Paula's Choice ~ Skin Perfecting 2% BHA Liquid

by - Friday, December 05, 2014

Do sada sam isprobala dva Paula's Choice proizvoda. Prvi sam već recenzirala, a radi se o Paula's Choice ~ Clear Ultra-Light Daily Mattifying Fluid SPF 30+, kojeg i u ovom periodu koristim skoro svakodnevno. Kod šminkanja je stalni dio rutine, jer odlično hidratizira, ali super zaglađuje lice, te od njega stvara pogodnu površinu za nanošenje pudera :) Mislim da mi je ovaj fluid svakako pomogao u povećanju kvalitete i ljepote lica. 


Danas ću govoriti o drugom proizvodu, kojeg sam počela koristiti istovremeno kad i fluid, ali mi je trebalo duže da skupim konkretne dojmove, jer ovakav proizvod nisam prije koristila u rutini njege lica, pa mi je trebalo malo duže da skopčam čemu služi i kakve rezultate dobivam s njime :) Radi se o Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid :)


20141203_122042



Kao što sam spomenula iznad, s Exfoliantom se prvi put susrećem, tako da ranije nisam znala kakvu on bitnu funkciju ima i koliko doprinosi u regeneraciji kože, ali i njenom čišćenju. 


Rečeno mi je da je ovaj exfoliant najpopularniji Paula's Choice proizvod :)


Exfoliant sadrži BHA salicilnu kiselinu. Kao što ste imali priliku u nekim od prethodnih postova pročitati, moja koža lica je masna. Na Paula's Choice stranici je objašnjeno da su BHA kiseline topive u masnoći. To svojstvo omogućuje BHA kiselinama da se probiju kroz masnoću u pore i ljušte stanice kože koje su unutar uljne žlijezde koje mogu začepiti pore. BHA kiseline se preporučuje koristiti kod problema s prištićima i miteserima. 2% salicilna kiselina (BHA) čisti duboko unutar pora i tako sprječava nastajanje mitesera i akni. Također sadrži opuštajuće anti-iritante :)


Kod korištenja ovakvih preparata, bolje se upijaju hidratantne kreme za lice, jer su pore odčepljene :)


20141203_122101


Skin Perfecting dolazi u jako jednostavnoj ambalaži, u bočici od 30 ml, koja je manja, da sam na prvu pomislila da se radi o testeru. No nakon što sam pročitala upute i shvatila da kod svakog korištenja treba nekoliko kapi ovog proizvoda, bilo mi je jasnije od kud ovolika mililitraža. Troši se sporo - a rok trajanja mu je 12 mjeseci, tako da je normalan omjer količine proizvoda i vremena potrošnje.


Cijela priča iznad o BHA kiselinama je ispričana, da biste bolje shvatili funkciju ovog exfolianta.



Što obećava ovaj proizvod:



  • Stvara blistavu i toniranu kožu

  • Smanjuje crvenilo & gradi kolagen

  • Skida površinski sloj kože, koji je pun odumrlih stanica  i prodire duboko u začepljenje pore

  • Odčepljuje & Smanjuje proširene pore


20141203_122654

 

Proizvod je tekuće teksture, koja je slična toniku. Koristim ga tako da nekoliko kapi iskapam na blazinicu. Kada sam ga prvi put koristila iz nekog razloga sam čvrsto stisnula bočicu, i u toj sili je dio gdje se spaja čep s ostatkom bočice, popucao. Sada svaki put kad koristim dio proizvoda iscuri van :/ Tako da kod doziranja lagano stisnite pri dnu bočice :D


Kada sam iskapala na blazinicu, tada proizvod nanesem na cijelo lice, ali izbjegavajući oči i usta. Razlog zašto uvijek koristim blazinicu je što smatram da se tako proizvod bolje rasporedi, odnosno imam bolju kontrolu nad njim. Iako u Paula's Choice-u predlažu korištenje i ruke i blazinica, meni bi bilo čudno tako malu količinu proizvoda nanositi prstima, jer nikad ne bi bila sigurna da sam svuda ravnomjerno nanijela.


