Mea Organica ~ Burgundy ruž za usne & Piling za lice

by - Tuesday, March 17, 2015

Napokon sam ću Vam predstaviti i pisati o Mea Organica proizvodima. Za početak sam odabrala da to budu jedan ruž za usne i piling za lice, jer sam se nekako najbolje upoznala s njima i najviše ih koristila od 12. mjeseca kada sam proizvode dobila na testiranje :) Moj prvi dojam prilikom otvaranja paketa unutar kojeg su bili proizvodi je divan miris, onaj poseban miris prirodnih sastojaka koji možete osjetiti samo u prirodi, kuhinji, smočnici/špajzi  :) Zaista osvježenje u mojoj kolekciji <3


20150315_135201



10922431_582995615178315_1645301924950978178_n


Kada sam proizvode dobila, Mea Organica je bila tek na početku proizvodnje i prodaje, tako da nije imala skroz riješeno pitanje ambalaže... U međuvremenu, dobila je ovaj prekrasan, gornji, pomalo retro logo i mislim da je dizajn uspješno izveden :) Savršeno prikazuje taj prirodni, usudila bih se reći rustikalan pristup kozmetici :)


Mea Organica je brand 100% prirodne organske kozmetike koja se stvara prema Vašim željama. Prepoznaje Vaše potrebe, tipove kože, te se stvara suradnjom.


Znači, posebnost ovog brenda je u tome što su sastojci uistinu potpuno prirodni, a to ćete shvatiti već na prvi njuh i korištenje. Kao što je navedeno, proizvodnja i prodaja proizvoda stvara se suradnjom i dogovorom. Kroz iskustvo i godine ste mogli primijetiti koji sastojci pašu Vašoj koži, a koje trebate izbjegavati, jer nepovoljno utječu na nju. Mea Organica će kreirati proizvod koji je kombinacija sastojaka savršenih za Vas ... Mislim da je ovo inovativno i ne svakodnevno, jer kod većine brendova ne možemo kontrolirati ni birati što da stave u proizvod koji kupujemo i plaćamo. 


Kreatoricu branda Mea Organica, Luciju ,, osobno poznajem i iz prve ruke znam da je godinama, još iz srednjoškolskih dana, veliki zagovornik zdravog načina života. Nepresušan je izvor informacija i saznanja kako živjeti što zdravije, te je svoju ljubav prema zdravom životu prenijela i na ovaj brand, zdravih proizvoda :)


Za ostale informacije obratite se Luciji u inbox, na facebook stranici - Mea Organica.


20150315_140503



Burgundy ruž za usne


20150315_140705

Za vrijeme prvih, oštrih zimskih dana, kada su moje usne popucale do te mjere da su se počele stvarati ranice na njima, ovaj ruž je bio moj spas. Vjerojatno se pitate kako jedan ruž može skroz oporaviti usne :) Može, ako su u njemu potpuno prirodni sastojci koji ljekovito utječu na iritirane i ispucane usne :)


Lucija je za mene kreirala malo prozirniju boju, tako da pigmentacija na usnama nije ni blizu onoj kakva je na samom ružu. Radi se o nježnom, prozračnom tragu kojeg ostavlja na usnama. Daje lagano roskasto-berry trag. Zapravo se ponaša kao obojeni balzam. No, ako Vi imate želju da pigmentacija bude jača, to naravno tražite :)


20150317_141839


Sastojci ovog ruža su - caranuba vosak, pčelinji nerafinirani vosak, shea maslac, kokosovo ulje, bademovo ulje, vitamin e, miris vanilija/esencija ruže, ulje marelice. 


