Essie ~ Urban Jungle

by - Sunday, July 05, 2015

Osjećam se posebno sretno što pišem ovaj post, jer ću govoriti o laku kojeg obožavam i mogu slobodno reći da mi je trenutno najdraža nijansa za nokte, ako govorim o toplom periodu godine :) <3 Radi se o Essie laku naziva Urban Jungle, koji je dio prošloljetne kolekcije (summer 2014), ali ako mene pitate mogu ovakvu nijansu ponavljati u svakoj sljedećoj kolekciji :) Bila je to ljubav na prvi pogled kada sam ga vidjela na divnim fotografijama, odlične blogerice Breath of Color :)


20150701_201148



20150701_200930


Naručila sam ga s Ebay-a, link na sellera --> ovdje. Tada sam ga platila nekih 56 kuna. Mislim da je Ebay odlično mjesto za narudžbu Essie lakova, od cijenjenih sellera naravno, posebno ako ste u potrazi za nijansom koje nema u našim drogerijama, jer ćete za (uglavnom) povoljniju cijenu, ako ne računam popuste na Essie lakove kod nas, dobiti novi, netaknuti proizvod :) Zadnji Essie lak, koji sam naručila, bio je Comfy in Cashmere (recenzija) i njegova kvaliteta me jako razočarala, no primijetila da su mnoge strane blogerice bile općenito nezadovoljne kolekcijom Cashmere Matte.


20150701_201032


20150702_112411[1]


Njegova četkica je dosta tanka i srednje dugačka, što me malo zbunilo, jer sam navikla da Essie lakovi imaju deblju. Ne znam da li je to slučaj kod svakog Urban Jungle primjerka. Baš sam nedavno saznala da izgled njihovih četkica ovisi od kontinenta do kontinenta, od tržišta do tržišta. Zbog toga što je četkica tanka, u prvom sloju se baš jako vide prijelazi i on vapi za drugim slojem. S dva sloja nokti izgledaju kao na slikama ispod :) Tekstura mu je srednje gusta i mrvicu ljepljiva, no kod drugog sloja sve nekako sjedne uredno na svoje mjesto.


Oni strpljivi mogu slobodno staviti i tri sloja u tankim nanosima, no kao što sam već u nekim postovima prije spominjala, moj plafon su dva sloja :D


Sušenje mu je zadivljujuće brzo, tako da je odličan za brzu i čestu uporabu :) Rok trajanja su mu 24 mjeseci, što me jako veseli, jer neću morati žuriti s njegovim trošenjem i imat ću ga dvije godine :D Iako sam svjesna da ću od svih ljetnih lakova njega najviše stavljati, pa ga možda potrošim i brže :)


20150702_112304[1]


20150702_112329[1]


20150702_112349[1]


Ovu boju bih opisala kao elegantno - urbanu. Radi se o prigušenoj, tj. ne skroz bijeloj boji, već nekakvoj nježnoj verziji kreč bijele :) koja u sebi ima nekakvu puderastu primjesu, puderasti podton <3 Ponekad na jakoj svjetlosti vidim blagi, ali skroz blagi mauve odsjaj. Lak je elegantan, šik, moderno ljetni. Nekako mislim da imam cijelo ljeto samo njega i možda još jednu nijansu bilo bi mi dosta, jer on jednostavno ne može dosaditi. Super je uložiti u ovakav lak, posebno ako radite, pa nije primjereno da se pojavite s vrištećom, ljetnom bojom na noktima :D


Nijansa koja se uklapa uz sve prilike, sve odjevne boje, uz svaki stil :D


Trajnost joj je isto odlična, barem za neke moje pojmove :) Traje mi cijela tri dana, čak mi se i ne oguli na vrhovima noktiju, s time da sam neko vrijeme prestala stavljati Eveline 8 u 1. Četvrti dan se već počeo guliti, ali čak ne na svim noktima. Preživio je bezbrojna pranja suđa, ali ne i onu žicu za ribanje :D Tako da ako želite da Vam se što duže zadrži na noktima, stavite da se suđe namoči hehe :D


