CANDLE LAND ~ Mirisne svijeće & Mirisni voskovi

by - Wednesday, December 24, 2014

CANDLE LAND je simpatična trgovina, koja se nalazi na adresi - Ulica Ivana Gundulića 18, u Zagrebu. Za ljubitelje svijeća, koji vole otkrivati nove mirise, učiniti svoj dom, prostor, sobu mirisnim i/ili unijeti dašak ugođaja, ovo je idealno mjesto. Neovisno o raspoloženju, danu, blagdanu, sezoni - u ovoj trgovini ćete sigurno naći nešto po svom guštu. Kada sam prvi put ušla u Candle Land zabljesnuo me ugodan nalet svih mirisa koji se nalaze u svijećama, koje su slatko i uredno posložene na policama. Šarene i primamljive slike na njima Vas mame da ih kupite sve :D


Najbitnija stvar je što pri odabiru, kupnji nekog artikla, djelatnici će Vas ljubazno informirati o svim podacima vezanim za proizvod. Pri opisu mirisa koji želite i koji ste si zamislili, iznosit će Vam svoje prijedloge - ovakav način pomoći je itekako potreban, kada uvidite koliko raznolikih svijeća/mirisa imaju u ponudi. 


U ovom postu govorit ću o Village candle i Kringle mirisnim svijećama i mirisnim voskovima.


20141223_115613



20141223_120746



Village Candle ~ Summer Breeze


Kada bi birala ljetni miris, koji je neutralan, ali više naklonjen na mušku stranu i idealan je poklon muškom članu obitelji ili dečku, onda bi to bio - Summer Breeze :) Miris jednostavno doziva ljeto i svježinu, svijeća koja je idealna za zapaliti na terasi u ljetnoj večeri :)


Ovo je mala staklenka, a ukupno gorenje svijeće traje i do 55 sati. Njena posebnost je u tome što u sebi ima dva fitilja, te tako svijeća ravnomjerno gori i ne ostaje na stijenkama stakla. Sve potrebne upute za korištenje svijeće nalaze se na dnu staklenke, no ono što je potrebno naglasiti da ako želite ugasiti svijeću, tada trebate paziti da tekućina voska ide od ruba do ruba, na ovaj način svijeća memorira gdje ste ju ugasili i tako će izgorjeti cijela, neće se stvoriti rupe u vosku, već ćete ga količinski cijelog iskoristiti :)


Cijena - 99 kn


20141223_120204



Kringle ~ Vanilla Lavender - mirisna svijeća


Svijeća koja dolazi u slatkoj, tvrdo-plastičnoj kutijici, unutar koje i gori. Praktična za paliti i gasiti, a dolazi i s poklopcem koji pomaže da se očuva njen miris i ne pada prašina na vosak :) Što se mirisa tiče, ovo je jedan od zanimljivih spojeva, koje sam pomirisala u posljednje vrijeme - radi se o kombinaciji tople, cozy vanilije i umirujuće, nenametljive lavande. Vanilija mi sama po sebi zna biti teška i dosadna, pa ova lavanda joj daje dovoljno zanimljivosti, a da joj pri tome ne ubije miris <3 Svijeća gori i do 12 sati, u što sam se sama uvjerila :)


Cijena - 25 kn



Kringle ~ Splash i Sunflower - mirisni voskovi


Inovativan vosak, koji ne morate neuredno trgati, već kada ga izvadite iz pripadajuće, plastične kutijice, uvidjet ćete da se na dnu dijeli na 5 jednakih dijelova, koje možete ravnomjerno rastrgati i svaki dio iskoristiti. Ovisno o intenzitetu/jačini mirisa koji želite dobiti, možete koristiti istovremeno 2-3 kockice, izbor je na Vama :) Svaki komadić/kockica traje do 8 sati, što je po meni pristojno vrijeme trajanja ovakvog voska. 


Splash je jedan poseban miris, koji na prvu baca na osvježenje tijekom tuširanja, a poslije ostavlja trag čistog rublja ili čistog doma :)


Sunflower je topao, cvjetni, zavodljivi miris suncokreta. Iako se radi o cvjetnom mirisu poseban je na svoj način, jer ima tu realističnu notu ubranih suncokreta i njihovih peteljki :)


Cijena - 22 kn


20141223_120934



Village Candle ~ Fresh Strawberries - mirisni vosak


Slična priča, kao i s voskovima iznad :) Jedino što je ovo pakovanje veće, dolazi od Village Candle i možete rastrgati 6 kockica :) Isto, svaka kockica miriši do 8 sati. Pakovanje je više nego praktično za pohranu i čuvanje voskova, koje ne koristite, tako da možete paliti tijekom više mjeseci :)


Ljubitelji mirisa jagoda će uživjeti u ovoj poslastici - vosak odmah asocira na prirodni sok od jagode, ili miris koji se širi kada jedete bombone od jagoda :) Slatko, svježe i izaziva sline na usta :)


Cijena - 42 kn 


20141223_121128



Village Candle ~ mirisne svijeće


Slatke, male primamljive svijeće sa šarenim ilustracijama više su nego dobar poklončić, odnosno dodatak poklonima koje ćete staviti nekome u kutiju, ili onu pletenu čizmu :) Gore do 18 sati i uvjerila sam se u taj podatak, jer mi je svijeća trajala cijeli dan :) Svijeće dolaze omotane tankom prozirnom folijom, koja ih drži zapakiranima i čuva njihovo svojstvo i miris. Svijeće se obavezno stavljaju u usku čašicu/stalak, nipošto na tanjur (onda će trajati kraće i biti uništena prije vremena).


