Mixa Foaming Cleansing Cream | Anti-Redness

by - Saturday, December 03, 2016

Već sam spominjala kako su proizvodi za čišćenje lica nešto što najčešće kupujem i najčešće mijenjam, tj. kada god potrošim određeni, raspoložena sam za isprobavanje nekog drugog. Postoje favoriti kojima se često vraćam poput Neutrogena Pink Grapefruit gela za čišćenje, Afrodita Young & Pure pjene za čišćenje, Nivea Purifying gela za umivanje... No, zadnji put kad sam posjetila drogeriju na polici sam primijetila Mixa novitet - Foaming Cleansing Cream s naglaskom na Anti - Redness (protiv crvenila kože) i to je ono što me najviše privuklo, jer je moje lice sklono crvenilu.


Ovaj proizvod je toliki novitet da teško nalazim dodatne informacije o njemu na Mixa službenoj stranici. 
Nježan i pjenušavi gel za umivanje za kožu sklonu crvenilu. Obogaćen njegujućom kremom i uljem slatkog badema štiti kožu od isušivanja uzrokovanog tvrdom vodom, momentalno smanjuje osjećaj zatezanja i umiruje kožu. Hipoalergenski - bez parabena.



Koži sklonoj crvenilu posebno smeta tvrda voda, hladan vjetar i niske temperature kakve su ovih dana prisutne. Sretna sam što sam sačekala s recenzijom da istestiram koliko mi ovaj proizvod pomogne kada moje lice bude izloženo nemilosrdnom hladnom zraku. Moje lice je posebno osjetljivo na prve jutarnje minuse s kakvima se suočilo ovaj tjedan.



Proizvod se dozira iz pumpice i izlazi u obliku nježne kremasto, lagano gelaste teksture. Kod ove teksture / proizvoda imam malu zamjerku, a to je da uvijek jedna mala količina ostaje zarobljena u pumpici i onda kada sljedeći put krenem dozirati taj ostatak mi završi u ruci u tvrdom obliku kojeg se moram riješiti :) Vjerojatno je to zbog prisutnih sastojaka.
Kada se nanese na vlažnu kožu, savršeno prianja uz nju, lijepo se zapjeni i skida sve nečistoće, masnoće, a pri tome ne djeluje ni malo agresivno. Posebno me oduševilo kako temeljito skine šminku s lica. 
Svakako osjećam olakšanje u licu, koje me ovih dana lagano peklo zbog prisutnih hladnoća s kojima se nije mjesecima suočilo. Crvenilo se povuklo i skoro da se ne pojavljuje.

Volim ovaj proizvod zbog toga što: 

  • Temeljito čisti lice
  • Temeljito skida šminku s lica
  • Uklanja crvenilo
  • Djeluje umirujuće na lice
  • Ne djeluje agresivno ni isušujuće na kožu
  • Ima ugodan miris
Ovaj proizvod odlično obavlja svoju funkciju, no nakon njega svakako predlažem tonik koji će matirati ako se borite s masnim sjajem na T zoni kao ja i svakako preporučujem neki oblik hidratacije, iako na ambalaži piše da ovaj proizvod daje hidrataciju to zanemarite. Svakako posegnite za nekom kremom za tu namjenu. 

Cijena - oko 30 kn

Sastav:

AQUA / WATER, SODIUM LAURETH SULFATE, GLYCERIN, ACRYLATES COPOLYMER, SODIUM CHLORIDE, COCO - BETAINE, BHT, CITRIC ACID, PEG-150 PENTERYTHRITYL TETRASTEARATE, PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, PEG-90M, POLYQUATERNIUM-7, PPG-5-CETETH-20, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL/SWEET ALMOND OIL, SALICYLIC ACID, SODIUM BENZOATE, SODIUM HYDROXIDE, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, TALC, PARFUM/FRAGRANCE. 

Jeste li isprobali ovaj Mixa novitet? Što trenutno koristite za pranje lica?


Hvala na čitanju!! :) :)

Ivana <3 <3 




You May Also Like

6 comments

  1. Oduševljenje na prvu, a onda me isušio :(

    ReplyDelete
  2. Moram naci nesto za pranje lica..nivea pjena mi vise ne pase 😲 skuzila sam, doduse jako kasno, da mi upravo ona pravi dodatni nered na licu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. vrijeme se promijenilo, pa možda i licu ne pašu više isti proizvodi :)

      Delete
  3. Nisam isprobala, ali baš tražim novi gel za lice pa bi mogla dati Mixi šansu, a i boja mi se sviđa, ova lijepa pink :D super je što umiruje crvenilo, to mi treba..

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, odlično makne crvenilo, u to sam se posebno uvjerila kad je vani bilo jako hladno i kad mi lice obično podivlja. Djeluje vrlo umirujuće na kožu :D

      Delete