20150701_201327



Kako Vam se čini Urban Jungle? Imate li neku sličnu nijansu? Koji je Vaš najdraži ljetni lak, koji moram nabaviti? :)


Hvala na čitanju!! :) :)


Ivana <3 <3

You May Also Like

22 comments

  1. Joj predivan je, njega vec dugo hocu :) i kupit cu ga sigurno ovaj mjesec nekad. Meni je boja djelovala kao više bež na slikama, khaki onako, takav bi ja ustvari htjela. Ali i ovo je lijepa boja :)

    ReplyDelete
  2. Marina Sweet About MeJuly 5, 2015 at 10:09 AM

    Baš je divan. Stavljam ga na popis :)

    ReplyDelete
  3. Divan je i baš je lak za svaku prigodu :) Predivan će biti kad se dobije malo boje, onda će njegova prava ljepota doći do izražaja :D Iako ljeti biram malo življe boje, rado bi ga nosila na noktićima :D

    ReplyDelete
  4. Prekrasan je, baš prava ljetna nijansa :) Već ga zamišljam u svakakvim kombinacijama sa šljokicama :D Četkica mi baš izgleda mini :D

    ReplyDelete
  5. istina :D svakakvi top coatovi mogu na njega ići :D
    da, četkica je malo,, i glavni je razlog zašto obavezno moraju ići barem dva sloja laka :D

    ReplyDelete
  6. istina :D lijepo će izgledati na preplanulu put :D
    odlična je opcija kad se budemo htjeli odmoriti od živih boja :D

    ReplyDelete
  7. da, nije baš bež :D nego nekakva mutirana bijela s primjesom kakvu sam spomenula :D
    ali mi je zato još nekako posebniji, jer nikada nisam vidjela sličnu nijansu :D

    ReplyDelete
  8. Definitivno najomiljeniji lak zadnjih godinu dana :D I da, to sam i ja ostala paf kada sam kupovala Essie lak u Kanadi da je u potpunosti drugačija četkica.

    ReplyDelete
  9. da.. to mi nikad nije bilo jasno zašto mjenjaje proizvode ovisno o zemlji,,. baš me zanima kako to odlučuju :D

    ReplyDelete
  10. zgodna bojica, nema šta :D
    essie ima krasnih lakova, ali ima i totalnih promašaja u zbirci, teško je pogoditi koji vrijedi dok ga ne probaš ;)

    ReplyDelete
  11. to je baš istina :D počela sam čitati strane blogerice, jer one uglavnom isprobaju prije naših :D
    neka vrijedi pokušati radi lijepe nijanse :D

    ReplyDelete
  12. Izgleda odlicno. Ja jako volim ove svijetle boje na noktima, posebno kada mi je tamniji ten. Tada i prstencici ljepse izgledaju i sve.

    ReplyDelete
  13. e treba mi poneki jednostavni prstenčić :D ići će lijepo uz ovaj lak :D škicnut ću ga u H&M-u :D :D

    ReplyDelete
  14. nije moja boja ači bi bila super podloga za ostale nail art manikure

    ReplyDelete
  15. Lijepa nijansa, nemam niti jednu ovakvu u svojoj kolekciji... Bude još ljepše izgledala na noktima dok ti ruke budu preplanule. :))

    ReplyDelete
  16. da vjerujem :D sve te "ljetne" boje onda još više dođu do izražaja :D

    ReplyDelete
  17. istina :D i za raznorazne šljokice :D

    ReplyDelete
  18. Ja volim ovakve nijanse na noktima jer onda mi ruke djeluju osunčano i tamnije :P ako to ima smisla. U zadnje vrijeme skroz slabo lakiram nokte a među najdražim ljetnim nijansama mi je Catrice Galon of melon lak :)

    ReplyDelete
  19. baš mi je lijepa Galon of Melon - isto prava ljetna :D :D

    ReplyDelete
  20. Jedino što ću reći je:
    Ljepota <3

    ReplyDelete