Dobila sam na probu tri vrste - Juicy Raspberry, Vanilla Sandalwood i Natural Cotton. Isprobala sam Vanilla Sandalwood, koji miriši zimsko-blagdansko, po klasičnoj vaniliji i sandalovini - koja svaki miris učini svečanijim. Svijeća miriši upravo onako kako zamišljam miris zimske večeri, provedene kraj kamina s vatrom <3


Od ove vrste isprobala sam i Apples&Cinnamon, koji je pravi klasični zimski spoj, i kod ovih svijeća je savršeno prošao :)


Juicy RaspberryNatural Cotton ću zapaliti, kada me prođe topla, zimska, cozy atmosfera, jer smatram da su idealni mirisi za proljeće/ljeto :)


Cijena - 18 kn



Ako niste iz Zagreba, nema problema :), ljubazna djelatnica šalje Vašu narudžbu na najbliži Tisak, samo se trebate dogovoriti s njom, a kontakt podaci nalaze se na Facebook stranici :)


*PR pokloni



Kupujete li u CANDLE LAND-u? Koja Vam je najdraži miris i koji najčešće kupujete? Koji biste od recenziranih htjeli isprobati? 


Hvala na čitanju!! :) :)


Ivana <3 <3


You May Also Like

28 comments

  1. Kupujem odnedavno kao i ti i jako mi se sviđaju to vec znas hehe :) imaju super ponude, meni su najdraze White Pumpkin, Welcome home i Gingerbread svijeće ali voljela bi probati i puno drugih...od ovih navedenih me jako zanima suncokretova jer ne mogu vizualizirati taj miris ovako pred ekranom a zvuci fino; i ove voćne jer ih nisam jos probala :) mislim da im je cijena super za kvalitetu, ja voskove gorim vec mjesec dana i jos nisam ni pola potrosila, a za 20kn bolje njih uzeti nego neke druge svijeće iz drogerija koje se niti ne osjete kad zapalis. Candle Land <3

    ReplyDelete
  2. Zanimljiv post :) Nisam još probala navedene svijeće, jer više preferiram eterična ulja, baš radi trajnosti i većeg intenziteta mirisa. Doduše, baš si me zaintrigirala za voskove, voljela bih ih probati..kao i svijeće jer čini mi se da su dosta kvalitetne, a ne da se miris osjeti samo prvih 5 min i to ako direktno stojiš nad svijećicom :P.

    ReplyDelete
  3. Ja sam se pre jedno možda pola godine "upoznala" sa mirisnim svečama gledajuči strane youtube blogerke i postala obsednuta sa njima. Moji favoriti su definitivno sveži, čisti mirisi tipa pokošena trava, baby puder, kamilica.. Candle land nikada nisam probala pošto nisam ni znala za njih do sad ali deluju jako primamljivo. Pogotovo svečica Natural Cotton za koju sam sigurna da je prvom prilikom kupujem. :)

    ReplyDelete
  4. Nekako više preferiram eterična ulja, mada sam i ja u zadnje vrijeme popustila pred ponudom mirisnih svijeća (čitaj otvorila se IKEA) :).. Svaki put kad idem za Zagreb, sama sebi kažem da ću se zaletiti do Candle Landa jer mi je usput, i onda svaki put zaboravim!! Ali kad se napokon sjetim otići, vrlo vjerojatno ću se počastiti sa ovim voskovima, ovaj od jagode mi se čini posebno primamljiv!!
    Super post! :)

    ReplyDelete
  5. Ovo mi je prvi put da čujem za ove svijeće i oduševljena sam! Nažalost, ne znam kad ću se naći u Zagrebu. :(

    ReplyDelete
  6. Nedavno sam primjetila taj dućan i već par dana planiram otići tamo, mislim da nema šanse da izađem iz dućana praznih ruku :D

    ReplyDelete
  7. istina,,, ove svijeće stvarno miriše,, zamiriušu cijeli dom i unesu ugođaj :D tako da kad naletim na miris koji me totalno osvoji nije mi teško izdvojiti novce <3
    Gingerbred koji si mi kupila je divan :D <3 miris po domu i kolačima <3

    ReplyDelete
  8. vidim da voliš svježe i lagane mirise <3
    Cotton bi bio pravi za tebe :D
    i moja ljubav prema svijećama se razvila preko youtuberica :D <3

    ReplyDelete
  9. jagoda miriši kao pravi pravcati bomobni od jagoda :D oduševit ćeš se :)
    hehe nisam bila u Ikea još, ali vjerujem da bi i ja izgubila kontrolu tamo :D
    Cabdle land je divna trgovinica, vjerujem da ćeš naći nešto za sebe :)

