Essence ~ Naughty or Nice & Wrapped in Pink

by - Tuesday, January 13, 2015

Vjerojatno kasnim s ovom recenzijom, budući da ću govoriti o dva proizvoda, koji su dio LE Essence kolekcije - Come to Town. Nisam ih stigla dobro istestirati u blagdanskom periodu, pošto  su mi došli tik prije Božića. Nadam se da će nekome biti od koristi napisano i da se ovi proizvodi mogu još naći u nekom kutku DM-a ili Mullera :) Možda može pomoći, ako se slični proizvodi u budućnosti pojave na policama Essence-a. Iako je blagdansko vrijeme iza nas, zimski period je pred nama i smatram da su ove boje itekako nosive i iskoristive u ovom magičnom godišnjem dobu :)


20150107_132822


Govorit ću o quattro paleti sjenila - Naughty or Nice i ružu za usne - Wrapped in Pink, koji je pokupio mnoge simpatije čitateljica, kada sam stavila njegovu sliku na svojoj Facebook stranici :)


20150107_132914



Naughty or Nice ~ quattro eyeshadow


20150107_133937

Ambalaža ovih sjenila je sasvim u redu za moj ukus. Lagana je, stane u svaku moju kozmetičku torbicu i ne otvara se prilikom transporta. Prilikom otvaranja i zatvaranja, te općenito kod rukovanja s njom, nemam dojam da će se raspasti svakog trena, već mi djeluje poprilično sigurno :)


20150113_115536


Ovu paletu krase jednostavne nijanse, sve se mogu međusobno kombinirati i zbog toga mi je ova paleta odmah na prvu djelovala slatko.


Ovdje ćete pronaći svjetlo sivkasto-srebrnu, koja je po meni idealna za posvjetljivanje unutarnjeg kuta oka, budući da je svjetla, a ima u sebi lagano presijavanje, koje je idealno za reflektiranje svjetlosti. Jednom sam ju nanijela na  1/3 unutarnjeg dijela kapka i jednostavno je bilo presvijetlo i budući da imam tamnije oči djelovala sam bolesno :) Stoga se držim unutarnjeg kutka, a ostatak oka šminkam jačim bojama :)


Zatim slijedi nježno roskasta, koju bi okarakterizirala kao rozu-losos boju, jer kada se nanese ima u sebi breskvasti podton. Rijetko kada nosim ovakve boje na očima, ali potrudit ću se u kombinaciji s tamnijom bojom, češće ju trošiti :)


Zatim slijedi lijepa i festive, ali i svakodnevna bojica. Radi se o žuto-zlatnoj. Boja koja ne izgleda umjetno na očima, već lijepo ističe tamnije oči. Posebno lijepo izgleda u kombinaciji sa sljedećom bojom koju ću spomenuti. Kao što sam već spomenula - zlatno-ljubičaste kombinacije na očima su mi posebno lijepe u blagdansko-zimskom periodu :)


Ostao je moj favorit među bojama, najpigmentiranija, najtamnija i meni osobno najzanimljivija nijansa. Radi se o tamnoj smeđe-ljubičastoj. Podjednako prevladavaju obje boje i ne mogu odrediti koja je dominantnija, ali nekako u kombinaciji sa zlatnim sjenilom ljubičasti tonovi više dolaze do izražaja. Već dugo sam fan neodređenih, ali jednostavnih i nenapadnih nijansi na očima, tako da će ova biti često korištena kod mene :)


Sjenila se ne truse pretjerano kod nanošenja, lagano otresite kist prije apliciranja i primijetit ćete skroz sitan prah kako pada s njega. S lakoćom se nanose i ostavljaju trag. Ono što vidite u kutijici, ćete otprilike dobiti i na očima :) Jedino je najsvjetlija sivo-srebrna nijansa nešto slabije pigmentacije, kada se nanese na oči. 


Koristim ih u kombinaciji s Artdeco bazom, i potraju mi 4-5 sati na očima. Otprilike koliko mi i trebaju potrajati kod jednog izlaska. Nije previše, a nije niti premalo :D


Cijena - 23,90 kn 



Wrapped in Pink ~ lipstick


20150107_142424

Kod korištenja ovog ruža, kao i prije svakog drugog usne pripremim blagim pilingom pomoću četkice za zube, a potom odgovarajućim balzamom.

