Afrodita Oil Control ~ Mattifying Serum

by - Sunday, July 26, 2015

Ovog ljeta moja preparativna postava je u znaku Afrodite <3 Tu su se svakako istaknuli Biljna kupka za noge o kojoj sam pisala --> ovdje, Aloe Vera Hydra Tonic koji sam spominjala --> ovdje, zatim šareni Cream Shower gelovi za tuširanje, koji čekaju svoju recenziju, te SOS Oil Control serum za matiranje T - zone, koji spominjem danas :) Serum je dio Oil Control linije, koja je namijenjena nama s masnom i mješovitom kožom lica, a uz serum pod nju spadaju i hidratantna krema za lice, te maska za lice. Na pregled linije kliknite --> ovdje.


20150724_190433



Kozmetika Afrodita kaže:


Nekomedogena receptura smanjuje zatvaranje pora i djeluje blago antibakterijski. Amazonski kompleks dokazano smanjuje nastajanje prištića i potkožnih mitesera. Uravnotežuje kožu koja postaje lijepa, čista, bez masnog sjaja. Njeguje i usporava prve znakove starenja. Preporučujemo kombiniranu njegu s proizvodima OIL CONTROL.



Serum ima tri glavne namijene: 



  1. MATTIFYING - smanjuje izlučivanje sebuma, osvježava i matira kožu

  2. HYDRATING - hidratizira kožu + štiti od isušivanja

  3. BALANCING - uspostavlja ravnotežu masnoća i vlage u koži


20150724_190655

Serum koristim na dva različita načina. Većinom ga nanosim na cijelo lice, da si osiguram ravnomjernu hidrataciju. A u danima kada se moja koža od vrućine toliko brzo navlaži znojem, tada se koncentriram da najviše proizvoda nanesem na t - zonu, te brzo povlačim proizvod od t - zone prema obrazima, kako bi i oni dobili pažnju hidratacijom. 


Sviđa mi se ova simpatična, valjkasta ambalaža u kojoj dolazi serum, praktična je i osigurava mu da često bude dio moje preparativne, putne torbice, jer se uklapa i stane.


Serum izlazi kao gušća nakupina, što je odlično, jer možete precizno locirati gdje ga želite nanijeti. Ponekad to može biti cijelo lice ravnomjerno, ponekad samo T - zona. No, razmazivanjem poprima malo rjeđu teksturu, koja omogućuje da se lijepo razmaže i dubinski upije u kožu lica.


20150724_190740


Jedan od glavnih sastojaka seruma je eterično ulje limuna & ružmarina - zbog toga je njegov miris jako ugodan i osvježavajući. Miriši limunasto i ljetno, pomalo podsjećajući na miris praha, kojime se radi Cedevita napitak. Idealno ga je zato koristiti za vrijeme nepodnošljivo vrućih i sparnih dana, jer Vas miris neće zagušiti, već naprotiv - osvježiti :) Meni je već danima u Survival kit - u i ne odvajam se od njega. 


Kada ga nanesem na lice upije se u trenu i vidno ga matira, te naglasi njegovu čistoću, jer serum uvijek stavim nakon dobro opranog lica. U Afroditi preporučuju da se serum može više puta, tijekom dana, aplicirati na lice. To ne radim, jer jednostavno ne vidim potrebu za tim, i ne volim nadograđivati proizvode na lice, koje se sigurno jednim dijelom oznojilo. No, ako ste znatiželjni svakako probajte. 


Serum je nekomedogen i u to sam se sama uvjerila. Bilo je dana kada sam ga po najvećim vrućinama nanosila u većoj i manjoj mjeri i lice mi se nije uneredilo, niti je dobilo nove akne, čak ni na području nosa, gdje su najčešće u vrijeme PMS - a, ili kad se zbog vrućine pojačano i nekontrolirano znojim :)


20150724_190601


Za razliku od hladnog perioda godine kada volim čisti mat izgled lica, u toplom periodu volim prirodan izgled, kojeg krasi zdravi sjaj. Naglašavam zdravi, a ne masni :D :D  Ni sada ne toleriram masno čelo i ostale dijelove lica. Zbog toga mi je ovaj serum odličan - lagan je proizvod, koji mi lijepo hidratizira i nahrani lice, taman onoliko koliko mu je potrebno, da zadrži tu prirodnu dozu vlage. Paralelno s time daje mu ujednačeni i izbalansirani izgled, te sprječava pojačano mašćenje kože, te potencijalni izgled neuredne kože. Svi dekorativni proizvodi koje poslije nanosim na lice lijepo sjedaju i zadržavaju se dovoljno dugo. Zbog, prije spomenutog, eteričnog ulja limuna koža poprima svjetliji izgled, barem za nijansu svjetliji, nego što je uobičajeno. Takav izgled lica obožavam stalno, posebno sada kada često nanosim bronzer i cjelokupni look izgleda ljetno i svježe. 


Zbog ovog proizvoda lice je glatko, matirano, hidratizirano i uravnoteženo :) Nastavljam ga koristiti dok se ne potroši :)



Sastav:


Aqua, Glyceryl Stearate Citrate, Glycerin, Niacinamide, Glyceryl Stearate, Dicaprylyl Carbonate, Propylheptyl Caprylate, Copaifera Officinalis Oil, Carapa Guaianensis Oil, Euterpe Oleracea Oil, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Cymbopogon Schoeanthus Oil, Citrus Medica Limonum Oil, Rosmarinus Officinalis Oil, Xanthan Gum,Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Citral, Citronellol, Geraniol,d-Limonene.


