Afrodita ~ Aroma krema za jačanje noktiju

by - Tuesday, December 16, 2014

Pisat ću o proizvodu kojeg sam duže vrijeme htjela isprobati, te su mi ga iz Kozmetika Afrodita velikodušno poslali na testiranje i recenziju. Proizvod je zanimljiv i nije nešto što bi mi prije nekoliko godina palo na pamet da si kupim, a radi se o - Kremi za jačanje noktiju. 


Iako mnogi proizvođači rade kreme koje su 2u1, namijenjene i za njegu ruku i za njegu noktiju (hand&nail), htjela sam nešto s čime ću se totalno fokusirati na nokte i pružiti im njegu i zaštitu, koju sam zanemarivala.


20141127_150052



Na prvu me kupila ova slatka, kartonska, roza kutijica u kojoj dolazi krema. Iako je materijal kartonski, nije onaj tip kartona koji se lako uništava i slabi. Imam ju oko 5 mjeseci, i kako sve svoje proizvode volim čuvati u pripadajućim kutijicama, tako čuvam i ovaj.



Glavna namjena kremice:



  • Njeguje nokte i kožicu oko noktiju i štiti ih od isušivanja

  • Čuva gipkost noktiju i jača ih

  • Sprječava njihovo lomljenje i slojevitost


20141127_150443

20141127_171155

Posebno i zanimljivo kod ambalaže je i način na koji je krema pohranjena unutar kutijice. Kada ju želite izvaditi, skužite da je dio kartonskog produžetka. Ovo je odlično smišljeno, jer krema unutar kutijice ne mrda, ne miče se. Zarobljena je unutar kartonskog kruga, pa se tako neće oštetiti ambalaža.



Glavni sastojci: 


VITAMIN A:

  • normalizira keratinizaciju i jača nokte;


VITAMIN E:

  • njeguje i jača nokte;


PRIRODNI ULJNI EKSTRAKTI:

  • jačaju i obnavljaju nokte i kožicu oko noktiju, potiču sposobnost samoobnavljanja kože i sprječavaju listanje i lomljenje noktiju;


ETERIČNO ULJE RUŽMARINA:

  • jača strukturu keratina i obnavlja kožu.


20141127_171401

Kutijica u kojoj se nalazi sam proizvod mi je preslatka. Količina kreme je 15 ml, i navikla sam obično tako manju dozu proizvoda vidjeti u tubicama (barem je takvo moje iskustvo), ali s ovom malom, zamagljeno-bijelom kutijicom u Afroditi su se stvarno potrudili. Detalji su identični, kao kod većih kutija od krema - stvari koje me razvesele, kod korištenja proizvoda :D Vidjela sam da je takva, slična ambalaža i kod njihove okoloočne kreme :) Kutijica je kvalitetna, stabilna u ruci i ne ispada, iako je poprilično mala. Nema nereda kod korištenja kreme.


Ovaj proizvod se trudim koristiti barem dva puta tjedno. Obično kada su mi ruke veći dio dana bile u vodi, izložene hladnom zraku ili kombinacija tog dvoje :D Tada znam da mojim slabim noktima, obična krema za ruke neće biti dovoljan tretman. Za sve Vas odgovorne, ova krema se preporučuje koristiti svaki dan za puni učinak :)


20141127_171507


Ono što me od prvog korištenja oduševilo je miris ove kreme. Ako me pratite, ili ste negdje na mom blogu pročitale, znate da nisam ljubitelj mirisa lavande, ali ovdje je toliko uspješno uklopljen s mirisom limuna. Kombinacija tog mirisa baca na svježinu, ali i umiruje.


Tekstura kreme je nešto gušća, nego što preferiram kod krema za ruke, ali budući da se nanosi na tako malu površinu, to je zanemarivo. Iako je tekstura gusta, nije masna. Brzo se upija i ostavlja lagani sjaj oko noktiju :) Da bi se krema što brže upila, morat ćete se potruditi Vi :) masirajući spiralno svaki nokat - ovime se potiče cirkulacija, što povoljno utječe na zdrav rast nokta.


