Favorite Hair Care products ~ L'oreal, L'Occitane, Loko prirodna kozmetika

by - Friday, November 14, 2014

Došlo je vrijeme da spomenem svoje favorite, odnosno najdraže proizvode kada se radi o održavanju i njezi moje kose. Htjela sam prvo nazvati post - Ovogodišnji favoriti u njezi kose, jer su ovo zapravo sve proizvodi koje sam otkrila u zadnjih godinu dana. Toliko su me osvojili da ih sad ne izbacujem iz rutine, uvijek se mogu pouzdati u njih. Ovisno o tome kakve potrebe ima moja kosa, posežem za određenim od navedenih proizvoda.


Kao što je jednom Selma, s Meteo Beauty bloga izjavila da je veliki minimalist kada je u pitanju kosa, te koristi sasvim malo proizvoda, takva sam i ja :D ne volim pretjerivati s količinom proizvoda i opterećivati kosu.


20141113_115856


 Moja kosa je jako gusta. Neke frizerke dožive šok kad me trebaju šišati, a i ja uvijek tražim stanjivanje da mi ne bude prenapuhnuta, da ima određeni oblik i urednost :) Isto tako, dosta je jaka. Oduvijek je bila sklona mašćenju, dok s druge strane imam ispucane vrhove. Iako su me ispucani i suhi vrhovi dugo mučili, taj problem se povećao od kad sam stavila svijetle pramenove. Povremeno je sklona peruti :/


Idem sad početi govoriti o svojim najdražim i najboljim proizvodima :D



Schauma ~ Fresh it Up šampon za kosu


20141113_120019

Ovaj je šampon namijenjen masnom vlasištu i suhim vrhovima. Prvo sam bila skeptična prema ovom marketinškom obećanju, misleći kako šampon ne može znati gdje mi je korijen kose, a gdje vrh, ali on ovo obećano stvarno i ispunjava. Ovo je jedan od onih šampona koji će vam lijepo oprati kosu, riješiti je sve masnoće i prljavštine, a pri tome ju neće isušiti ili biti agresivan za vlasište. Njegova namjena je ta, da pri pranju, istovremeno i osvježi kosu, s naglaskom na korijen kose. Svakako osjećam olakšanje u kosi njegovom uporabom, a svježina me prati nekih dan i pol, nikako ne 48 sati kako piše na ambalaži. Ono što isto tako obožavam kod ovog šampona i uvijek mu se vraćam je njegov lijepi, osvježavajući, cvjetni miris, koji me odmah razbudi i budi neki optimizam u meni. Lako je baratati ovim šampon, odmah u dodiru s vodom stvara bogatu pjenu tako da je lako obuhvatiti sve dijelove čak i najgušće kose :) Daje lijep sjaj kosi. Dolazi u količini od 400 ml.


Cijena - 17,90 kn



L'oreal ~ Ever Rich maska za kosu 


20141113_120113

Mogu slobodno izjaviti da je meni ovo najbolja maska koju sam isprobala do sada. Za njom posežem kada želim da mi kosa izgleda ekstra lijepo, u specijalnim situacijama, kada mi se ne da puno truditi, fenirati ju, stilizirat, jer joj je s ovom maskom zagarantiran lijep izgled. Čak ju ni ne koristim tako često ( jednom u tjedan dana), jer imam neki strah da će mi se kosa naviknuti na nju i da će se izgubiti taj wow efekt koji pruža :D Tekstura joj je taman, niti pregusta, niti prerijetka. Potrebno je malo maske i lijepo će se razmazati duž kose, tako da ju nećete potrošiti više nego što je potrebno. Koliko god da ju pustim da djeluje, ona daje jednako lijep efekt kosi. Miris joj je savršen, cozy. Onaj tip mirisa koji je luksuzan i jesensko/zimski, kako zamišljate da Vam miriši savršena mirisna svijeća :) Miris će se kroz cijeli dan zadržati u kosi. Kosa od ove maske izgleda lepršavo, sjajno, mekano, uredno, bogato, lijepo - savršeno mogla bih reći. Još ako ju lagano ispeglate ili napravite kovrče imat ćete lijepu frizuru nekoliko dana :) Preporučujem da ju isprobate :) Dolazi u količini od 200 ml.