Proizvod koristim nakon što sam skinula svu šminku, te oprala lice čistačem koji koristim u tom trenutku. Moje pranje lica je uvijek detaljno, jer mi nema smisla leći s nečistim licem na čistu jastučnicu, a budući da je moja koža sklona nastajanju akni, ne želim joj sama dati razlog za to :D Nakon detaljnog čišćenja, nanosim ovaj exfoliant, i uvijek, ali uvijek on dubinski nađe dio nečistoće koja se zavukla u porama. Blazinica uvijek bude smećkaste boje, ponekad i crne :D Toliko dobro obavlja svoju funkciju odstranjivanja mrtvih stanica kože i odčepljivanja pora.


Osjećaj na licu je gladak, sklisko čist, a koža dobiva na svjetlini. Svakako dobivam ujednačen ten. Pojava akni se smanjila, ali samo ako ga redovito upotrebljavam.


Na kraju samo nanesem hidratantnu kremu, a ako se spremam za izlazak iz kuće, tada stavljam Paula's Choice fluid, jer sadrži SPF, a nakon upotrebe BHA kiselina, on se strogo preporučuje.


Proizvod nastojim koristiti svakodnevno, jer se koža mog lica svaki dan masti, i ovakav tretman joj odgovara. Proizvod mi do sada nije isušio lice. Ne ostavlja nikakav negativan utjecaj na moju kožu, već ostavlja nekakav olakšavajući osjećaj.



Sastojci/Ingredients:


Water, Methylpropanediol, Butylene Glycol, Salicylic Acid, Camellia Oleifera (Green Tea) Leaf Extract, Polysorbate 20, Sodium Hydroxide, Tetrasodium EDTA

Cijena - 59,63 kn (30 ml)

*Proizvod nije testiran na životinjama

*PR proizvod

Koristite li Paula's Choice proizvode? Koji je Vaš najdraži? Ako imate dodatna pitanja za ovaj proizvod, slobodno pitajte u komentarima :)


Hvala na čitanju! :)  :)

Ivana <3 <3

You May Also Like

27 comments

  1. Baš sam nedavno čitala post u kojem se hvali ovaj proizvod, pa sam naručila putno pakiranje za probu! Javim ti moje dojmove!

    ReplyDelete
  2. Moja koža lica nije masna, osim T zone koja je kadkad masna. Ali proizvod kao proizvod djeluje zanimljivo :)

    ReplyDelete
  3. ajde baš mi javi kakvo ti je :D zanima me :D

    ReplyDelete
  4. onda je najbolje da ga naneseš na tzonu :D da ti očisti pore :D ni ja ga ne stavljam recimo oko usana, tamo mi je jako suho područje :) :D

    ReplyDelete
  5. može se naručiti s njihove stranice - http://www.paulaschoice.hr/
    ako saznam neko prodajno mjesto konkretno, javim ti :D

    ReplyDelete
  6. Super recenzija, bas informativna :) ne znam ni sama da li bi mi ovo odgovaralo; s obzirom da skida sloj koze, mozda bi mi bio preagresivan jer mi je koza dosta osjetljiva u zadnje vrijeme. Ali voljela bi jednom isprobati pa da vidim :D nisam jos naisla na ovakav proizvod; to je ustvari kao cistac lica i piling u jednom? Bas je poseban, ako naletim na njega mozda ga uzmem za probu :)

    ReplyDelete
  7. ako ti je samo osjetljiva i suha, te nemaš problema s aknama, preskoči,, imaju oni puno drugih stvari namjenjenih više tvom tipu kože :D
    da, to je kao kemijski piling(bar sam ja to tako skužila) koji dopire do najdubljih dijelova pora i svu prljavštinu izvlači van :D koliko god da očistim lice, vata mi je s još uporabom ovog proizvoda prljava :D
    poseban je svakako :D

    ReplyDelete
  8. Već mi je dugo želja isprobati ovaj proizvod i sigurna sam da ću ga nakon ovako dobre recenzije nabaviti. :)