20141127_171659


Sa sigurnošću mogu reći da mi je krema pomogla kod njege kožice oko noktiju. Umiruje to područje, posebno nakon što skidam lak i/ili nanesem lak. Osjećaj mekoće i njege se zadržava dosta dugo i vjerujem da bi učinak bio bolji da se sjetim svaku večer ili u toku dana ju nanijeti :)


Primijetila sam da su mi nokti nešto jači, iako sam svjesna da na tako nešto najviše utječe prehrana i unos određenih vitamina prirodnim putem. Ali da su malo jači-jesu :)


Slaba točka mojih noktiju je listanje, i upravo zbog toga, moje nokte u postovima skoro nikada nećete vidjeti jako dugačke. Obično kad dođu do neke zavidne dužine, počnu se listati, pucati sa strane, u hodu izgubim sloj nokta skupa s lakom koji je na njima :D Ova krema nije spriječila listanje noktiju, ali je nekako "odgodila" - malo duže mogu uživati u dužim noktima :D


Još jedna stvar koju sam primijetila, iako krema to ne obećava, je to da mi nokti nisu onako žuti nakon što skinem tamniji lak. Skroz su uredni i normalne boje, pa me nije sram biti bez laka. Nisam stručnjak za sastojke, ali vjerujem da neki ili više njih potpomaže u tome :D



Kad smo kod sastojaka, evo ih:


Aqua, Polyglyceryl-2 Sesquiisostearate, Paraffinum Liquidum, Cera Alba, Cera Microcristallina, Magnesium Stearate, Aluminum Stearate, Glycerin, Ricinus Communis Oil, Isopropyl Myristate, Petrolatum, Decyl Oleate, Capric Triglyceride, Triticum Vulgare Germ Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Isohexadecane, Sorbitan Isostearate, Polyglyceryl-3 Ricinoleate, Persea Gratissima Oil, Lanolin Alcohol, Calendula Officinalis Flower Extract, Glycine Soja Oil,Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Rosmarinus Officinalis Oil, Citrus Medica Limonum Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Propylene Glycol, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Magnesium Sulfate, Bisabolol, Methylparaben, Propylparaben, Diazolidinyl Urea, BHT, Ascorbyl Palmitate, Glyceryl Stearate, Citric Acid, Lactic Acid, Glucose, Linalool, D-Limonene, Citral.


Nastavit ću koristiti i kupovati ovu kremu upravo zbog njege koju mi pruža, hidratacije oko noktiju i zbog osjećaja olakšanja u ovim hladnijim danima :)


Cijena - 29,90 kn


Gdje kupiti? Bipa, Nama, Kozmetika Afrodita 


*PR proizvod



Jeste li isprobale/isprobali ovu kremicu? Imate li neki sličan ili isti proizvod za preporučiti? 


Hvala na čitanju! :) :)


Ivana <3 <3

You May Also Like

37 comments

  1. Mislim da cu si kupiti ovo, nije skupa, a bas mi treba nesto za nokte takvo :) svidja mi se efekt koji opisujes, posebno sto nokti ne budu zuti i to, a to me najvise muci inace. Prvom prilikom idem po nju :D

    ReplyDelete
  2. Nisan je probala, ali hvala na ovome. Uopće neman ono, 10 otvoreni krema za ruke i nokte pa želim i ovu. I like it, I need it. Nadan se da ću je uspit nać. Izgleda precute :D

    ReplyDelete
  3. da, meni nokti u zadnje vrijeme od kada nju koristim nisu žuti,, sad ne znam jel to zbog nje ili šta :D
    u svakom slučaju izgledaju bolje i njegovanije, nego bez nje :D

    ReplyDelete
  4. i mislila sam da će tebi - nail fanatiku haha ovo zapeti za oko :D
    super će ti doći da malo nagradiš nokte između nail art-ova :D

    ReplyDelete
  5. Baš mi je super došla ova recenzija :D Imam suhu kožicu oko noktiju i baš sam u potrazi za nečime što će je dobro njegovati. Ovo ide na popis i uskoro kupujem :D