Cijena - oko 60 kn, ali potraje dugo :)



Loko prirodna kozmetika ~ SOS Hair krema za kosu*


20141113_120515

Ovom posebnom proizvodu za kosu, koji dolazi od Loko prirodna kozmetika, posvetila sam detaljnu recenziju - > Ovdje


Koristim ga onda kada skužim da mojoj kosi treba nešto više od obične maske, pranja i lijepog izgleda. Kad počne izgledati očajno, oštećeno i suho i kad joj treba nešto što će ju razbuditi, nahraniti i uljepšati na prirodan način-istovremeno. Kako je i rečeno u recenziji, krema sadrži sve prirodne sastojke čemu stvarno vjerujem, jer nikada nisam imala ni trunak lošeg iskustva s njom. Krema je na prvi dodir kruta i lagano voskasta, ali u djelovanju s temperaturom ruke, lagano se topi i pretvara u moćno ulje. Stoga je stvarno ne treba puno - količina zrna graška. Stavljam ju nakon pranja i sušenja ručnikom, samo na vrhove kose i interesantno je da samo s ovom količinom kreme, mogu raščešljati čitavu svoju zapetljanu i čupavu kosu :D Jedino što onda moram obratiti pozornost na češće pranje četke. Uporabom ovog proizvoda kosa izgleda uredno, mekano, pod prstima je jača. Ono što je interesantno je što imam dojam da je puno gušća od ove kreme, takav efekt se stvori, kao da sam popila magičnu tabletu za jačanje kose i rast novih dlaka. Očigledno i dodirno se vidi napredak u kvaliteti kose. Rezultat priče je - gusta, jaka, mekana, uredna, sjajna i ravnija kosa :) Težina kreme je 35 g, traje jakoo dugo :D


Cijena - 35 kn



L'Occitane ~ Aromachologie obnavljajuće ulje za suhu i oštećenu kosu*


20141113_120425

Još jedan proizvod kojem sam posvetila recenziju - > Ovdje

U recenziji je detaljno objašnjeno da se ovo super ulje može koristiti na tri načina, kako ga koristim i kako djeluje na moju kosu, pa tu neću ponavljati :D Ali spada u moju stalnu rutinu njege kose. Koristim ga najčešće nakon pranja, a prije sušenja, u periodima kad mi je kosa ekstra suha i beživotna. On joj da tu njegu, vlagu, hidrataciju, oblik :) Volim ga stavljati i kad je već suha i oprana. Čak ga stavljam na suhu kosu, koja nije friško oprana, čisto da joj vratim oblik, sjaj i ljepotu, da ju učinim zanimljivijom. Miris ulja je svakako topli i jesenski i obožavam ga njuškati :D Ulje dolazi u količini od 100 ml.


Cijena - 186,10 kn, ali potrebno ga je stvarno malo i traje jako dugo. Potrošila sam ni centimetar proizvoda u bočici, a koristim ga više od mjesec i pol dana :D


20141113_115934


To bi bili moji sadašnji odabrani favoriti. Koristim i neke druge proizvode i preparate, ali ovi su mi posebno sjeli i iznova ih kupujem, odnosno kupovat ću ih. Ovi proizvodi odgovaraju mojoj kosi, tako da vjerujem da će i Vama, ako ih isprobate :)


Proizvodi označeni s * su PR proizvodi 



Koristite ili ste koristile neki od navedenih proizvoda? Koji su Vaši najdraži proizvodi u njezi kose i rado bi mi preporučile? 


Hvala na čitanju! :)

Ivana <3 <3

You May Also Like

33 comments

  1. Šampon moram obavezno kupiti :D i da kažem za onaj savjet za stavljanje maskare na trepavice, savjet je odličan! Također kad na taj način stavljam maskaru manje mi se maskare preslika na gornji kapak :)

    ReplyDelete
  2. L'Occitane ulje imam u obliku testera i potvrđujem da je i meni odlično i treba ga jaaako malo! :)

    ReplyDelete
  3. Ni ja ne gnjavim kosu s puno proizvoda jer joj jednostavno ne paše. Zavidim na obujmu kose, jer iako moje ima (bar tako frizerke kažu) vlas je tako tanka da se baš ne čini da je ima :( Šampon mi se čini čudom, a i ulje me mami. Trenutno sam opskrbljena svime pa idu na WL :)

    ReplyDelete
  4. šampon svakako isprobaj :D sad je ultra povoljan u Mulleru :D
    ma to je najboljii način za stavljanje maskare :D stvarno obuhvatiš svaku trepavicu, staviš dosta maskare, a kao što si rekla ne preslikava se i ne zapackaš se :D :)

