Yves Rocher ~ Mauve Poudre - nail polish

by - Thursday, October 09, 2014

Kako sam ranije spomenula, suradnja s mojim dragim brendom Yves Rocher se nastavila. Recenzijama njihovih proizvoda sam posvetila dva posta. Njihovi naslovi su Yves Rocher ~ Les Plaisirs Nature  i  Yves Rocher ~ 360 ° length mascara.


Kako je jesen stigla, malo više sam se zagrijala za dekorativnu kozmetiku, pa me tako zainteresirao ovaj lak, primamljivog naziva - Mauve Poudre, a u Yves Rocher katalogu je preveden kao Lila Puder :)


20140929_141113



Razlog zašto me u listanju kataloga odmah privukla ova nijansa je ta puderasta, kremasta lila boja. Ovo je stvarno lijepa, uočljiva nijansa, ali je idealna za jesenske dane zbog svoje zagasitije, dublje strane. Puno je "ozbiljnija" od npr. Catrice-ove nijanse - Lucky in Lilac, nema u sebi to nešto preizražajno, presvijetlo. Više je prigušena, nego naglašena ...


Lak dolazi u izduženoj, valjkastoj bočici, u količini od 5,5 ml. Četkica je srednje dužine, ali i širine. Dovoljna da se u dva do tri premaza prekrije nokat.



S jednim slojem ...


1.1. sloj


Lak se jednostavno i s lakoćom nanosi. Specifično je da je boja gusta, nema prijelaza čak niti na prvom sloju, ali se nanosi rijetko. Sama tekstura nije prerijetka na način da je lakiranje s njim neuredno i da će vam se sve razliti, uz samo malo opreza brzo ćete dobiti lijepu i urednu boju na noktima.


Kao što vidite na gornjoj slici, boja je bogata i vjerna sa samo jednim slojem, nema prijelaza, već samo visok sjaj. Ovakav izgled kod nekih lakova ne dobijem niti s dva sloja. Ovo svojstvo čini Mauve Poudre nijansu idealnom za korištenje kada ste u žurbi. Uštedi vremena pridonosi i to što se lak brzo suši, nakon minutu - dvije spremne ste posvetiti se daljnjem spremanju i životu općenito xD



S dva sloja ...


2,2. sloj


Kao što vidite, nema neke značajne promjene u boji nakon nanošenja drugog sloja. Boja je malo bogatija, kremastija i sjajnija, ali opet kažem - u žurbi meni solidno izgleda i s jednim slojem xD


Drugi sloj se jednako lijepo nanosi, stavljam ga nakon što se prvi sloj na pola osušio. Sloj ne zapinje preko prvog, već ga lijepo nadopunjuje i pojačava ljepotu boje.


Lak sam nosila posebno s jednim slojem, a posebno s dva sloja - i u jednom i u drugom slučaju njegova trajnost je tri dana. Treći dan se počinje lagano guliti na vrhu nokta. Ali ni to nije prestrašno ili uočljivo.


20140929_140948


20140929_140956


Kod laka me najviše iznenadila kvalitetna vjernost boje i visok sjaj. Sjaj koji se može mjeriti s onim kakav posjeduju Essie lakovi. Već nakon prvog sloja iznenadit će Vas to svojstvo.


U Yves Rocher su istaknuli da pojačani sjaj boje dolazi od Elemi smole.


"Ova smola dobiva se iz drveta koje izvorno potječe s Filipina. Ima moć stvaranja filma koje reflektira svijetlo, što pruža sjaj. Tajna formule: elemi smola i ulje argana. Bez toulena i formaldehida."


Ono što bi još rekla na kraju je to da je lak, nakon što se osuši na noktima, jako glatki. Ne dogodi se da je na nekim dijelovima hrapav ili čudan. Na cijelom području nokta je ravnomjeran i prekrasan. Koliko volim ovu nijansu govori i činjenica da sam već potrošila dobar centimetar laka u bočici xD


Cijena - 35,00 kn,  na 30% popusta, umjesto 50,00 kn


Yves Rocher web shop


Yves Rocher Facebook stranica



*PR proizvod



Jeste li isprobale ovaj lak ili neki drugi koji dolazi od Yves Rocher-a ? Kakva su Vaša iskustva?  Jesam li Vas recenzijom zainteresirala za ovu nijansu ?


