Mixa ~ optimalno tolerantno mlijeko za čišćenje lica

by - Monday, February 24, 2014

U posljednjem New in postu sam Vas pitala koji proizvod biste htjele da recenziram. Većina želja se odnosila na Mixa mlijeko za čišćenje lica :)


Mixa proizvode već duže vrijeme promatram zbog toga što ih  mnoge Beauty blogerice hvale, a i zbog toga što nisam do sad isprobala niti jedan njihov proizvod.


Dosad nisam imala naviku koristiti mlijeka za čišćenje lica. Šminku bi skidala običnim dvofaznim odstranjivačem šminke, a ostatak make-upa i nečistoća s lica skidala nekim od gelova za čišćenje, koje bi u tom periodu koristila u svojoj rutini. Zbog toga sam se odlučila na kupnju ovog mlijeka - iz znatiželje :)


mixa


Mixa mlijeko dolazi u ambalaži od tvrde plastike. Vizualno - ambalaža je ugodna oku, boje koje prevladavaju na njoj djeluju skladno i umirujuće. Dizajn me podsjeća na preparate koji se prodaju u ljekarnama.


Ambalaža na sebi ima pumpicu, te ovisno koliko ju jako stisnete toliko će izaći i proizvoda. Predlažem da ne stišćete do kraja, jer je moguće da će ga izaći više nego što Vam je dovoljno :)


Mixa na ambalaži predlaže da napravite kratak test, da li je ovaj proizvod za vas:




  • Reagira li vaša koža na vanjske utjecaje ( zagađenje, hladnoća, tvrda voda...) ?

  • Zacrveni li se kada skidate šminku?

  • Zateže li vas nakon umivanja vodom?


Ako ste barem na dva pitanja odgovorile potvrdno, ovaj proizvod je za Vas :)

Što još kaže Mixa ? 


" Za osjetljivu i kožu sklonu reakcijama. Formula s blagim sastojcima  za skidanje šminke. Koža je učinkovito očišćena bez trljanja što ovaj proizvod čini idealnim za osjetljivu i kožu sklonu reakcijama." 

Kao što je navedeno proizvod je dovoljno snažan da skine sve nečistoće s lica i tragove šminke, a opet dovoljno nježan da ne izazove nikakve reakcije na koži.

Uslikani sastojci (ingredients): 


sastojci

Ovo mlijeko sam koristila samo u onim prilikama kada skidam šminku. Koristim ga na način kako piše u uputama.


Nanesem ga na lice prekriveno make-upom, samo nanesem bez ikakvog trljanja. Zatim pričekam nekoliko minuta (obično ovo vrijeme iskoristim za pranje zubi), nakon toga blazinicom pređem preko dijelova na koje sam nanijela mlijeko, te pokupim make-up i nečistoće.


Oči slobodno držim otvorene, iako se na njima nalazi mlijeko - oči me ne peku ni najmanje. Mlijeko kao da razblaži i šminku. Dok ju skidam ne peku me oči što ponekad zna biti slučaj, kad mi šminka dođe u doticaj s njima. Ovo mlijeko se ne ispire.


Sav make-up bude temeljito skinut s ovim mlijekom :) To najbolje provjerim tako što odmah nakon korištenja  mlijeka, posežem za gelom za čišćenje lica - nakon ispiranja gela s vodom, nemam crne kolutove oko očiju od ostatka maskare. To je za mene najbolji pokazatelj da ovo mlijeko učinkovito skida šminku, čak i maskaru nanesenu u nekoliko slojeva, a da se pritom nisam mučila,  potrošila hrpu blazinica i bila gruba prema svojim trepavicama. 


Puder s lica isto tako efikasno skida, no lice nakon toga nije isušeno i iziritirano, već njegovano i hidratizirano.


mlijeko


Teksturu mlijeka možete vidjeti na gornjoj slici. Mlijeko se lako nanosi na lice.  Miris  je ugodan i ni malo napadan. Mlijeko sadrži umirujući ekstrakt ruže i ne sadrži alkohol i bojila:) 



Zaključak


Ovo mlijeko za lice ispunjava sve ono što i obećava, a to je :




  • skidanje šminke bez trljanja i grubosti

  • nježno čišćenje lica

  • hidratizirana i glatka koža lica


Zadovoljna sam ovim mlijekom. Preporučujem ga svima, čak i osobama koje nemaju osjetljivo lice koje je sklono reakcijama, zbog toga što ćete ovim mlijekom bez puno truda i muke skinuti šminku s očiju (čak i maskaru i tuš), mlijeko ne iritira oči i lice, nježno je prema koži i ostavlja ju glatkom i hidratiziranom :)


Količina mlijeka je 200 ml, rok trajanja 12 mjeseci od otvaranja, a njegova cijena 40 kn. 



Jeste li isprobale ovo mlijeko za lice? U planu mi je nabaviti Mixa micelarnu otopinu i Mixa kremu za ruke, imate li još neki dobar proizvod od Mixa-e za preporučiti ili biste htjele da testiram? :)


Hvala na čitanju :)


Ivana <3 <3

You May Also Like

38 comments

  1. Isprobat ću ga definitivno, zvuči super!

    ReplyDelete
  2. Od Mixa proizvoda, koristila sam samo kremu za lice. Iz tvoje recenzije, mleko zvuci primamljivo :).