    ReplyDelete
  10. bude bilo prilike vjerujem :D
    javi mi svoje dojmove :)

    ReplyDelete
  11. hehe :D vjerujem da će biti puna vrećica :D <3

    ReplyDelete
  12. vosak je odlična stvar, jer imam jak miris,, a možeš ga koristiti više puta :D slično kao ulja :)
    ove svijeće stvarno i mirišu :D i ako ti se neda odmah sve zapaliti, ove kutijice čuvaju miris :D

    ReplyDelete
  13. Pa kad ih ovako preslatko prikažeš i ja bi ih kupila (a mislin da znaš moje stajalište kad se radi o svićama) ahah :D Natural Cotton mi izgleda kao nešto što bi se meni jako svidilo, pakiranje me privlači. Sova je prekrasna, need to throw that in. Owl person yees. :D Draga moja, želim tebi i tvojoj obitelji Sretan i blagoslovljen Božić! Da mi dobiješ sve što si poželila! I da, samo paliiii (sviće) i uživaj! :* <3

    ReplyDelete
  14. Divne su,nisam se navukla,jer sve što su mi dostupne i nisu toliko kvalitetne :/

    ReplyDelete
  15. ja sam totalni svoa frik već nekoliko godina :D imam faze kad ih više volim i kad ih manje doživljavam, ali uvijek me obraduje neki sova poklon/sitnica :D ova je baš poklon od prijateljice <3
    vidim da voliš svježe, čiste mirise :) ovaj bi ti super odgovarao :D
    preslatko su upakirane,, i još primamljivije zbog toga :D

    ReplyDelete
  16. istina :)
    ima ih koje prekrasno mirišu, ali kad ih zapališ niš ne osjetiš :D
    ali ove jednakim intezitetom mirišu kao i kad su ugašene i kroz cijelo vrijeme <3

    ReplyDelete
  17. Obožavam svijeće, a ove djeluju takooo primamljivo. Žao mi je jedino što ne živim u Zg pa mi nisu dostupne, ali početkom godine planiram jedan šoping-posjet Zagrebu i definitivno ću posjetiti trgovinu i kupiti si neku svjećicu :D

    ReplyDelete
  18. Veliki sam ljubitelj trgovine Candle land i kvalitetnih svijeća Village i Krenule koje imaju u ponudi. Yang se može sakriti. Pošto sam iz Varaždina odlična stvar je što mi ljubazna gospođa pošalje tiskom željenu svijeću. Ja samo kažem što bih željela i za dva dana imam. Volim njene sugestije jer uvijek preporuči ono što me na kraju oduševi. Hvala!

    ReplyDelete
  19. Veliki sam ljubitelj trgovine Candle land i kvalitetnih svijeća Village i Kringle koje imaju u ponudi. Yankee se može sakriti. Pošto sam iz Varaždina odlična stvar je što mi ljubazna gospođa pošalje tiskom željenu svijeću. Ja samo kažem što bih željela i za dva dana imam. Volim njene sugestije jer uvijek preporuči ono što me na kraju oduševi. Hvala!

    ReplyDelete
  20. svakako posjeti ovu trgovinicu, vjerujem da ćeš naći dosta mirisa po svome ukusu :D
    dogovori se sa facebooku s Candle Landom,, možda ti mogu poslati Tiskom :D s Tiska na Tisak :D

    ReplyDelete
  21. istina :D u potpunosti se slažem,,
    jako je ljubazna, pristupačna i zainteresirana za pomoć :D
    da su barem svi koji prodaju takvi <3

    ReplyDelete
  22. Mmmmmm jako volim svijeće i voskove tako da mi je post odličan.. Mami me ova jagoda iako je više ljetni miris :) Ali oduvijek volim te voćne note. I ova cotton mora bit sigurno dobra. Ja uvijek kupujem od yankee svijeća clean cotton i to mi je možda najdraži miris :) Iako u ovo blagdansko vrijeme preferiram jabuka-cimet mirise :)

    ReplyDelete
  23. i sama volim čiste/svježe mirise u toplijim danima :D
    ali u ovim zimskim i meni skoro najviše paše jabuka-cimet, vanilija, čokolada <3 sve što miriše na toplo i po kolačima :D

    ReplyDelete
  24. Kupujem kako ne! Totalno sam se navukla na ove svijeće i voskove i nema dana da ne upalim i zamirišim cijelu sobu :)

    ReplyDelete
  25. hehe! super da nas ima više zaljubljenih <3 :)

    ReplyDelete
  26. uu, ja sam sa onom oceanskom već bila na jednoj verandi, negdje na plazi sa ogledom na ocean. inaće ne volim jake mirise već nesto laganije

    ReplyDelete
  27. onda bi ti ova bila idealna :D
    odnosno svi ti svježi/čisti mirisi :D

    ReplyDelete
  28. […] Candle Vanilla Lavender mirisna svijeća – spominjala sam ju u ovom postu. I dalje sam oduševljenja intezitetom i ljepotom […]

    ReplyDelete