Yves Rocher ~ Les Plaisirs Nature - piling gel za tuširanje i losion za tijelo na bazi kupine

by - Wednesday, July 09, 2014

U svom zadnjem New in postu, te na svojoj Facebook stranici - Makeup and OTHER, spomenula sam novu i lijepu suradnju koju sam ostvarila s Yves Rocher Hrvatska.


Za početak naše suradnje su mi poslali Vodootpornu 360° Lenght maskaru, te dva proizvoda iz kolekcije Les Plaisirs Nature na bazi kupine, a ujedno ću te proizvode danas recenzirati, radi se o piling gelu za tuširanje i losionu za tijelo :)


Yves Rocher Hrvatska možete pronaći na Facebook-u, te njihovom Web shopu --> OVDJE.


20140702_171704



Ono što ova dva proizvoda dijele je miris - imaju identičan miris po kupinama, kao što i sama slika na ambalaži govori. No, nije dovoljno reći da je to čisti miris kupina, ima tu još nečeg svježeg i samim time osvježavajućeg. U sastavu se spominje sjeme kivija i limunska kiselina, pa vjerojatno od tud ta osvježavajuća nota.  Svakako je najzastupljeniji miris kupine, ali nije težak, zato su proizvodi savršeni za korištenje u ovom, skoro uvijek, najvrućem mjesecu u godini  :)



Piling gel za tuširanje 


20140702_171744

 

Ovaj piling gel za tuširanje dolazi u mekanoj, prozirnoj tubi, kroz koju se lijepo vidi njen sadržaj i izgled samog gela :)  Kako sam i ranije spomenula, kao dio ambalaže, nalazi se fotografija kupina u prirodi. Naglašeno je da se radi o 100 % prirodnim sjemenkama voća.


Proizvođač je istaknuo prednosti ovog proizvoda: 




  • Više od 98% prirodnih sastojaka

  • Temeljni biljni sastojci: ekstrakt kupine, sjemenke kivija, marelica u prahu, botanički bazni sastojci namijenjeni čišćenju 

  • pH neutralan za kožu

  • Bez parabena, biorazgradiva formula 


U tubi dobijete 200 ml proizvoda.

 

20140702_171808

 

Uporaba: Nanijeti na vlažno tijelo, nježno masirati kožu, zatim dobro isprati vodom. 

Od ovog proizvoda nemojte očekivati da će napraviti baš onaj pravi, pravi piling tijela. Barem ja to nisam doživjela s njim. Ali svakako nećete doživjeti niti obično, klasično tuširanje, koje dobivate s drugim, običnim gelovima. Prilikom nanošenja i utrljavanja proizvoda u tijelo, dobit ćete osjećaj blagog pilingiranja, radi granula, odnosno sjemenki voća koje su prisutne u ovom gelu. Opet kažem, to nije onaj grublji, stvaran osjećaj pilinga tijela, već blagi osjećaj relaksacije. Ovo svakako daje posebnost gelu, zato što svaki put dobijete dojam da si dajete neki ekstra tretman, tj. da ste unijeli nešto novo u svakodnevnu rutinu tuširanja. Svakako ove sjemenke voća, stvaraju dojam bolje očišćene kože tijela, a u ovim vrućinama se oko toga još više trudimo, zbog toga što se više i češće znojimo. Mogu reći i da je koža mekša nakon brisanja ručnikom.


20140702_171851


Vjerojatno ste skužili i preko prijašnjih fotografija, ali poklopac ovog gela za tuširanje je okrenut prema dolje i gel možete nasloniti samo na njega, kada ga stavljate na policu u tuš kabini ili na kadu. To je po meni mali minus, zato što je tekstura samog gela dosta rijetka. Mislim, nije prerijetka, ali više naginje rjeđoj, nego jako gustoj, i zato kod otvaranja morate paziti da vam dio ovog proizvoda bezveze ne iscuri na dno kade ili pločice.


Svaki puta prije otvaranja, nagnem tubu naopačke, čekam da gel dotakne dno, te zatim otvorim poklopac i doziram koliko mi treba. Kada tako napravim, nemam problema sa otpadanjem ovog proizvoda. 


20140702_171958


Boja gela je tamno malinasta, kao da su pomiješali boju ploda maline i kupine, a u sebi ima male piling čestice, odnosno sjemenke voća - sitnije crvene i krupnije crne koje se najbolje osjete prilikom tuširanja. 


Sastojci/ingredients:


AQUA/WATER, AMMONIUM LAURYL SULFATE, DECYL GLUCOSIDE, ACRYLATES CROSSPOLYMER-4, COCAMIDOPROPYL BETAINE, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, CITRIC ACID, COCAMIDE MIPA, PARFUM/FRAGRANCE, PRUNUS ARMENIACA (APPRICOT) SEED POWDER, SODIUM BENZONATE, ACTINIDIA CHINENSIS (KIWI) SEED, TETRASODIUM EDTA, SODIUM HYDROXIDE, HEXYL SINNAMAL, RUBUS FRUTICOSUS (BLACKBERRY) JUICE, METHYLPROPANEDIOL,  SALICYLIC ACID, BHT, LIMONENE, GERANIOL, CITRONELLOL, LINALOOL, DENATONIUM BENZONATE, C1 17200 (RED 33), CI60730 (EXT.VIOLET 2)


Cijena - 44,00 kn 



Losion za tijelo 


20140702_172116

 

Losion dolazi u maloj, slatkoj bočici, načinjenoj od tvrde plastike. Ambalaža je isto prozirna i vidi se sadržaj unutra.