U dodiru s usnama ovaj ruž je pomalo tvrd, ali brzo počne popuštati i lagano se nanosi na njih. Sviđa mi se što pri svakom novom nanošenju tekstura ruža je ponovno tvrđa, jer tako dobijem dojam da je proizvod svježiji i unatoč prisutnim uljima njegova tekstura se ne topi i oblik nije iskrivljen. Ambalaža zaista odlično čuva proizvod :)


Miris i okus ruža me najviše asocira na spomenutu marelicu. Prirodnost ovog mirisa ne može dosaditi, a okus koji ostavlja na usnama je potpuno ugodan i ne smeta :)


Ovaj proizvod je za mene SOS, kada mi usne podivljaju i ne može ih izliječiti niti jedan balzam kojeg imam u kolekciji, jer trenutno daje osjećaj olakšanja, oporavlja usne i one kroz sat vremena izgledaju mnogo bolje i oporavljeno :) Uljasti trag koji ostavlja biti će s Vama nekoliko minuta, a potom se skroz upiti :)



Piling za lice


20150315_140921

Ovaj piling je na uljnoj bazi. Nakon što ga nanesete na lice, preporučuje ga se utrljavati kružnim pokretima na lice i usne oko tri minute. Potrebne su tri minute, da bi sva njegujuća ulja ušla u kožu.


Sastojci ovog pilinga sumljevene koštice marelice, burbon vanilija, bijela glina, ulje badema, ulje marelice, macerat kantariona, glicerin.


Moja koža lica je uglavnom masna, s ponekim suhim dijelovima oko usana. Ovaj piling koristim dosta rijetko, uglavnom kada mi je potrebno detaljno pilingiranje i nahranjenost/njega kože u jednom. Mljevene koštice marelice rade odličan posao, zaista ćete ih osjetiti na svom licu dok utrljavate piling. Odličan je i kao piling za usne, zbog marelice i burbona vanilije, poželjet ćete ga popapati :D Kada ispirete piling toplom vodom, koštice marelice i dalje vrše piling i masiraju vaše lice, sve dok ih do kraja ne skinete :)


Nakon pilinga moje lice i usne su skroz glatki, ali budući da imam masnu kožu preporučuje se da još jednom isperem lice s gelom za umivanje koje koristim u tom trenutku. To je po meni i logično, jer iako mi je lice glatko na dodir osjećam lagani uljni trag, kojeg je potrebno maknuti :) Mislim da je njega uljima tih tri minute za moje lice sasvim dovoljna, no ljudi sa suhom kožom si mogu produžiti to djelovanje :)


S obzirom na to da su sastojci organski i imaju drugačije temperature taljena, ako je piling na hladnijem prostoru može se dogoditi da se jedno od njegujućih ulja malo stisne. U tom slučaju treba staviti piling ili pod vruću vodu ili na radijator, i kad se dobro zagrije sve dobro promućkati :)


Zaista bogat, učinkovit proizvod, s kojim se volim tu i tamo razmaziti :)


20150315_135201 - Copy


Za dodatne informacije o proizvodima, ostatku asortimana i cijenama, slobodno se obratite Luciji u inbox na Mea Organica facebook stranici :)


*PR proizvodi 



Jeste li čuli za brand Mea Organica? Koristite li samo prirodnu organsku kozmetiku ili vam je svejedno? Što biste voljeli isprobati od Mea Organica asortimana? Jesam li Vas zainteresirala za recenzirane proizvode? 


Hvala na čitanju!! :) :)


Ivana <3 <3

You May Also Like

38 comments

  1. Peeling mi zvuči kao pravo osvježenje kože sada za proljeće :)

    ReplyDelete
  2. Draga, ne znam kako ali ti da i napišeš samo jednu tačku več mi je prodaš. :D za
    Mea Organica prvi put sada čujem, i evo me več pola sata na njihovoj stranici tražim šta da uzmem. Kad se radi o ustanama i licu uvek nekako dajem prednost prirodnom tako da sam sa guštom čitala ovu recenziju. Kad sam pročitala da je ruž sa mirisom marelice pa umrla sam. Jedva čekam da mi odgovore na e-mail i pošalju. Samo se mi malo ne dopada što je u boji ali što je tu je. :/ Pilinge skoro i ne koristim pošto imam suhu kožu no ovome bi možda mogla dati šansu jer je na uljeni bazi, a mirise koje si opisala su booožanstveni. Imaš možda kakva izkustva sa njihovim Balzamom + mirisom za kosu u spreju i maslacom za tijelo- cokolada?