    ReplyDelete
  3. Imam Mixa micelarnu, i također sam jako zadovoljna. Pošto sam uvijek koristila mlijeka za čišćenje, mogla bih isprobati ovu. Mixa mi se jako sviđa.. :)

    ReplyDelete
  4. Kada želim da provjerim da li je neki proizvod odstranio šminku, obavezno koristim bijeli ručnik jer ovako nema varanja, sve se vidi :D
    E pa, ovo zvuči dobro. I ja želim probati kremu za ruke ali neće doći još dugo na red, sporo trošim i ove koje imam :))

    ReplyDelete
  5. Iako ja nemam problema koje oni navode, svejedno mislim da bi mi odgovaralo jer volim proizvode koji temeljito ociste kozu! Zasad koristim Garnier mlijeko sa ekstraktom ruže i isto je super, ali vrijedi ovo isprobati. I ja isto provjerim cistocu sa tim kolutovima ispod ociju haha, to me nasmijalo...Bas si temeljitu recenziju napisala, svaka cast :) :*

    ReplyDelete
  6. da, imam također želju isprobati micelarnu
    imam osjećaj da su im svi proizvodi jako dobri :)

    ReplyDelete
  7. hehe i meni je ručnik ponekad pokazatelj :)
    da, i meni krema neće tako skoro doći na red za kupnju kad imam dvije koje trošim :D

    ReplyDelete
  8. awww hvala! :D
    isprobaj definitivno :D
    i ovo ima ekstrakt ruže hehe

    ReplyDelete
  9. Odlična recenzija draga! Od Mixe sam probala jedino kremu za ruke s kojom sam jako zadovoljna, tako da ni ne sumnjam da je mlijeko dobro :) Trenutno imam zalihu umivalica, mlijeka, miceralnih tako da preskačem kupovinu istih, ali vjerujem da će mlijeko jednog dana doći na red :)

    ReplyDelete
  10. hvala :D
    da kad potrošiš sve to, baci se u isprobavanje ovog mlijeka :)
    Kremu za ruke ću definitvno isprobati :)

    ReplyDelete
  11. Zvuči zanimljivo. :) Mogla bih isprobati ovo mlijeko baš iz razloga jer takvim proizvodima nikada ne dajem priliku misleći da slabo uklanjaju make up.

    ReplyDelete
  12. Haha onda jos bolje, ruze su super za kozu!

    ReplyDelete
  13. Da tako sam i ja mislila, ali ovo je stvarno dobro. Bas je lakobi ugodno koristit ovakav proizvod ;-)

    ReplyDelete
  14. Da. I cini mi se da mi mlijeko malo mirisi po ruzama :-)

    ReplyDelete
  15. miceralnu imam i o njoj sam već pisala, imam i kremu no još nemogu dati subjektivno mišljenje o istoj. kreme za ruke nisam probala

    ReplyDelete
  16. jedva čekam da vidim i pročitam kakva je krema :D

    ReplyDelete
  17. Čim vidim parabene u sastavu, ja odmah produžim dalje...

    ReplyDelete
  18. Ja nemam običaj koristut mlijeko za uklanjanje šminke. Zapravo, koristim sve osim mlijeka. Ovo ok izgleda. Možda jednom i probam. Odlična i temeljita recenzija kao uvijek draga Ivana. Pozdrav!

    ReplyDelete
  19. da, ni ja nisam imala običaj koristit mlijeko-ali ovo koristim već neko vrijeme i navikla sam se :)
    hvala tii :D puseko :) ;)

    ReplyDelete
  20. Super ako ti paše, meni je za skidanje šminke ulje najbolje, sve drugo mi dosta iritira kožu :(

    ReplyDelete
  21. Zvuči odlično, ali trenutno mi ne treba :) koristim Apivitino mlijeko za čišćenje :)

    ReplyDelete
  22. Kud svi tud i mali Mujo! I ja ću probati <3

    ReplyDelete
  23. da, ovo je dosta blago, možda bi ti pasalo
    ali ako imaš neugodna iskustva i proizvode koji ti stvarno pašu, bolje preskoči :)

    ReplyDelete
  24. i o njemu sam pročitala dosta pozitivnih recenzija :)

    ReplyDelete
  25. Mjerkam Mixu vec duze vrijeme, oblijecem oko nje kao mace oko vruce kase :))) Cini se kao dobar brend, nije ni cudo sto podsjeca na apotekarske proizvode jer (koliko sam shvatila) Mixa i spada u tu neku Avene, Vichy, LRP kategoriju + takodjer je francuskog porijekla. Ja imam problem sa mlijecnim skidacima sminke, jednostavno mi se ne dopada osjecaj na kozi koji ostavljaju sto moze imati veze sa mojim mjesovitim tipom koze. Ono sto bih isprobala od Mixe bi bila micelarna, krema za ruke i intenzivna hranljiva krema za laktove, koljena itd.

    ReplyDelete
  26. da, micelarnu i kremu za ruke svi hvale, vjerujem da su dobre :)
    zasad sam jako zadovojna mlijekom :)

    ReplyDelete
  27. zvuči stvarno odlično :)
    jednog dana kad potrošim zalihe, kupujem :)

    ReplyDelete
  28. probala tonik, osim nespretne pumpice nije bio loš, mlijeko još nisam probala, ali ako tako dobro skine maskaru svaka čast :D

    ReplyDelete
  29. skine da :D
    samo se treba pričekat koju minutu kad se stavi, da rastopi šminku,, i sve ukloni :)

    ReplyDelete
  30. […] sam napisala recenziju o samo jednom Mixa proizvodu – njihovom mlijeku za čišćenje lica. Kod tog proizvoda me iznenadilo, što bez trljanja otapa šminku s očiju, a da me pri tom oči […]

    ReplyDelete
  31. […] mlijeko za čišćenje lica je još na početku mog bloganja imalo svoju recenziju –> ovdje. Iskreno, nisam ga do kraja potrošila, jer u kombinaciji s nekim drugim sredstvima za skidanje […]

    ReplyDelete