Illamasqua ~ Vintage Metallix - Bibelot

by - Sunday, November 30, 2014

Napokon sam pripremila  recenziju jednog predivnog i posebnog sjenila za oči, koje me očaralo.


Napisala sam post o svom prvom blogerskom eventu, u organizaciji Illamasqua Hrvatska i ItGirl portala, možete ga pročitati -> Ovdje. Tu sam spomenula i ubacila fotografiju proizvoda koje sam dobila na recenziju. Onaj koji mi je na prvi pogled zaokupirao pažnju je sjenilo iz jesenske Illamasqua kolekcije, koja se naziva Once. Sjenila koja sadrži kolekcija nazivaju se Courtier (dusky rose), Embellish (rich cocoa) i Bibelot (rustic golden teal) -> koji je zapao moju vrećicu i o kojem danas govorim :)


Ako Vas zanima kako izgleda ostatak kolekcije Once, predlažem da kliknete na blog AddToLove, kako biste bolje vidjele slike i upoznale ostale proizvode :)


20141116_131810



Sjenilo se nalazi u maloj, crnoj, kartonskoj kutijici, koja me odmah posjetila na kutijicu Artdeco baze za sjenilo  :D Bojom i oblikom :) Prevladava svevremenska, crna Illamasqua boja, te karakterističan font :) Kada god proizvod ima kartonsku kutijicu unutar koje se nalazi, za mene je to ogroman plus, pogotovo kada se radi o ovako pomalo luksuznom sjenilu, za koje biste htjeli da bude "svježe lijepo" kada ga kupite ili nekome darujete :)


20141116_132733


20141116_133245


Prva pomisao koja mi je bila kada sam ugledala sjenilo, te njegovu ambalažu su - Maybelline Color Tattoo sjenila. S njima sam malo bolje i duže upoznata, pa ću kroz post Vintage Metallix Bibelot tu i tamo usporediti s njima :)


Sjenilo dolazi u sličnoj ambalaži kao i Color Tattoo, jedino što je za moj ukus ova za klasu ljepša i primamljivija. Krasi ju, za ovakav tip proizvoda, masivna, debelo-staklena posudica, s predivnim rose-gold poklopcem. Rose-gold boja se pojavljuje i na Illamasqua slovima. Za mene je ovo divan detalj, jer volim ovu modernu, ali opet tako elegantnu i već pomalo klasičnu boju :) U odnosu na Color-Tattoo, ovaj poklopac se lakše otvara, nekako se brže otvori i zatvori. No to ne znači da sjenilo nije zaštićeno, kad ga zavrnete, ono tako ostaje sve do ponovnog korištenja. 


Divna mi je ovo staklenka, odiše luksuzom i nečim svečanim, tako da ću ju sigurno često vaditi iz ladice u jesenskim i blagdanskim danima :)


Sjenila teže 5 ml.


20141116_133842


20141116_133447


Iako različite nijanse Color Tattoo sjenila imaju različitu teksturu (recimo Taupe nijansa mi je puno kremastija i mekša prstu od On and On Bronze), Bibelot od Illamasque je puno "mokrija" od svih njih. To mi je bilo iznenađenje. Prst je tako lako i brzo klizio po površini sjenila, hvatajući mokri proizvod.


Illamasqua predlaže da se ovo sjenilo može koristiti koristeći prste ili Illamasqua kist koji je predviđen za to. Kako uvijek kremasta sjenila nanosim prstima, tako sam i ovaj. Sa srednjim prstom nanosim sjenilo, a s prstenjakom ga blendam.


Kod nanošenja ćete primijetiti kako sjenilo ne ostavlja odmah jako, jako bogat trag boje. Dobro je što se njegova mokra tekstura suši u razumnom roku, ne trebate puno brzati s blendanjem. No, kada se osuši, sjenilo postaje dio Vašeg kapka :D Ovo sjenilo se idealno može nadograđivati, te svaki puta ostaje glatko i vidljivo na očima. Nikada mi se nije dogodilo da je ohrapavilo ili bilo neuredno.