    ReplyDelete
  3. da, baš djeluje na kožu regenerirajuće, njegujuče,, vrši pravu generalku na licu :D zato ga koristim rijetko :)

    ReplyDelete
  4. možeš tražiti Luciju bez boje, kako god si zamisliš ona će ti smiksati :D
    brzo će ti odgovoriti :D
    ovaj je odličan za suhu kožu, baš je uljni i hranjujući, a maknuti će mrtve stanice, tako da ne možeš fulati,,, :D
    s proizvodima za koje si pitala još nemam iskustva,,, ali vjerujem da taj maslac za tijelo od čokolade miriši kao prava čokolada :D

    ReplyDelete
  5. Stvarno je divota ččitati sastojke ovih proizvoda. :D Piling mi djeluje odličan za suhu kožu. ;)

    ReplyDelete
  6. Teško je pronaći dobar piling za lice koji će odgovarati suhoj i osjetljivoj koži, ali po opisu ovaj se čini dobar, a još je prirodan :)

    ReplyDelete
  7. Piling mi se vrlo svidio - učinkovit je i krasno miriše. :)

    ReplyDelete
  8. Ne znam što mi se čini bolje-slabije pigmentirani ruž koji njeguje usne s izvrsnim sastojcima ili piling s predobrim sastojcima *-*
    Sve pohvale za curu i jako lijepo je pročitati da je netko svoju ljubav pretočio u ono što radi <3

    ReplyDelete
  9. Pozdrav!
    Mogu ti poslati testeric nekog proizvoda uz narudzbu, neki koji te interesira, ali bas bi ga voljela prvo probati :)
    Javi se na Facebook u inbox ili na mail mea.organica@gmail.com ;)

    ReplyDelete
  10. Hvala Ivana i hvala na lijepim komentarima. Za sva pitanja tu sam za vas na FB ili na mailu :) <3

    ReplyDelete
  11. Ja ne znam što bih rekla. Prije mjesec dana dogovorila sam šampon i ruž za usne i od tada ni traga ni glasa od brenda. No na stranu i takva profesionalnost, vjerujem da su proizvodi super mene zanima kako možemo znati da su proizvodi organski?

    ReplyDelete
  12. Draga Dear skin,
    Zadnjih mjesec dana mi je ludnica, jer ni sama nisam ocekivala toliko kupaca i navalu da tako kazem, pa sam jednostavno morala prvo rijesiti narudzbe, i reorganizirati se, tako da sad saljem tebi i jos 2 blogerice testere. Jednostavno mi je bilo neizvedivo prije, jer sve sama radim i jos studiram redovno. A sto se tice toga dali su organski, jesu da, jer sam konstantno u potrazi za organskim sastojcima i na netu i po Zagrebu. Recimo vecinu toga nabavljam u Bio&Bio, gdje je sve organski deklarirano. Naravno, mogu ti i uslikati sve sastojke koje koristim za ono sto ti posaljem, nije nikakav problem :)
    Jos jednom oprosti na cekanju, danas mi je Mali Plac i odmah iza toga saljem blogericama.

    ReplyDelete
  13. sastojci su mljac.. nadam se da neću pojesti proizvode :D koliko dobro miriše :D
    da istina, to je najbolji hobi/posao, kada se radi nešto što se voli :D

    ReplyDelete
  14. da, baš je učinkovit,, lijepo i kvalitetno pilingira :D

    ReplyDelete
  15. da, ovaj je bogat uljima... maknut će mrtve stanice,, a nove nagraditi bogatim uljima :D

    ReplyDelete
  16. da, super je i za suhu i masnu,, samo što ga ja s masnom koristim tu i tamo...
    sastojci su raj <3

    ReplyDelete
  17. Ba sbih volela da probam ovaj piling za lice, deluje mi bas zanimljivo i simpaticno. :D

    ReplyDelete
  18. da, jako je bogat i učinkovit,,a tek miris,, mislim da bi bila zadovoljna :D

