Makeup Bag Staples

by - Saturday, December 05, 2015

Pozdrav svima! Nadam se da lijepo provodite ovu jesensko-zimsku, hladnu i mračnu subotu :)


Danas ću govoriti o esencijalnim proizvodima unutar moje kozmetičke torbice, pri tome mislim na onu manju kozmetičku torbicu, gdje držim dekorativnu kozmetiku :) Iako, kao žensko i kao blogerica volim mijenjati ruževe, sjenila, rumenila, jer mi brzo dosadi jedno te isto i volim rotirati takve stvari, volim mijenjati boje na svom licu, postoje neki proizvodi kojih se uporno držim i ne puštam ih :D Koje koristim pri svakom šminkanju već dosta dugo, neke i nekoliko godina. Govorit ću o sadržaju unutar moje torbice, koji se ne mijenja :) :)


20151205_153503



20151205_153607


Ovu slatku torbicu, koju trenutno nosim kod putovanja ste mogli vidjeti na mojim Facebook i Instagram profilima :D Dečko mi ju je kupio za Valentinovo ove godine u Women's secret trgovini. Sva mi je slatka i sviđa mi se što ima oblik bombona, a i materijal je fora i kvalitetan. Dovoljno je velika da mi stanu osnovne stvari za šminkanje, a unutra ima dva mala džepa, gdje mogu staviti gumice i špangice za kosu, koje mi uvijek dobro dođu kod šminkanja lica :)


20151205_153830


Kod svakog šminkanja mi treba neka tekuća podloga. Ove ne nosim zajedno, već se u zadnje vrijeme vrtim oko njih. Nosim ili jednu ili drugu. Essence pure NUDE nanosim kada želim brzo, lako, neosjetno prekrivanje. Obično ako mi se taj dan ne da opterećivati lice, niti išta osjećati na njemu, ali ipak ga želim malo dotjerati. Njenu recenziju mogli ste pročitati --> ovdje.


L'oreal True Match puder mi je najdraži puder ikad, kod njega mi se sviđa što ga mogu nanijeti u tankom sloju, a mogu ga nadograđivati i stvoriti od lica savršenu, ravnomjernu podlogu. Najbolje i najefektnije prekrivanje postignem, ako ga nanosim u kombinaciji s plosnatim kistom za tekuće pudere. Koju detaljniju rečenicu o njemu, pisala sam --> ovdje.


20151205_153959


Iako sam ga nekada ignorirala, tuš za oči je zadnjih nekoliko godina postao osnovni dio mog šminkanja. Trenutno koristim ova dva, ili jedan ili drugi. Neću sada ništa puno pričati o njima, jer ih planiram uskoro paralelno recenzirati, samo ću reći da su mi jako dobri :) Radi se o Catrice Liquid Liner u nijansi Dating Joe Black i Oriflame THE ONE eye liner stylo.


20151205_154038


The Balm What's your type? maskaru sam recenzirala --> ovdje i moje mišljenje se nije promijenilo od tada o njoj :) Volim ju prvenstveno zbog toga što odlično produžuje moje trepavice, a pri tome daje lijepu pigmentaciju i volumen. U kombinaciji s uvijačem za trepavice zadržava odličnu uvijenost. Trenutno ju koristim puna 3 mjeseca i još se odlično drži. Inače joj je rok 9 mjeseci od otvaranja. 


Ova jadna, izlizana i nikakva olovka kraj maskare je moja olovka za obrve od koje se ne razdvajam :D Kratko sam ju recenzirala u starom postu --> ovdje . Imam ju dvije godine i mislim da je red da ju ili mijenjam s novom, ili pređem na isprobavanje nekih drugih, od drugih brendova, jer je stvarno stara i primijetila sam da ne ispušta toliko pigmenta koliko je prije :D Treba puno jače stisnuti. Ovo je odlična, odlična povoljna olovka za obrve, posebno ako težite prirodnom izgledu obrva. Moja nijansa je - brown-n-eyed Peas.


20151205_154205


Slijede moji pomagači za blago, prirodno konturiranje lica. Od kada sam otkrila čari i efekt ove tehnike, uvijek ju primjenjujem, pri svakom šminkaju. Traje kratko, a čini ogromnu razliku.


Kada koristim bronzer, onda koristim samo njega i služi mi za blago konturiranje + brončan izgled lica i tada ne stavljam nikakvo rumenilo / dodatnu boju na lice. Trenutno je to Essenceov Glow of my life iz #secretparty kolekcije, koji sam recenzirala --> ovdje.


Postoje dani kada volim koristiti NYX, popularno rumenilo u nijansi Taupe za tu namjenu. Stvara odličan, prirodni efekt kontura / udubljenja na licu :) Kada koristim Taupe, koncentriram se na ključna mjesta, gdje ide proizvod za konturiranje, a na obraze ili nanesem neko rumenilo, ili ništa :) Bitno je samo dobro izblendati. Čula sam da je nestašica ove nijanse, tj. da se pojavila nova verzija, koja je "toplija" i ne pristaje svima koliko ova <3


20151205_154239(0)


Slijede dva korektora koja trenutno rotiram / mijenjam. Prvi je Wet n Wild, koji sam recenzirala --> ovdje. Njega volim stavljati kada želim prirodno prekriti područje oko očiju. Lako se blenda i brzo upija i čini blagu, ali prirodnu razliku između prije / poslije.


