AlpStories Cleansing Gel ~ Sage & Mint

by - Tuesday, June 30, 2015

Gel za čišćenje lica, o kojem danas govorim, je zasigurno najkorišteniji proizvod od svih koje sam u zadnje vrijeme recenzirala. Pranje lica doživljavam slično kao i pranje zubi, jedno ide iza drugoga :) Pa tako ovaj proizvod koristim svaki dan, barem dva puta dnevno, ali nikako da dođe na red da ga spomenem :) I sama imam taj poznat "problem" da proizvode koje najčešće koristim i koji su mi samim time dobri, nekako zanemarujem i nikako da im poklonim pažnju. No, danas sam zasukala rukave, odlučila ga poslikati i napisati tekst, prije nego završi u Empty products postu :)


20150630_142342


Za AlpStories su vjerojatno neki čuli, najviše preko beauty blogerica, jer su mnoge recenzirale proizvode iz njihovog bogatog asortimana. Ono što ovaj brend čini posebnim je to što možete kupiti / naručiti gotove, stalne proizvode, ali možete i kreirati sami svoj proizvod, ovisno o potrebama i tipu Vaše kože, ovisno o sastojcima za koje znate da Vam odgovaraju ili ih volite :)


Tako sam izabrala ovaj Gel za čišćenje lica od kadulje i mente, jer u opisu proizvoda stoji -  Nježno uklanja čestice prljavštine i višak masnoće, jer kombinacija vrijednih biljnih ekstrakata ima učinak normalizacije proizvodnje sebuma. Upalne reakcije kože i pore se smanjuju, a koža postaje svježa i blistava. Budući da sam osoba s masnom kožom lica, moja stalna postava u preparativi je gel koji će efikasno maknuti masnoću s lica na određeno vrijeme, a pri tome neće biti agresivan. Ovaj gel NE sadrži - parabene, sulfate, mineralna ulja, umjetne boje, sintetičke mirise, silikone. Veganski je proizvod i nije testiran na životinjama.


20150630_142411[1]


Zadovoljna sam izgledom i kvalitetom ambalaže, mislim da su se oko toga jako potrudili :) Posebno mi se sviđa ova pumpica, kroz koju izlazi gel vrlo posebne, gelaste teksture. Pumpica je masivna, kvalitetna i uspješno dozira proizvod. Nisam se do sad susretala s pumpicom ovakve kvalitete :D Male stvari, ali kada proizvod koristite svakodnevno, kao ja ovaj - puno znači :)


Spomenuta gelasta tekstura je zbilja jedinstvena, jer se u dodiru s vodom ne pjeni puno, već se nekako ravnomjerno protegne po licu i upornim utrljavanjem u kožu poprima blago mliječnu teksturu, no osjećaj polu gelaste, polu mliječne teksture ostaje s Vama do ispiranja :) Zbilja nije potreban velik stisak, upravo zato što se lako i brzo raširi po površini lica :)


20150630_142503[1]


Posebno u oko upada jednostavna i lijepa ilustracija ženskog lica, koja se nalazi na etiketi :)


Miris proizvoda mi je skroz prirodan i upravo je vjerna mješavina kadulje i mente. Moj nos ne osjeti dodatni, umjetno parfumirani dodatak. Iako ovo nije neki tipičan miris gela za pranje lica na koji sam navikla i u početku sam se trebala priviknuti, sada mi je sasvim ugodan i pomalo zarazan :)


20150630_142524[1]


Gel vrlo uspješno pere lice. Skida nagomilanu masnoću pri svakom ispiranju, a pri tome ju nikada nije zatezao. Bio je pogodan za korištenje i prilikom hladnih, vjetrovitih dana i sada kad su dani sparniji, a zrak vlažan i topao. Ono što cijenim jer to što ostatak pudera skida učinkovito, jer s blazinicom nikad ne uspijem maknuti sav puder s lica. Nakon brisanja opranog lica ručnik je čist, a ja mogu mirne duše otići spavati :) I ujutro je vjeran prijatelj, jer koža od ranih sati izgleda čisto i svježe, te je spremna za dnevnu kremu / serum i  šminkanje :)


Cijena mu je dosta velika, košta 99 kn, praktički 100 kn, a dolazi u količini od 200 ml. Količina je pristojna i mislim da je vrijedan investicije ako pazite na sastav. U slučaju da Vam to nije bitno, onda ima mnogo drogerijskih proizvoda koji jednako dobro peru lice :)


Sastav/Ingredients


Aqua , Coco-Glucoside, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Decyl Glucoside, Glycerin, Mentha Piperita Leaf Extract, Salvia Officinalis Leaf Extract, Maltodextrin, Xanthan Gum, Sodium Lauroyl Glutamate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Citric Acid, Glyceryl Caprylate, Parfum, Limonene, Linalool.