    ReplyDelete
  6. baš mi je drago da ti je korisna recenzija ova :D javi mi svoje dojmove, nadam se da ćeš biti zadovoljna kao i ja :D

    ReplyDelete
  7. Fora! A nisam očekivala da bi kremica ove namene bila zapakovana u pakovanje koje podseća na kremu za lice, npr.
    Nisam znala za ovaj proizvod pre tvoje recenzije :) Svaki put ovde naučim nešto novo :*
    Ja sam koristila od Eveline 8 u 1, ako se ne varam i tad su mi se nokti preporodili. Sad ih često umem ''kupati'' u maslinovom ili ricinusovom ulju :)

    ReplyDelete
  8. da, meni je tako slatko pakovanje :D jer ne bi ni sama očekivala od ovakvog proizvoda upravo takvo :D
    hehe, drago mi je da vidiš nešto novo ovdje :D
    za eveline 8u1 sam čula pohvale i kupujem sigurno :D

    ReplyDelete
  9. Jako dobra recenzija :) Vidim da svi padamo na slatke ambalaže ;) Baš me zanima kako je ukombiniran miris limuna i lavande, ja inače oboje preferiram :) Također me muči nakon skidanja laka što nokti ponekad poprime žućkastu nijansu, iako nosim base coat koji bi ipak trebao malo zaštiti nokat od same boje laka.. Mislim da ću kupiti ovu kremicu, cjenovno je jako povoljna, a vidim da je i kvalitetna. Koristila sam u te svrhe samo Lush Lemony Flutter, ali mi je nepotrebna tolika količina kreme u te svrhe, tako da nisam ponovila kupnju, iako je stvarno jako kvalitetan proizvod.

    ReplyDelete
  10. e miris je odlično nešto :D tako ugodan, umirujući, osvježavajući - a ne previše :D
    ja sam primjetila da mi se ne žute, i drago mi je zbog toga :d
    da krema je stvarno isplativa :D a količina je razumna, nit previše nit premalo :D
    hvala na preporuci za Lush :)

    ReplyDelete
  11. Dobro je znati da postoji ova kremica, definitivno cu je uzeti u obzir. Ako ti se listaju nokti zasto ne pokusas sa evelin tretmanima :D većini je pomogao možda ce i tebi :D

    ReplyDelete
  12. koristila sam njihovo ulje za njegu kože oko noktiju i bilo mi je super :D
    a 8u1 stalno planiram kupiti, a uvijek zaboravim :)

    ReplyDelete
  13. Zanimljiv proizvod, nisam ga ni primijetila među Afrodita kozmetikom :D Imam izrazito jake nokte (makar nešto kad mi je kosa slaba) tako da meni ovakvi proizvodi nisu potrebni, ali znam nekoliko dragih osoba kojima bi ova rema itekako dobro došla pa možda ju upravo i dobiju pod bor :D

    ReplyDelete
  14. da, itekako slatki i koristan poklon nekome :D
    pošto imaš jake nokte, možda biti dobro došla čsito za hidrataciju tog područja i njegu :D
    ovo mi je super, malo i praktično za staviti u pletenu čizmicu :D

    ReplyDelete
  15. Ja imam kremu za nokte i kožicu oko noktiju od essence - a ali osim super mirisa i blage hidratacije nisam primijetila neke veće učinke. . S obzirom da je ovoj cijena baš povoljna mislim da ću ju isprobati :D

    ReplyDelete
  16. da isprobaj. meni ova krema prvenstveno pruža njegu i hidrataciju :D a to mi puno znači, jer mi je inače područje to sugo i zna ružno izgledati kada nanesem lak :D sada izgleda njegovano i lijepo :)

    ReplyDelete
  17. S obzirom da geliram nokte godinama ne treba mi,haha. Ali svejedno sam ja do riječi pročitala recenziju :D

    ReplyDelete
  18. Šteta što ne sprečava listanje, mislila sam da bi mami dobro došla s vremena na vrijeme kad ima ovaj problem :) Ali ako malo odgodi, i to je nešto.