Prvo sam mislila kako ću ovo sjenilo koristiti samo za posebne prilike, no tako je lako s njim baratati i njegova sposobnost nadograđivanja ga stavlja kao idealnog kandidata i za dnevne i večernje izlaske iz kuće. U zadnje vrijeme ga nosim na svjetlu dana, stavim samo jedan lagani sloj da definiram oči, a njegova posebna nijansa, koju ću opisivati kasnije, im daje posebnost :)


20141130_151521


20141129_102804


Kako sam spomenula, sjenilo se odlično nadograđuje i mislim da to i je bila ideja kreatora. Možete dobiti od skroz lagane vintage zelene, do duboke, tamne zelene, pomalo sivkaste. Svakako zanimljiva i posebna zelena nijansa prevladava u ovom sjenilu,, a ono što je meni vrh svega su zlatno, odnosno usudila bih se reći zlatno roze čestice posute duž te zelene boje.


Ovo sjenilo predivno hvata sjene i svjetlost na kapcima :) Tako da unutarnji kut oka dobije svu pozornost rozo zlatnih čestica, a krajevi kapka i pregib, zelene do duboko zelene tonove.  Čestice su zaista dio sjenila i ne padaju s njega, odnosno ne padaju s očiju na lice.


Trajnost i intenzitet sjenila je zadovoljavajuća. Ne znam točno u sat koliko trajte, ali održat će se dobar dio dana. I odlično je što se ne nakuplja na kapku, već ravnomjerno blijedi s njega, tako da do samog kraja izgleda decentno i elegantno.


Pozitivna stvar je i to što se ovo sjenilo, u odnosu na Color Tattoo, uspješno i brzo opere s ruke i prstiju vodom i sapunom :)


Na slici iznad izgledam pomalo uspavano, jer je uslikana 20 min nakon što sam se probudila :D moja kamera na mobitelu ne može skroz jasno dočarati ljepotu ove boje, ali da dobijete ideju kako to otprilike izgleda i kakav se efekt dobije na očima :)


Na očima imam samo Bibelot sjenilo i dva sloja maskare :)


Rok trajanja - 24 mjeseca


Cijena - oko 160 kn (našla na službenim Illamasqua stranicama) 


*PR proizvod



Kako Vam se sviđa kolekcija Once od Illamasque? Kako Vas se dojmilo sjenilo Bibelot? Koje je Vaše najdraže Illamasquaino sjenilo? Koji proizvod biste htjeli isprobati?


Hvala na čitanju! :) :)


Ivana <3 <3

You May Also Like

42 comments

  1. Mene je tekstura skroz iznenadila! I to da mi stoji na kapcima :D

    ReplyDelete
  2. Prekrasna nijansa!!Voljela bih vidjeti neki smokey eyes look sa tom nijansom, mislim da bi bilo prekrasno!! Nisam još probala ništa njihovog, valjda će biti prilike nekad!! ;)

    ReplyDelete
  3. da, tekstura je tako posebna :D
    mokra, a lako se osušim,, a da pritom nije onako neuredno hrapava i steže oko :)

    ReplyDelete
  4. i ja vjerujem :D razmišljala sam u kombinaciji s crnom da bi najbolje izgledalo :) ili za dnevne neka lijepa smeđa :D
    bude prilike :D :*

    ReplyDelete
  5. Lijepa je nijansa, nosiva i baš onako za svaki dan. Nisam nista probala od illmasque ali imam želju probati puder rich liquid mislim da se zove. lp

    ReplyDelete
  6. da, baš je lijepo nosiva :D a da se začiniti i nekom intezivnijom bojom za nešto dramatičnije :)
    idem vidjeti puder :D :D

    ReplyDelete
  7. Ja sam dobila Embellish i oduševljena sam, mislila sam da neće biti trajno na mojim kapcima, no odlično se drži! :)

    ReplyDelete
  8. izgleda fantastično :) definitivno stavljam na wishlistu :D

    ReplyDelete
  9. prekrasna mi je Embellish,, isto jako posebna,a nosiva :D
    da, super se drži, formula postane taman suha i trajna :)

    ReplyDelete
  10. Uzivo je jos savrsenije nego na slikama <3 predivna boja, bas posebna, prelijeva se u sto nijansi :) sigurno ces ga puno nositi sad za Bozic i Novu Godinu. Swatch na ruci je super ispao i bas se dobro vidi boja :)
    Meni je isto drago da svi proizvodi dodju u kartonskim kutijama zato jer su bolje zasticeni...da je bar mrvicu jeftinije sigurno bi ga nekad kupila :) slike su ti bas lijepe i classy :D