*PR proizvod



Koji Vas Alpstories proizvod privlači? Kako Vam se čini recenzirani gel? Koji gel za čišćenje lica Vi trenutno koristite? 


Hvala na čitanju!! :) :)


Ivana <3 <3


 

You May Also Like

21 comments

  1. Ovo je jedan od Alpstories proizvoda za kojim stalno slinim i žalim što ga nisam odabrala te ga svakako u skorije vrijeme planiram isprobati. Sviđa mi se tvoja usporedba pranja zubi i lica :D Tako je i kod mene, možda zbog naše masne kože, jer ne mogu zamisliti da krenem stavljati šminku bez toga da sam dobro očistila lice, a navečer mi je to još gore.

    ReplyDelete
  2. Do sada nisam isprobala niti jedan proizvod ovoga brenda, iako sam pročitala dosta pozivitnih kritika. Isto tako, s gelovima za umivanje često imam problema jer mi isuše lice :/

    ReplyDelete
  3. da, mislim da bi tebi isto super odgovarao :)
    jako je zahvalan i funkcionalan, a opet na neki način poseban proizvod :D
    da, jednostavno se ne osjećam dobro, ako ujutro to dvoje ne operem haha xD

    ReplyDelete
  4. ovaj mene ne isušuje :D odnosno nisam primjetila da je na ikakav način agresivan za lice :) i isto tako, pojava akni je svedena na minimum :)
    da, i sama sam primjetila da su recenzije uglavnom poztivne na alpstories :D

    ReplyDelete
  5. Nedavno sam potrošila ovaj gel i odličan mi je!

    ReplyDelete
  6. Imala sam njihov tonik, ne mogu se sad točno sjetit naziva, obožavala sam ga i štedila da mi što duže potraje, :D a i njihova hidratantna krema od ruže mi je otkriće godine :D

    ReplyDelete
  7. Nisam isprobala, ali se po opisu čini kao jako dobar proizvod.

    ReplyDelete
  8. dobar je i kvalitetan gel za čišćenje :)

    ReplyDelete
  9. da.. znaš da nešto jako voliš, kada paziš koliko ćeš potrošit tog proizvoda :D

    ReplyDelete
  10. Imam ga i slažem se s tvojom recenzijom, divan je i učinkovit. :) A pumpica je i meni jedna od najboljih koje sam koristila <3

    ReplyDelete
  11. da, ta pumpica je nešto genijalno :D baš nekako uljepšava korištenje gela :)

    ReplyDelete
  12. nisam probala, ali ovih par stvarčica koje imam od alpstoriesa su zbilja vrhunske kvalitete :D

    ReplyDelete
  13. da, nisam se još stigla posvetiti ostalim proizvodima, koji su mi poslani :) ali primjetila sam da su većina recenzija drugih blogerica jako pozitivne :)

    ReplyDelete
  14. Zvuči zanimljivo, premda ja takve proizvode uglavnom rijetko koristim :)

    ReplyDelete
  15. isprobaj ga nekad ako budeš imala priliku, možda ti se svidi :)

    ReplyDelete
  16. Zvuči jako dobro, voljela bih ga probat :D Kadulja je inače dosta inenzivna, ali meni općenito ne smetaju ti prirodni mirisi :)

    ReplyDelete
  17. da, zbog nje mi je miris u početku bio neobičan i pomalo netipičan za neki gel za čišćenje lica :D
    sada sam se navikla :D meni inače treba vremena da se naviknem na neki prirodan miris, s kojim se nisam često susretala :D no kada se naviknem postane mi odličan :D

    ReplyDelete
  18. Svi hvalite ovaj gel tako da ću ga i ja staviti na listu za isprobavanje ;)
    Ja sam isprobala njihov šampon i regenerator i sa šamponom sa prezadovoljna dok me regenerator ostavio ravnodušnom :

    ReplyDelete
  19. da, primjetila sam da neki njihovi proizvode oduševljavljaju, a neki su tako-tako,, a dobro, tako je kod skoro svakog brenda :D ja sam se totalno sprijateljila s ovim gelom,, znam da će mi biti čudno kada ga potrošim :D

    ReplyDelete
  20. […] U trećem mjesecu, ove godine, na Beauty Blog Day – u smo dobile i neke poklone / proizvode od Biobaze, a jedan od njih ću recenzirati danas. Dio je, tada nove, Biobazine Hydradiance linije, koja je zasnovana na tri osnovna sastojka – Peršin, Boražina i Vitamin E. Radi se o gelu za umivanje, koji sam počela koristiti prije nekih mjesec dana, taman kada sam potrošila AlpStories-ov od kadulje i mente (recenzirala sam ga –> ovdje). […]

    ReplyDelete