    ReplyDelete
  5. ma to ulje je čudo :D mala količina radi čuda, a ne masti kosu :D

    ReplyDelete
  6. svakako probaj to dvoje kada budeš se riješila zaliha :D zanima me tvoje mišljenje :D
    ma skužila sam da za kosu isto vrijedi - manje je više :D

    ReplyDelete
  7. Nemam ti sto preporuciti kad vec sve znamo jedna o drugoj haha, ali htjela bih probati od tvojih proizvoda ovo L'occitane ulje i Loko kremu :) Schauma sampon je bio super, pa sam se vratila svojem L'orealu, ali imam jos negdje bocicu ovog pa cu ga bas uvesti za promjenu opet. Mislim da je dobro da se kosa ne navikne previse na isto. Nisi spomenula nase najdraze kokos ulje haha :D i da svidja mi se kako si opisala miris ove Ever Rich maske, stvarno tako mirisi, mene isto asocira na neke zimske cozy ugođaje :)

    ReplyDelete
  8. da, mislim da je ovaj Shauma super šampon, odradi kako treba funkciju a ne košta puno,,,
    L'orealov nikako da normalno isprobaim i testiram :D
    Miris L'oreal maske je savršen, stalno snifam i nikada ne dosadi :D
    da, ja zato stalno rotiram, nekad ubacujem nešto sasvim novo u rutinu, jer se bojim da mi se kosa ne navikne previše na ove divne proizvode :D <3

    ReplyDelete
  9. Okej, zaljubljena sam sada u to loccitane ulje!!! Divno izgleda, nadam se da cu ga uzeti u neko skorije vreme :)

    ReplyDelete
  10. Ne koristim ni jedan ali bih voljela probati ovu masku od L'oreala, još sam negdje čitala pohvale na njen račun. Inače, ista sam kao ti pokušavam da njegu kose svedem na što manje proizvoda, pa čak smatram da je i ovo što koristim sad previše. :D Ne znam šta bih ti preporučila jer koliko sam u tekstu mogla pročitati imamo različit tip kose :D

    ReplyDelete
  11. Imamo slične probleme. Ja imam isto gustu kosu, ali tanke vlasi pa mi je sklona petljanju i uvijek je isto tanjim. Preko ljeta uvijek radim ombre i onda su mi vrhovi suhi i izgledaju lošije nego inače, a kad sam smeđa sveukupno izgleda puno zdravije. Ja volim koristiti i mjenjati brdo proizvoda za kosu. to mi je neki fetiš :D Mislim da mi treba ova sos krema :) i vidjela sam već puno dobrih recenzija za ovu Loreal masku pa bi je mogla i ja napokon isprobati.

    ReplyDelete
  12. da, ja sam isto zaljubljena i očarana s njime :) :)
    zanimaju me tvoji dojmovi :D

    ReplyDelete
  13. isprobaj ovu masku,, uvjerena sam da će ti pasati,, a miris joj je san snova <3

    ReplyDelete
  14. da, meni je isto izgledala i bila puno zdravija kad sam bila tamnija.. ali sam skužila da mi svjetlija boja bolje stoji i to je sad cijena koju plaćam hehe :D
    sos krema je pravi lijek za kosu :D
    vjerujem da će te L'oreal maska oduševiti :D

    ReplyDelete
  15. Ne volim ni ja mnogo poizvoda za kosu, a šampon, maska i serum su sasvim dovoljni. I kod mene je gusta kosa, ali u posljednje vrijeme se sve bolje slažemo, a za ovu su veoma zaslužni Alverde šampon a arganom i Eveline maska s arganom i keratinom :)

    ReplyDelete
  16. vidim da tvoja kosa voli argan :D
    ja isto samo šampon, regenerator ili maska,, i nešto za raspetaljavanje, neki sprej,,, a ako stavim ovu loko kremu onda ni sprej ne stavljam,,
    a ako stavim kokosovo ulje prije pranja, onda ne stavljam ni regenerator, niti masku,, samo šamponiram dva puta i isperem :D

    ReplyDelete
  17. Ja sam s tobom :D. Nemam mnogo proizvoda za negu kose, a nekad je i manje više- nema previše teških preparata koji umesto da pomogu više odmognu. Trenutno koristim Afroditin šampon sa koprivom i pantenolom, umesto regeneratora nakon svakog pranja koristim masku za kosu iz Avona sa arganovim uljem, a u svojstvu maske je koristim jednom nedeljno :). Za oblikovanje koristim regenerator u peni iz oriflamea- više neguje nego što daje oblik i to je to :). Skoro sam kupila Still masku za kosu med i mleko pa jedva čekam i nju da isprobam :).