    ReplyDelete
  11. da, stvarno je teško fotićem dočarati tu ljepotu i posebnost <3
    kartonska kutijica trebala bi postojati na svim proizvodima :D
    hvala na pohvali za slike :* :*

    ReplyDelete
  12. Nijansa nije baš po mom guštu, nekako takve izbjegavam, ali mi se sjenilo kao sjenilo jaaaako sviđa. Ambalaža je prekrasna i slažem se da je dobro kad proizvod dolazi u kutijici... :D

    ReplyDelete
  13. ima još dvije nijanse u ponudi, pa ako ti se da rovjeri swatcehve na netu, lijepe su xD
    da, ambalaža me totalno osvojila i preslatka mi je xD

    ReplyDelete
  14. Wooow predivan proizvod. Skroz sam oduševljena. I rado bi imala koji ovakav proizvod :) Nisam isprobala čak ni maybelline tattoo sjenila pa bi možda za početak mogla njih.
    Ps. baš si mi nekako slatka na slici <3

    ReplyDelete
  15. Divna boja,imam zelenkaste oči,mislim da bi mi mogla pristajati.
    Super post!

    ReplyDelete
  16. da, ovakva sjenila su zanimljiva, jer brzo dobiješ zanimljivu boju na očima,, a prejednostavna su za korištenje :D
    aww hvala ti <3

    ReplyDelete
  17. vjerujem da bi ti odlično stajalo onda :D
    Hvala ti! :) :)

    ReplyDelete
  18. multipraktik, odlično izgleda :D

    ReplyDelete
  19. Odlično za sve nadolazeće blagdanske evente :D

    ReplyDelete
  20. upravo prava riječ za ovo sjenilo :D :)

    ReplyDelete
  21. istina :D baš je dovoljno festive :D a lagan za korištenje, te će odlično doći u situacijama spremanja na brzinu :D

    ReplyDelete
  22. Nijansa mi je prelijepa!
    Imam jedno njihovo sjenilo u boji lososa, ali se nalazi u običnoj, crnoj, plastičnoj kutijici! Nije u ovako luksuznom pakiranju :)

    ReplyDelete
  23. da, nijansa je divna :D
    a i ta losos mi zbuči lijepo i posebno :)

    ReplyDelete
  24. Oduševljenje sjenilom je nemoguće ne primijetiti :D Ali moram još dodati da mi se jako sviđa podloga za slikanje :D

    ReplyDelete
  25. hvala ti :)
    sjenilo je zasluženo osvojilo moju ljubav i pažnju :D

    ReplyDelete
  26. Ajme tako divna nijansa, baš je nosiva i lijepo ti stoji :) Odlična za nadolazeće blagdane ;)

    ReplyDelete
  27. hvala ti :)
    da, idealna je za blagdane,, zbog tog mi je još više drago što ju imam :D

    ReplyDelete
  28. Je, onako je dosta neutralna, a opet se može nositi samostalno

    ReplyDelete
  29. Taj swatch na ruci izgleda prekrasno!!! :)

    ReplyDelete
  30. koja je lijepota! nisam do sada vidjela ni jednu recenziju njihovog proizvoda koja me nije oduševila. divni su!!

    ReplyDelete
  31. lijepo i elegantno, sviđa mi se boja kao i mogučnost nadogradnje :)

    ReplyDelete
  32. istina baš :D
    posebnost, izražajnost boja osvaja :D

    ReplyDelete
  33. da, stvarno se super nadograđuje :D
    a ostane uredno i ravnomjerno :D

    ReplyDelete
  34. na swatchu je vjerniji prikaz boje, nego na mojim očima :D
    nisam uspjela uhvatit stvarnu ljepotu :D

    ReplyDelete
  35. Slinim :D Baš mi se sviđa, volim takve nijanse, a i ambalaža je divna :D

    ReplyDelete
  36. Kakav luksuz! predivno je sjenilo :D

    ReplyDelete
  37. Najviše mi se sviđa ta jačina njihovih sjenila, ma kakva god boja bila, toliko će se isticati svojom posebnošću da ne možeš ostati nezamjetan!
    Super super! Samo meni je preskupo :P

    ReplyDelete
  38. istina baš :D boja nije toliko napadna i intezivna,, koliko je posebna i vidljiva :D

    da, skuplje je, ali Božić se bliži - khm, traži nekog :D

    ReplyDelete