na TV-u film :)



Ne znam kako se točno zovu ove dekoracije, ali vidite kako izgledaju :D Prvo sam ih htjela staviti na zavjese, no skužila sam da ne bih došle do izražaja i da bi odlično krasile drvenu policu u mojoj sobi. Daju neku veselost i zaigranost prostoru i drugačije su od svega što sam imala do sada. Tu su opet preslatki sob i sova naravno :D Kupljene su također u Lidl-u, a koštale su 10-ak kuna. 



Uvijek volim kućice u zimskoj idili kao božićnu dekoraciju, a ova još i svijetli. Prekrasan prizor po noći, ali i po danu :) Kupljeno u Kauflandu <3 


Još jedna divna dekoracija kupljena u Lidl-u (100 kn). Dugačke grane dekorirane ukrasima i lampicama. Prilično su solidna zamjena za božićno drvce u mojoj sobi, jer unose neku slavljeničku atmosferu i svečanost <3 Nagodinu ću probati staviti još neke lampice da još jače svijetle. Lampice su također na baterije, tako da ove grančice mogu postaviti bilo gdje i premještati ih <3

Sviđa li Vam se kako sam dekorirala sobu? Što Vi najviše volite kod božićnih dekoracija?


Hvala na čitanju!! :) :)

Ivana <3 <3 

You May Also Like

4 comments

  1. Baš lijep i toplinom ispunjen post <3 Divne su ti dekoracije :D I ja sam kupila u Lidlu lampice na baterije (moje su srca) i one su mi otkriće :) Žao mi je što nisam uzela još koje, a kasnije kad sam se odlučila, naravno da su se rasprodale :D Gdje si kupila teglice s porukicama, baš su mi divne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. teglice sam kupila prije negdje 3 godine u Jysku i nisam ih baš viđala poslije toga
      da, te lampice su zakon i da sam znala da su toliko efektne i sama bih kupila više :D
      sljedeće godine odmah sve kupit, jer su stvarno povoljne <3 <3

      Delete