Hair Care Routine + Favorites

by - Thursday, April 06, 2017

Provest ću Vas kroz svoju rutinu pranja, njege i stiliziranja kose i pri tome spominjati proizvode koji su mi favoriti u svakom od tih područja. Sve proizvode sam vrlo dobro upoznala, neki su kod mene kratko vrijeme, dok su neki (Schauma šampon) dugogodišnji gosti u mojoj tuš kabini. Ovi proizvodi nisu jedini kojih se držim, s vremena na vrijeme volim promijeniti i začiniti stvari i mojoj kosi je ponekad potrebno osvježenje nečeg novog i drugačijeg. Napisala bih izjavu svoje prijateljice blogerice Mishe s Crossing Beauty bloga: "Kosa je živa stvar." S ovim se potpuno slažem. Stanje kose se mijenja, njeni zahtjevi se mijenjaju, u skladu s time i proizvodi koji se stavljaju na nju se moraju mijenjati. No ovo su favoriti kojima se najčešće vraćam, najčešće ih rotiram i najviše im vjerujem. 


U postu neću spominjati ulja za kosu, njima sam prije posvetila posebnu recenziju koju možete pročitati klikom na --> OVDJE

MATRIX Biolage Sugar Shine System Polishing Hair Scrub


Ponekad prije samog šamponiranja kose volim nanijeti ovaj Matrix piling za kosu, koji je na početku korištenja za mene bio potpuna inovacija, a svidio mi se na prvu. Nanosim ga na mokru, ali prljavu kosu. Kosu koju sam samo smočila, ali nisam još šamponirala niti išta s njom radila. Nanosim ga na vlažnu kosu i pazim da ga ravnomjerno rasporedim po kosi uzimajući deblji pramen po pramen. Pomaže mi da učinkovito maknem masnoću i leave in proizvode poput ulja i sl. Ima divan miris po zašećerenom limunu, a nakon što se ispere kosa postane glađa i dobije na gustoći. Ne stavljam ga prije svakog šamponiranja, jer nije potrebno, ali smatram da je pravi, kraljevski, početni tretman pranja kose. 
Recenzija --> OVDJE


Schauma Fresh it Up shampoo, L'oreal Elseve Total Repair Conditioner


Ovaj Schauma šampon je proizvod s najdužim stažom kod mene, koristim ga godinama i spominjala sam ga na blogu u starijem postu o favoritima za kosu --> OVDJE. Ovo je za mene najuniverzalniji, day to day šampon. Dobro opere kosu, ne ostavlja ju isušenom niti otežanom, lijepo ju osvježi i pripremi za ostale proizvode koje poslije stavljam na čistu kosu. Naravno, nije jedini šampon koji sam koristila kroz godine, ponekad ga se moja kosa zasiti pa volim ubaciti neki drugi, ali je šampon za kojim, u odnosu na ostale, najčešće posegnem, najviše mu vjerujem i moja kosa odlično reagira na njega. Odličan svakodnevni šampon za mene. 

Ovaj L'oreal Elseve regenerator je pravo čudo od regeneratora. Ostavlja mi kosu u boljem stanju nego većina maski za kosu. Kosa je lijepo zaglađena, izravnana, sjajna, mekana i uredna. Uz to divno miriši. Pošto mi je kosa jako gusta jedino na što trebam pripaziti je da ga dobro isperem iz svih slojeva i onda nemam problema s preuranjenim mašćenjem kose :)
Recenzija --> OVDJE.

L'oreal Professionnel Mythic Oil univerzalna krema za kosu, Matrix Biolage Sugar Shine System illuminating mist


Nakon pranja, na ručnikom posušenu kosu najčešće i najviše volim stavljati ovaj Matrix Biolage sprej za kosu koji upravo služi za uspješno raščešljavanje mokre kose i pruža zaštitu od toplinskih uređaja. Zaljubljena sam u ovaj sprej, miris mu je sličan kao i prije spomenutom pilingu za kosu iz iste linije, samo nešto manje intenzivan. Vrlo uspješno mi raščešlja kosu, ne ostavlja čudan film na njoj, daje joj prekrasan sjaj i zamiriši mi cijelu kupaonicu kada ga nanesem. Ono što mi je zanimljivo - trošim ga jako brzo u odnosu na Gliss Kur slične sprejeve za kosu. 
Recenzija --> OVDJE