    ReplyDelete
  19. Treba mi nešto ovako, obožavam Afroditine proizvode i stvarno se čini super tako da moram isporbati ovu kremicu :)

    ReplyDelete
  20. Odlična recenzija!
    Imamo slične probleme s noktima pa ću vjerojatno kupiti proizvod. :)

    ReplyDelete
  21. Inace sam velika ljubiteljica Afrodita kozmetike, a ovu kremicu nisam jos probala pa mi je tvoja recenzija bas dobro dosla :)
    Pusa iz Italije,
    Sonia Verardo
    http://www.trenchcollection.com/

    ReplyDelete
  22. drago mi je da si upijala recenziju, iako ti nije bila od velike koristi xD preporuči nekom tko muku muči s navedenim problemima xD

    ReplyDelete
  23. da,,, eto konktretno kod sebe nisam primjetila da spriječava xD da dobro da barem malo odgodi xD

    ReplyDelete
  24. i ja obožavam Afroditu,, a ovo im je još jedan odličan proizvod xD

    ReplyDelete
  25. drago mi je da ti je dobro došla recenzija xD pusa i tebi xd

    ReplyDelete
  26. Hvala ti xx javi mi što misliš ako probaš

    ReplyDelete
  27. Čini mi se super. Baš ću je imati u vidu. Sada su mi nokti čvrsti i kožica sasvim solidna pa mi je krema za ruke dovoljna, ali to se lako promjeni kod mene :)

    ReplyDelete
  28. Ja nemam nitijednu ovakvu kremicu tj. nešto posebno s čim si njegujem nokte. Jednom u dva tjedna možda, ako se sjetim, nanosim Nuxe suho ulje i eventualno računam njegu pod mazanje kreme za ruke :D Uglavnom, lijepo je imati nešto posebno samo za nokte, ako ništa drugo, da se sjetiš koristiti to! :)

    ReplyDelete
  29. da :D
    ako nemaš nekih većih problema,, ovo je super za tu posebnu njegu noktiju :)

    ReplyDelete
  30. da istina :D
    mene baš vesele ti neki posebni proizvodi/tretmani :D
    a nuxe ulje vjerujem da super njeguje :D općenito sa uljima sam sve više oduševljena :D

    ReplyDelete
  31. Nisam čula za ovu kremu do sada. Morat ću je isprobati, jer mi se sviđa opisano. :)

    ReplyDelete
  32. Nikad nisam cula za ovu kremicu i ne znam da li je ima kod nas... Zainteresovala si me i pogledacu je sigurno :)
    Moj omiljena Afrodita krema je Kamilica Anti-stress :) Veoma hidratantna, ali ne masti kozu, i najbolje kamuflira suve delove koji se perutaju, kupujem je vec peti put :)

    ReplyDelete
  33. puno ti hvala na preporuci za kremu :D ja sam vječno u potrazi za kremom koja će me hdratizirati i revitalizirati lice,, ali da neće pri tome mastiti :D
    Afrodita ima puno dobrih stvari :D svakako provjeri ima li kod vas ove kreme :) :)

    ReplyDelete
  34. Dosta dugo sam grizla nokte i bili su u užasnom stanju. Već duže vrijeme se trudim ne gristi nokte i uspijevam u tome. Zasada su mi nokti relativno dugi, ali ne i u najboljem stanju. Mažem ih sa svakavkim uljima, čak sam kupila i nevenovu mast sa kojom svaku večer ''masiram'' nokte.
    Tako da ći i ovu kremu kupiti prvom prilikom. :D

    ReplyDelete
  35. ova krema je super za tu njegu oko noktiju i same nokte,, i vjerujem da potpomaže u jačanju sigurno :D i ima stvarno ugodan miris limuna <3 javi dojmove ;) :D

    ReplyDelete
  36. […] Dva od tri uslikana proizvoda sam recenzirala, a to su – Figs & ROUGE balzam za usne i Afrodita Aroma  krema za jačanje noktiju, još jedan odličan proizvod, koji sigurno kupujem kada ga potrošim :) […]

    ReplyDelete