    ReplyDelete
  19. Moram i ja konacno recenzirati ove proizvode, ali i bolje da smo ih duze koristile pa bar steknemo jos i tocnije dojmove :) meni se isto ruž jako sviđa i njega mislim prvo spomenuti. Svi mirisi su divni i bas djeluju kao nesto sto bi pojela :D piling jos moram isprobati, ali vjerujem ti da je dobar :)

    ReplyDelete
  20. Moram priznati da nisam još čula za Mea Organica proizvode, no vidim da su uistinu vrijedni pažnje :). Posebno mi se sviđa ruž, iako je slabije pigmentacije, ali pohvalno je što te spasio u zimskim danima što se njege tiče :).

    ReplyDelete
  21. Super recenzija. I naravno da si me zainteresovala i naravno da bih volela da probam oba proizvoda, naricito piling jer pilinge za lice jako volim i postali su mi skoro pa svakodnevni saveznici u nezi koze. Znam da preterano pilingovanje nije dobro, ali mi nekako umivanje bez pilinga nije dovoljno da mi koza bude skroz cista.

    ReplyDelete
  22. hvala ti puno :)
    ovaj piling, ako ga nabaviš, preporučujem da ga koristiš jednom tjedno,,, mislim da je prejak i intentzivan za svaki dan.. stvarno temeljito vrši piling i ima hranjiva ulja :D tako da je super mali tretman za doma :)

    ReplyDelete
  23. relativno je nova :D od 12. mjeseca prošle godine :D
    ruževi se mogu naručiti i u jačim pigmentacijama :D ali stvarnno je spas za usne,,, nekako je uspio riješiti i suhe dijelove oko usana, koje sam imala nedavno :)

    ReplyDelete
  24. da, za takve stvari treba vremena :D ja se sad bacam na kremu za masnu kožu :D
    mirisi su prirodni i domaći :D

    ReplyDelete
  25. Nije li divno kada neko posebno za tebe kreira kozmetiku :)
    Obe stvarčice mi deluju simpatično i interesantno. Žao mi je samo što nema swatch/a za ruž, volela bih videti boju :).

    ReplyDelete
  26. Bas je divna boja ruza za usne!
    Pusa, ostanimo u kontaktu!
    Sonia Verardo
    http://www.trenchcollection.com/

    ReplyDelete
  27. da, baš je super to :) imaš svoj personalizirani proizvod :D
    budem stavila swatch ruža sutra, dosta je prozračan :D

    ReplyDelete
  28. Pusa i tebi :D sutra stavim swatch :D
    čujemo se :*

    ReplyDelete
  29. Zanimljivi proizvodi divnog sastava :D Piling je nešto što bi željela pobati jednom prilikom :D

    ReplyDelete
  30. piling bi ti vjerujem bio odličan ovako s vremena na vrijeme, za probuditi kožu i pružiti joj njegu <3

    ReplyDelete
  31. Baš mi je zanimljiv ovaj ruž, super je što je lagano pigmentiran, a uz to i njeguje. Svaka čast curi koja radi proizvode. Nadam se da ću imati prilike isprobati nešto :)

    ReplyDelete
  32. pogledaj proizvode, pa joj se javi u inbox i na mail,, ima za svakog nešto :D odnosno za svaki tip kože :D

    ReplyDelete
  33. Nisam imala priliku prodati ove proizvode ali cim se radi o licu a imas masnu kozu ( kao i ja), zvuci primamljivo :)
    Lepa boja ruza :)

    http://www.adelaacanski.com/

    ReplyDelete
  34. istina,, ovaj piling je pogodan za masnije lice,, ali ga koristim recimo samo jednom mjesečno zbog uljima kojima je bogat :D

    ReplyDelete
  35. Odlicna boja ruza :)

    http://www.itsmetijana.blogspot.com/

    ReplyDelete
  36. Mene si također baš zainteresirala,posebno s ovim ružem. Voljela bih i vidjeti swatch na usnama,baš me zanima kakav točno trag ostavlja. :D

    ReplyDelete