L'oreal Professionnel univerzalna krema za kosu je zanimljiv proizvod koji se može koristiti na različite načine, a ja ju volim najviše koristiti tijekom feniranja. Kada kosu raščešljam s Biolage sprejem, nakon što se malo prirodno osušila, ravnomjerno rasporedim ovu kremu i zatim počnem fenirati kosu. Osim što daje prekrasan, luksuzan miris kosi, sprječava pojavu elektriciteta na njoj korištenjem fena i četki. Kosa urednije i zaglađenije pada, a pri tom ju ne otežava niti masti.
Recenzija --> OVDJE.

L'oreal Paris Silk&Gloss volume spray, Batiste Sweetie dry shampoo


Ne koristim često lakove za kosu, ne kupujem ih često i samim time nisam ih mnogo isprobala. Trenutno koristim ovaj L'oreal-ov. Zadovoljna sam njegovim učinkom. Ima ugodan miris, dobro "zaključa" stanje kose u kojem želim da ostane i ne ostavlja ljepljiv film. Jedino na što moram pripaziti je da ga špricam s dobre daljine, kada ga našpricam preblizu nekako zapetlja kosu. Trenutno sam sasvim zadovoljna s njim, vjerujem da postoje i bolji, ali trošit ću ga dok ne potrošim :) 

Batiste Sweetie suhi šampon za kosu je šampon koji s radošću volim ubaciti između dva pranja kose zbog njegovog zaraznog i zaigranog mirisa. Nisam veliki fan suhih šampona niti ih prakticiram često, no u hitnim situacijama ovaj spašava stvar, osvježi tjeme i čini ga mirisnim, dok kompletno stanje kose izgleda čišće, urednije i općenito normalnije. Dobro mi je došao u nekoliko situacija kada mi je svježe oprana kosa poprimila smrad dima iz kafića, nanijela sam ga po cijeloj kosi (ne u korijen kose) i vratio joj je miris i suzbio neugodne mirise iz nje, a opet nije ju otežao. Zato mi je SOS pomagač i u tim situacijama. 
Recenzija --> OVDJE

Koristite li neke od spomenutih proizvoda? Koji su Vaši najdraži proizvodi za kosu? 


Hvala na čitanju!! :) :)

Ivana <3 <3

You May Also Like

8 comments

  1. Sviđaju mi se Matrix proizvodi, nisam ih još probala, zapravo ne znam ni gdje ih ima za kupiti :) Koristim Lorealovu kremu za kosu, Lorealove šampone i Batiste suhi šampon, obožavam ih u svim mirisima :) Trenutno koristim Lorealovu masku i šampon iz Extraordinary clay linije za masnu kosu i prezadovoljna sam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ovi Matrix proizvodi se mogu kupiti samo u Biolage frizerskim salonima :)
      Trenutno i sama testiram Extraordinary proizvode, zasad mi se sviđaju, ali trebam pustiti još neko vrijeme da prođe :D :D

      Delete
  2. Imala sam ovakav šampon i regenerator Elseve, i stvarno su super. Sad koristim već duže vrijeme avon šampone, maske, reg. i ulja, neke Pantene i još par.... ugl. mi se od svake vrste nešto svidi, ne koristim striktno jednu liniju :D <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. to je istina :D kosa voli promjene i uvijek traži nešto drugo :D
      dobro je da imamo prilike sve to isprobati i da brendovi uvijek izbacuju nešto novo :D

      Delete
  3. Mislim da si me navukla na Matrix piling za kosu! :D Obavit ću tu kupnju. Što se tiče Schauma šampona slažem se, meni ni jedan šampon nije dobar kao od Schaume. Stvarno mu nema ravnoga, barem ne za moju kosu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Matrix piling je odlična stvar koju kosa ponekad zatreba :D nadam se da će i ostali brendovi krenuti s ovakvim proizvodom :D
      i baš mi je drago da još netko voli Schaumu :D ja obožavam <3

      Delete
  4. Super izbor! Imam Matrix ulje koje mi je predobro :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. i sama koristim MATRIX ExquisiteOil Moringa ulje i odlično mi je. Ne masti niti se osjeti na kosi, a lijepo njeguje :D

      Delete