    ReplyDelete
  18. ovaj regenerator u pjeni od Oriflamea mi djeluje zanimljivo, nisam do sada koristila regenerator u ovoj formi :D
    volim Avonove maske, pogotovo onu s kvascem i žumanjkom,,a ovu s arganovim uljem trebam probati
    da, manje je više u većini slučajeva :D

    ReplyDelete
  19. Da bar ja imam toliko kose kao ti :( Moja kosa nema problema sa suhim vrhovima, iako ju redovito farbam prirodno je jako sjajna i nije ispucana, ali je tanka i brzo se masti, tako da ju perem svaki drugi dan. Također ne koristim puno proizvoda, a kad mi nešto odgovara od proizvoda za kosu, koristim ih godinama :D

    ReplyDelete
  20. I ja sam minimalista kada se radi o proizvodima za kosu. Pri tom kada nadjem nesto sto mi odgovara tesko se i odlucujem na novi proizvod :) Jako mi je zao sto nemamo te Loreal maske ovde kupiti, posto vidim da ih svi redom hvale :(

    ReplyDelete
  21. da, ne znam jel gore kad je suha ko barut, ili kada se abnormalno brzo zamasti :D
    sva sreća da postoje ti neki proizvodi koji nas spašavaju :D

    ReplyDelete
  22. tako je i meni :D lijena sam za isprobavati nešto novo, jer su to uglavnom sve velike ambalaže,, koje ako mi se ne svide, bit će mi glupo baciti,,, a treba dugo da se potroše :/
    Nadam se da će doći kod vas :*

    ReplyDelete
  23. Dopada mi se selekcija, i slažem se s minimalizmom. Preparatima opterećena kosa jednako loše izgleda kao i kosa koja se ne neguje.

    ReplyDelete
  24. Maska mi zvuči odlično :D ,volim Schauma šampone koristim njihov šampon sa uljima jer mi je malo oštra kosa, najdraži proizvod za njegu kose mi je Orofluido ulje,predivno miriši i kosi daje sjaj i mekoću i dugo traje jer je dovoljno par kapi :D

    ReplyDelete
  25. totalna istina :) nekad je bolje ju oprati samo najobičnijim šamponom od kopriva, nego ju pretrpavat teškim proizvodima :D

    ReplyDelete
  26. i ja volim tu Schaumu isto :D njeguje, ali ne masti kosu :)
    budem baš proučila to ulje :) :D

    ReplyDelete
  27. Moram isprobati ovaj šampon, baš me zanima hoće li i meni djelovati :). S obzirom da mi se tjeme masti već idući dan nakon što operem kosu dok su mi vrhovi urnebesno suhi, izdržali bi valjda tjednima, a da se ne zamaste ni mrvicu.

    ReplyDelete
  28. vjerujem da bi ti ofgovarao šampon :D nije da ima neka posebna njegujuća svojstva, ali nikako ne isušuje dodatno kosu, kao neki šamponi koji skidaju masnoću :) ostavlja ju normalnom :)

    ReplyDelete
  29. Prekrasne stvari imaš za kosu. Jasam samo imala Lorealovu masku a ostatak bih voljela probati.Momentalno mi je favorit CHI šampon i balzam s keratinom.

    ReplyDelete
  30. budem jednom isprobala to dvoje xD stići će i to na red xD

    ReplyDelete
  31. […] postu – Favorite Hair Care products sam detaljnije govorila kakav je moj tip kose,  i s kakvim problemima se suočavam. Ovdje je samo […]

    ReplyDelete
  32. […] Fresh it Up – jedan od mojih najdražih šampona, svoju oduševljenost njime podijelila sam u Favorite Hair Care products postu :) Šampon koji će Vam lijepo oprati kosu, riješiti je masnoće i prljavštine, a neće ju […]

    ReplyDelete
  33. […] Ever Rich sam spominjala u Empty products i Favorite Hair Care products - ako ste pročitali ta dva posta, primijetili se da mi je to trenutno najdraža maska za kosu :) […]

    ReplyDelete