* bez parabena, parafina


Gdje kupiti? DM, Kozmo, Bipa, Nama, Kozmetika Afrodita


Cijena - 53, 99 kn


*PR proizvod



Jeste li isprobali nešto iz Afroditine Oil Control linije? Što trenutno vi koristite za hidrataciju i / ili matiranje lica?


Hvala na čitanju!! :) :)


Ivana <3 <3

You May Also Like

22 comments

  1. Ovo mi super zvuči! Svakako bi ga isprobala da mi bude podloga šminki :D

    ReplyDelete
  2. Dugo sam koristila Afroditu i sad se prebacila na Eucerin pred par mjeseci, ali nije mi nista bolje. Ovu liniji jos nisam probala, bas bi mogla, cijene su im pristojne! Xo

    ReplyDelete
  3. i za mene je ova linija otkriće, jer ju nisam baš uočila u drogerijama :D sada bi voljela i kremu probati :D
    cijene su odlične, a sve što sam do sada od njih probala obožavam :D

    ReplyDelete
  4. da, super je kao podloga šminki :D stvoreno za to

    ReplyDelete
  5. Moram priznati da zvuči jako primamljivo, stavljam ga na popis za neku od sljedećih kupovina. Recenzija ti je odlična, volim takve isrcpne i informativne. :))

    ReplyDelete
  6. hvala ti puno :D drago mi je ako sam te zainteresirala i informirala o ovom proizvodu :)

    ReplyDelete
  7. Obožavam ovaj serum, pogotovo kao podlogu za šminku, matira uvjerljivo najbolje od svega što sam do sad isprobala. Nekako mislim da će opet biti kupljen i to vrlo skoro, izmučena sam eksperimentiranjem s "blažim", nematirajućim proizvodima, zaštitnim faktorima i sl. Za moju masnu kožu ovaj serum + Eucerin Dermopurifyer su totalni WIN <3

    ReplyDelete
  8. Nisam koristila ništa iz ove linije, ali zato bih htjela pohvaliti koncentrat iz hidratantne linije kojji sam prije koristila i bila sam poprilično zadovoljna s njim :)

    ReplyDelete
  9. da, baš je pouzdan proizvod i radi svoj posao :D i ja volim mjenjati proizvode, ali što se tiče matiranja najbolje se držati pouzdanih :)

    ReplyDelete
  10. taj koncentrat mi je isto u planu nabave :) jako mi se sviđaju recenzije o njemu i nadam se da ću ga što prije isprobati :)

    ReplyDelete
  11. E bas sam se obradovala ovom recenyijom. Ja sam kupila njihovu kremu Make it matt, i dobra je i u ovim toplim danima i fino matira, ali nema oznaku da je nekomedogena. Probacu ovo obavezno, cim je pronadjem.. Hvala za recenziju.

    ReplyDelete
  12. i ta make it matt me privlačila :D ali ova mi se činila boljom za recenziju :D
    baš m ije drago ako sam ti pomogla recenzijom,, nadam se da će ti se proizvo svidjeti ako ga kupiš :) :)

    ReplyDelete
  13. Nije za moj tip kože, ali zvuči vrlo dobro.

    ReplyDelete
  14. njihov hidratantni serum mi je super, vidim da ću morati probati i ovaj, mrzim sjaj na licu :P

    ReplyDelete
  15. hehe tu smo iste :D volim eliminirati sav masni sjaj koji se stvori :D

    ReplyDelete
  16. da :D super je i kao ljetna hidratacija za suhokožce, koji nemaju problematična suha područja na licu u ljetnim mjesecima :D

    ReplyDelete
  17. Ovo bi mi fkt dobro došlo sad po ovim vrućinama! Na wishlisti je! :D

    ReplyDelete
  18. da, spas za vrućine - lagan, osvježavajućeg mirisa i radi svoj posao :D

    ReplyDelete
  19. […] s njom počela koristiti i Afroditin matirajući serum, koji sam nedavno recenzirala –> ovdje, Bioskin kremu sam odlučila najčešće koristiti preko noći i samo povremeno preko dana, ako se […]

    ReplyDelete
  20. Mene Afroditini proizvodi zaista nikad nisu razočarali, a čini mi se da bi ovo mogao biti proizvod koji će se naći u mojoj košarici. :)

    ReplyDelete
  21. da baš :D isto vrijedi i za mene :D
    ili su mi bila ili su bili prvoklasi :D u svakom slučaju sve do kraja potrošim :D
    ako isprobaš javi dojmove ;)

    ReplyDelete
  22. […] Od svih danas spomenutih proizvoda, ovaj mi ima najbolji miris :D Kao da nanosite citrusnu fantaziju <3 Tj. prah od Cedevite limun :D Odličan je koristiti za vrijeme toplih dana, jer će Vas mirisom osvježiti. Serum je gušće teksutre od njegovih predhodnika. Kada ga koristim, nanesem ga direktno na mjesta gdje se lice najviše masti i onda razvlačim prema ostatku. Brzo se upije i ne dugo nakon njega možete posegnuti za puderom :D Naglašeno je da je nekomedogen proizvod i to sam u recenziji i potvrdila – nije mi stvarao nered, niti bilo kakve čudne pojave na licu. Sviđa mi se što ističe ljepotu i čistoću lica, te dok matira lica, paralelnu mu daje svjež izgled, koji ne izgleda neuredno, već zdravo i mladenački :) Vjerujem da svjetlini kože pridonosi ulje limuna <3 Recenzija –> ovdje. […]

    ReplyDelete