    ReplyDelete
  9. Jako dobar post! :) Čini se stvarno kao dobar proizvod. Nisam još ništa probala od Paula's Choice, za sada samo pratim njene recenzije ;)

    ReplyDelete
  10. Zašto sam ja mislila da je skuplji? Ne znam.
    Nekako mi se čini da je idealno za moju kožu!

    xo

    ReplyDelete
  11. Odlična recenzija. Mislim da bi meni baš dobro došao ovaj proizvod. Nisam sigurna dal mi je preporučljivo koristiti sad u trudnoći pa ću pričekati još koji mjesec :)

    ReplyDelete
  12. Još se nisam družila s AHA i BHA kiselinama, ali voljela bih doći do nekog proizvoda koji će odgovarati suhoj i osjetljivoj koži. Bar za povremenu primjenu :)

    ReplyDelete
  13. baš ti hvala na pohvali recenzije <3 isprobaj svakako, nadam se da će i na tvoje lice imati dobro djelovanje :D

    ReplyDelete
  14. hvala ti <3 baš mi je drago ako sam te postom zainteresirala :)
    dobri su im proizvod, barem ova dva koja sam probala :D
    ali nisam do sad naišla na negativnu kod drugih blogerica :D

    ReplyDelete
  15. da, možda bolje da izbjegavaš :) hvala na pohvali recenzije, stvarno sam ju dugo sastavljala haha

    ReplyDelete
  16. da i meni je ovo prvi susret,, :D Paula's Choice ima bogat izbor za sve tipove kože :D

    ReplyDelete
  17. ima onaj od 118 ml, koji je skuplji, košta - 201 kunu :)
    a ovaj koji sam recenzirala ima 30 ml, košta 56 kuna :D

    ReplyDelete
  18. Odlična recenzija draga, baš sam uživala :) Zanimljiv proizvod i svakako vrijedan pažnje. Mislim da bi pakiranje ovakvog proizvoda trebalo biti s pipetom jer bi se onda lakše nanosio na lice. Dobro je nanositi i blazinicom, no blazinica popije dosta proizvoda, a to je šteta. Imam masnu kožu, to znaš, no nemam problema s aknama i nekako sam dovela kožu pod kontrolu te mislim da bi ovaj proizvod trenutno bio preagresivan za moje lice. Ako mi koža opet poludi, imam ga u vidu :D

    ReplyDelete
  19. jako mi je drago da ti se svidio post <3
    da, ako ti je s licem sve u redu, onda stvarno nema potrebe da ga opterećuješ s dodatnim preparatima,, ili ako se ipak odlučiš na kupnju ovog proizvoda, možda bolje da ga koristiš 1-2 puta tjedno, tek toliko da napraviš "generalku" :D

    ReplyDelete
  20. Joj, ja sam plakala kad sam potrošila Alpha-H Liquid Gold koji radi taj hemijski piling, no ovo mi se čini zanimljivom alternativom (s obzirom da je Alpha-H preko 40€). Odlično si sve napisala, baš mi se dopada.

    ReplyDelete
  21. da, ovo je definitvno jedtinije, a kvalitetno :D
    joj, hvala ti na pohvali :D <3 <3

    ReplyDelete
  22. Ahhh, prodano :D Vrtim se oko PC proizvoda dugo, no ne znam što naručiti i jel mi uopce sto treba. :D
    Izvrsna recenzija ;)

    ReplyDelete
  23. Bio bi odličan za moju t-zonu, pogotovo čelo koje je nekako uvijek kao bojno polje xD I da, iznenadila sam se koliko je cijena prihvatljiva, očekivala sam puno veću.

    ReplyDelete
  24. hvala ti :D <3
    kada potrošiš zalihe, baci oko na njih, imaju veliki izbor :D

    ReplyDelete
  25. da, cijena je super za 30 ml proizvoda,, obzirom da se troši malo i sporo, ne trebaš ni kupovati veće pakovanje :D
    i meni su čelo i nos najgori :D

    ReplyDelete