Ponekad koristim Eveline 2u1 korektor, kojeg mi je poslala draga Misha s Crossing Beauty bloga <3 Korektor služi za prekrivanje nepravilnosti i posvjetljivanje područja oko očiju. Koristim ga u situacijama kada nosim tamnija sjenila za oči i želim da on svojom svjetlinom podigne to područje. Ponekad ga, umjesto nekog sjenila, volim stavljati i u kuteve očiju, za posvjetljivanje. Treba mu nešto duže da se izblenda od Wet n Wild-ovog, ali vrijedi se strpjeti :) Volim prirodnu svjetlinu koju daje, ali i solidno prekrivanje. 


Ni jedan, ni drugi korektor mi se ne nakuplja, već traju cijeli dan. Nemam sitne borice oko očiju, pa možda zato ne primjećujem.


20151205_154302(0)


Hidratacija usana mi je jako bitna, pa su proizvodi za tu namjenu obavezan dio moje torbice i torbi općenito. Ova dva ste imali već priliku vidjeti na mom blogu. Figs & ROUGE sam recenzirala --> ovdje, a Seba Med sam spominjala --> ovdje. Sviđaju mi se i nastavljam ih koristiti zbog njihovog ugodnog, ali ne napadnog mirisa, zbog toga što su laki na usnama, a opet rade svoj posao. Zbog toga što su tako lagani, obadva su idealna podloga za ruževe i olovke za usne. Toplo preporučujem :)


20151205_153457



Koje proizvode Vi koristite pri svakom šminkanju i nezaobilazan su dio Vaše kozmetičke torbice?


Hvala na čitanju!! :) :)


Ivana <3 <3

You May Also Like

21 comments

  1. Torbica mi je premedena. :D
    Od ove tvoje hrpice imala sam jedinoThe Balm What’s your type? maskaru koje mi je stvarno bila odlična, ali mi se nevjerojatno brzo osušila, nism ju uspijela svega par puta upotrijebit. :-/ Ne nosim šminku sa sobom kroz dan a za neka kraća vikend putovanja ili izlete najčešće potrpam vrlo slične stvari.
    <3

    ReplyDelete
  2. daaaaj torbica je preslatka :D kako ti je uspjela olovka za obrve trajati 2 godine? ja trosim jednu mjesecno :D i taupe je zakon :)

    ReplyDelete
  3. Joooj torbica mi je pre, preslatka <3

    ReplyDelete
  4. iskreno, pojma nemam,, stalnoo ju koristim, a uvijek je ima,, doduše, jako, jako malo popunjavam obrve.. želim da izgleda skroz prirodno,, sad razmišljam o kupnji bourjois, ali nikako da naletim na svoju nijansu :D
    da, Taupe je odličan proizvod <3

    ReplyDelete
  5. u baš šteta.. moja se još nije sasušila, još odrađuje posao dobro, ali ne kao u poečtku :D ali je i dalje koristim i volim koristiti,,,
    da, ma i ja ovo nosim kod putovanja, kada idem na kavu balzam za usne mi je vrh :D možda ruž, ako sam se jače našminkala

    ReplyDelete
  6. da, imaju oni svakakvih slatkih... cijeli dućan im je super <3

    ReplyDelete
  7. torbica je preslatka, bravo dečko :)
    i slažem se u vezi the one eyelinera, imala sam ga i stvarno voljela, sve koje sam kasnije isprobala me stalno napominju da ponovno uzmem the one- i budem :)

    ReplyDelete
  8. da, eyeliner me ugodno iznenadio.. prvo sam mislila da neću moći baratat s tim timom tuša, ali je ispao odličan.. i danas ga stavljam :D

    ReplyDelete
  9. Super su ti proizvodi u torbici, a sama torbica mi je pre pre preslatka. Dečko je definitivno super odabrao :)

    ReplyDelete
  10. da, poseban je ,,, a taj zeko se Miffy zove <3

    ReplyDelete
  11. Predivan neseser. Mogu misliti kako je dobar oriflame the one stylo liner ja sam imala neku drugu verziju - nije the one i bio mi je savršenn. Uh ja ne nosim puno stvari, bar ne preko dana, samo ruž koji taj dan nosim, malo ogledalo, balzam i ništa više. Eto, baš sam neka bblogerica :)

    ReplyDelete
  12. ma ovo su stvari koje koristim pri svakom šminkanju, pa će se svakako naći u torbici,,, inače ne nosim to sve sa sobom, ako idem tipa na kavu, već ako putujem :D
    ma ni na meni čovjek nikad ne bi rekao da sam beauty blogerica,, 95& vremena sam nenašminkana, posebno ako negdje idem prije 10 ujutro :D :D
    tuš me jako iznenadio svojom kvalitetom <3

    ReplyDelete
  13. Marina Sweet About MeDecember 9, 2015 at 6:15 AM

    Torbica je preslatka <3 Dijelimo hrpu proizvoda. I ja jako volim Loreal TM, a Oriflame tusevi su mi jedni od najdražih :)

    ReplyDelete
  14. ma TM je moja ljubav <3 <3 dugogodišnja <3 a ovaj tuš je odličan, budem ga uskoro detaljno recenzirala :D

    ReplyDelete
  15. Super post, meni je Loreal True match dugo,bio nezamijenjiv, a sada jos uvijek drag i cesto mu se vracam.

    ReplyDelete
  16. hvala :) :)
    da, ja ne znam kak oda se maknem od tog pudera,, kada mi je savršen <3

    ReplyDelete
  17. […] L’oreal True Match puderu sam dosta pisala ovdje i ovdje. Moj najdraži tekući puder iz jednostavnog razloga – vrlo je lagan, možete ga nanijeti u […]

    ReplyDelete