Ovaj ruž je kod nanošenja kremast, ali nakon nekoliko minuta izgubim taj osjećaj na usnama. Ne osjećam da mi klizi po usnama dok pričam, već pomalo poprima svojstvo stain-a. Ruž se unatoč vidljivoj boji lako nanosi, potrebno je samo malo pažnje pri apliciranju. Ne mrlja se i ne razmazuje dok ga nosite, dosta se fiksira uz usne. Budući da su mi po ovom vremenu usne često ekstremno suhe, tako i on postaje suh na njima, ali to ne izgleda ružno, niti imam osjećaj da mi isušuje usne.


Trajnost mu je na mojim usnama oko sat vremena, ako ništa ne jedem i ne pijem. Kod Vas može biti duža :D


20150113_135407


20150113_135641


Mislim da će svatko drugačije doživjeti ovu nijansu. Ona nema skroz matt finiš, ali opet nije ni shimmerasta. Nekako izgleda kao najnormalnija boja na usnama. Nijansa je po mom oku nešto između berry i ljubičaste, a na suncu vidim i nečeg roskastog, ali jako malo :D Djeluje mi kao odlična kombinacija Wet n Wild ruževa Sugar Plum Fairy i Lady and the Vamp :D


20150107_142507


Svakako lijepa i zanimljiva boja, koju ću s guštom nositi ove zime :D Najidealnija mi je u onim situacijama kada nemam vremena detaljno našminkati oči, već samo stavim dva sloja maskare i ovaj ruž :D


Cijena - 19,90 kn


*PR proizvodi 



Jeste li isprobali koji od proizvoda iz Come to Town kolekcije? Koji Vam je najdraži? Jeste li isprobale recenzirane proizvode? Kakvo je Vaše mišljenje o njima? 


Hvala na čitanju! :) :)


Ivana <3 <3

You May Also Like

30 comments

  1. Isprobala sam kremasta rumenila iz te LE kolekcije, i jako sam zadovoljna... Ne znam zašto nisam kupila i ruževe, malo mi je žao, ali biti će ruževa :)!!! A ova paletica je baš jako jako slična paletici koju već imam, radi se o P2 paletici iz LE kolekcije Beauty Stories. To sam tek sad primjetila dok sam čitala tvoj post, tako da je dobro da nisam to kupila :)

    ReplyDelete
  2. Ruz je bas lijep, boja je stvarno ko stvorena za jesen/zimu :) Ali ovo tamno smede-ljubicasto sjenilo me ostavilo bez daha, prepreprekrasno je, kada bi ga bar bilo u mono varijanti :)

    ReplyDelete
  3. da, ruž je baš posebno lijepi, zimski :D a ta nijansa sjenila je i mene oduševila :D i upravo volim kupovati mono sjenila u nedefiniranim nijansama :D :)

    ReplyDelete
  4. Ruž ti baš lijepo stoji ;)
    Sad mi je još višežao što ga nisam kupila :(

    ReplyDelete
  5. da, mene je od ruževa posebno oduševio ovaj - Wrapped in Pink,, dok onaj drugi nekako nije moja boja :D a super da imaš slično :D :D

    ReplyDelete
  6. ma biti će sličnih i ljepših još, nemoj tugovati :D Essence nas stalno iznenađuje :D

    ReplyDelete
  7. Nisam, ali mi se ruž posebno sviđa i paletica mi je ok i definitivno bih je koristila jer joj je pigmentacija solidna :)

    ReplyDelete
  8. slažem se :D i sama sam očarana :D

    ReplyDelete
  9. da, pigmentacija je čist solidna.. obzirom da se radi o paleti u kojoj prevladavaju svjetlije boje,, i jedna tamna nijansa, koja je stvarno uočljiva :D mislim da se Essence popravlja i kod sjenila :D
    ruž nas je sve očarao <3

    ReplyDelete
  10. Ja nemam ništa iz te kolekcije ali ovaj ruž mi je baš lijep! Šteta što njihovi ruževi ne traju dugo na usnama :/