P.S. Ako Vas zanima sastav laka, slobodno pitajte u komentarima :)


Uskoro i ja organiziram svoj prvi Giveaway, povodom godine dana pisanja bloga. Želim Vam zahvaliti za svaki klik i lijepi komentar :) :)


Hvala na čitanju ! :)


Ivana  <3 <3

You May Also Like

26 comments

  1. Divna nijansa. :) Baš si zakon objasnila. ;)

    ReplyDelete
  2. hehe, hvala ti xD duže vrijeme sam ga testirala

    ReplyDelete
  3. Anaviglam Beauty BlogOctober 9, 2014 at 8:02 AM

    Nijansa je divna.

    ReplyDelete
  4. Vec sam rekla, ali opet cu, bas lijepa boja :) i super je tekstura laka sto je jos vaznije :D!

    ReplyDelete
  5. da, sve znam haha
    istina, tekstura je prezahvalna,, planiram nabaviti još koju nijansu.. i cijena je pristupačna

    ReplyDelete
  6. nikad nisam probala ovaj brand, ali nijansa je divna jednostavno imam potrebu da posjedujem sve nijanse ljubičaste :)

    ReplyDelete
  7. istina haha :D i samoj mi je tako :D kad je svaka drugačija i posebna <3
    slaba sam na sve ljubičaste i crvene nijanse

    ReplyDelete
  8. Baš je ljubičanstven i rado bih ga nosila ovih dana :D Sviđa mi se ova priča za Elemi smolu :D Odlična iskrena recenzija :)

    ReplyDelete
  9. hvala ti <3 :*
    da i meni je super pozadine priče o laku, stvarno ima zavidan sjaj i punoću boje :D
    Sad se bacam na isprobavanje jednog njihovog ruža, uzbuđena sam :D

    ReplyDelete
  10. Još kod nikoga nisam naišla na ovakav oblik ambalaže :D Kod mene je prodano čim je ljubičasto, ali bome si ga lijepo i opisala. Vjerujem da bi uz top coat trajao i do 5 dana, što je odlično :D

    ReplyDelete
  11. da, nisam ni ja nigdje vidjela ovakav oblik :D fora je :D
    nemam neke sreće s top coat-ovima, imala sam onaj Eveline 3u1 i hvaljeni Seche Vite i od obadva su mi lakovi trajali kraće, nego bez njih,, uvijek mi nekako kad njih nosim otpadne sloj laka i nokta,, čudno.. nešto u njima smeta mojim noktima..
    ali ostatku svijeta vjerujem da bi ovaj ljepotan trajao dugoo s njima :D

    ReplyDelete
  12. Jako lijepa nijansa i već sa prvim slojem izgleda super. Nisam još isprobala njihove lakove :( moram to promjeniti.

    ReplyDelete
  13. Imala sam isti, ali isti problem s SV top coatom! I mislila se koji vrag je s mojim noktima kad je svima savršen, a meni se lak drugi dan lista. Znači ko kad komad boje sa zida kidaš. Stavila sam ga sa strane i par mjeseci ignorirala. No kako su ga svi hvalili odlučih mu dati novu šansu i najednom "proradio" . Jedino normalno objašnjenje po meni je da možda nije odgovarao laku kojeg sam tada koristila:s Bez brige ovaj esej ima poantu, a to je da mu daš još jednu šansu pa te možda iznenadi :D

    ReplyDelete
  14. već sam ga proslijedila Roseybelle ( Ivani), njoj potpuno odgovara .. ona je rekla da ga je većinom stavljala na Essie lakove,, a ja sam na raznorazne, pa možda stvarno ima istine u marki laka.. možda se kemija lakova i Seche Vitea nisu podudarale... možda ga jednom ponovo naručim :D

    ReplyDelete
  15. imaju raznorazne nijanse u ponudi i vjerujem da ćeš i sama biti zadovoljna njihovom kvalitetom kao ja :)

    ReplyDelete
  16. slažem se :D nikako mi ne dosadi :D

    ReplyDelete
  17. Nisam isprobala YR lakove do sada, a ovaj mi je baš baš jako lijep <3 :)

    ReplyDelete
  18. Nijansa je odlična, imam sličnu Catrice :).

    ReplyDelete
  19. da stvarno je :D
    boja mi je jako posebna, a opet nosiva :D
    drago mi je da se i tebi sviđa :D

    ReplyDelete
  20. Nije već ona Put Lavander on Agenda :).

    ReplyDelete
  21. wow i taj mi je predivan *_* baš je lijepi lila-zagasiti :D

    ReplyDelete
  22. boja je ludnica, prekrasna je *.*

    ReplyDelete