    ReplyDelete
  11. da, to je i meni malo krivo,, da malo poboljšaju formulu s te strane, imali bi savršene ruževe skoro :D jer rasturaju s nijansama :D <3

    ReplyDelete
  12. Super mi je taj ruz, prekrasna boja i bas je kvalitetan :) paleta mi se jako svidja isto, posebno ova roza/losos boja, mislim da bi nju najcesce nosila. Onaj dan kad si mi dosla s njom na ocima, bas se vidjelo da su pigmentirana dosta sjenila. Mislim da su skroz pogodili ovu kolekciju :D

    ReplyDelete
  13. Nisam probala, zašto, logično nije mi Dm dobio ovu kolekciju :D Ali dobro, zato me je sestra počastila sa ovim stvarčicama kojih se rješavaju. Paleta izgleda zanimljivo, ali ruž je prekrasan i super ti stoji <3

    ReplyDelete
  14. da, sjenila su stvarno pigmentirana, ali i solidne trajnosti,, za 20 kuna se isplate kupiti :D
    a ruž je baš prekrasne, posebne boje,, mislim da bi se svidio i nekima koji je vole tamnije ruževe :D

    ReplyDelete
  15. biti će još toga :D
    tko zna kakve nas još lijepe kolekcije čekaju :D
    hvala ti <3 stvarno je lijep,, i ljepši je uživo još :D

    ReplyDelete
  16. Ruž je predivan i jako lijepo ti stoji :D Ja ga nažalost nisam uspjela uloviti, šmrc :/

    ReplyDelete
  17. a baš mi je žao :/ stvarno vjerujem da će ponoviti slični :D hvala ti <3

    ReplyDelete
  18. Ja sam ti bila napisala da sam ga isto kupila i boja mi je divna, ali sam ga samo na ruci isprobala. Uz sve ruževe nikako da ga stavim :D Znači formula i nije nešto? nema veze, lijepa je nijansa pa cemo mu oprostit :D

    ReplyDelete
  19. Ruž mi je toliko fantastičan da sam se nakon par dana nošenja vratila kupiti još jedan. No, bio je rasprodan. Pa sam mobilizirala prijateljice da mi ga potraže u svojim drogerijama. Tako da ih sad imam 3. I usput navukla i kolegicu koja ga je sebi kupila. Fantastična boja i tekstura. Ja nemam suha usta tako da mi ne ulazi u linije, ne razmazuje se i dosta je dugotrajan. U slučaju da ga još netko traži još danas ga je bilo u poslovnici Kozma na Jarunu.

    ReplyDelete
  20. Formula je ovako super, ali kod mene trajnost nije nešto ... možda je na nekome bolja, kod mene izdrzi oko sat, mozda mrvicu vise. :-)

    ReplyDelete
  21. Hvala na informaciji ovoj :-)vjerujem da ce pomoci :-) boja je stvarno osvojila mnoga srca, ti si jedna od rijetkih sretnica koja ima tri :-)

    ReplyDelete
  22. Ruž je tako divan i drago mi je da je jedan primjerak u mom vlasništvu. S njim mogu da napravim malu pauzu od crvenih nijansi :)

    ReplyDelete
  23. hehe :D da baš je divna i ni malo dosadna boja :D

    ReplyDelete
  24. Divne stvarcice! Posebno mi se svidja ruz, jako lijepa boja i super ti stoji!
    Pusa iz Italije,
    Sonia Verardo
    http://www.trenchcollection.com/

    ReplyDelete
  25. hvala ti Sonia <3 ruž je stvarno divan :D
    Pusa iz Hrvatske :D

    ReplyDelete
  26. Sjenila su zgodna skroz, sviđa mi se kombinacija boja. Ruž također djeluje jako dobro, no ne sviđa mi se što je tako kratke trajnosti :/. Iz Come to Town kolekcije sam probala samo svjetlucajući puder za tijelo i baš je odličan :). Jedina zamjerka je što uz mene se presijava i cijela kupaonica :P.

    ReplyDelete
  27. da,, na meni traje toliko,, no možda je na nekom drugome trajniji :D
    hehe, taj mi puder isto djeluje jako slatko :D

    ReplyDelete
  28. vidjela sam kolekciju u kozma, nadam se da je još stignem kupiti

    ReplyDelete