Radi se o svilenkastom losionu za tijelo, kojeg koristim nakon što se istuširam s prethodno spomenutim gelom za tuširanje.


Ovo je ovako na prvu dosta mala bočica, koja sadrži 50 ml losiona, ali on se ne troši tako brzo i kako volim s vremena na vrijeme promijeniti miris i teksturu losiona, odgovara mi što ga nema previše :) 


20140702_172204


Bočica na sebi ima čep na odvrtanje i kao što vidite otvor je dosta velik. Konkretno ovo mi je mali problem, jer je teško dozirati proizvod, pošto je plastika tvrda i ne mogu istisnuti sadržaj. Onda moram lupati od ruku da proizvod izađe, pa nekada izađe previše losiona.


Dobra stvar je što se ovaj losion toliko lijepo razmazuje, da uspijem rasporediti po tijelu sav sadržaj koji je izašao.


20140702_172323


Losion je nježno roze boje, jako lagane i svilenkaste teksture. Kada ga nanosite na kožu, on ostavlja lagani, vlažni trag iza sebe, ali se odmah, skoro sljedeće sekunde skroz upije. Ne osjetite i ne vidite ništa. Ostavi iza sebe samo svoj prekrasni miris, kojeg ćete osjetiti lagano kroz sljedećih sat vremena (barem meni toliko izdrži na koži).


Skroz je lagan i zavodljiv losion, odlično će vam doći u situacijama kada se žurite iz kuće, ili se morate brzo odjenuti, jer se neće lijepiti za odjeću, niti ostaviti mastan ili bilo kakav drugi trag na koži ili odjeći.


Dobro hidratizira kožu za moje potrebe. Pošto nemam problema sa suhom kožom, a u ljetnom periodu nemam potrebu za jakim, maslacima za tijelo, ovo je stiglo kao naručeno. Vjerojatno bih si i sama nešto slično kupila :)


Još jedna pozitivna stvar u vezi ovog losiona je što sadrži meni dva jako draga sastojka, a to su - shea maslac i bademovo ulje :)


Sastojci/ingredients:


AQUA/WATER, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND OIL), SHEA BUTTER, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, DIMETHICONE, PROPYLENE GLYCOL, GLYCERIN, ISONONYL ISONONANOATE, CAPRIC TRIGLYCERIDE, RUBUS FRUTICOSUS (BLACKBERRY) FRUIT EXTRACT, PEG-100 STEARATE, ARACHIDYL  ALCOHOL, SODIUM ACRYLATE, METHYLPARABEN, PARFUM/FRAGRANCE, PHENOXYETHANOL, BEHENYL  ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, ISOHEXADECANE, PROPYPARABEN, ARACHIDYL GLUCOSIDE, TOCOPHERYL ACETATE, ETHYLPARABEN, ALLANTOIN, HEXYL CINNAMAL, POLYSORBATE 80, BHT, LIMONENE, GERANIOL, CITRONELLOL, LINALOOL, C1 14700 (RED 4)


Cijena - 12,90 kn


Sretna sam što imam i koristim ovaj dvojac. Zadovoljna sam što sam ih uvela u svoju ljetnu rutinu tuširanja i njege tijela, jer su idealni za ovaj period :)


* PR Proizvodi



Jeste li isprobali nešto iz Les Plaisirs Nature linije? Koristite li Yves Rocher proizvode? Koji vam je najdraži? 


Hvala na čitanju!! 


Ivana <3 <3

You May Also Like

23 comments

  1. Ja nisam nista probala o YR preparative, a baš bih voljela. Volim kupine i ovo bih sigurno voljela. Sviđa mi se što nema parabena u sastavu, a posebno mi je piling zanimljiv zbog sjemenki :)

    ReplyDelete
  2. da, stvarno mi je super ovaj gel za tuširanje, poseban je i lijepo njeguje i čisti :)
    u losionu ima nekih parabena,, ali ne patim na sastav i ne kužim se općenito u sastojke najbolje :D tako da mi su mi obadva super proizvoda :D

    ReplyDelete
  3. Ovaj piling gledam otkako si stavila sliku na new in proizvoda :D Luda sam, hoću ga pomirisat soooo bad :D
    Losion mi se čini zanimljiv. Ima veća bočica?

    xo

    ReplyDelete
  4. ima veći losion :D
    onaj od 400 ml, a košta 44 kune :)

    ReplyDelete
  5. Meni piling djeluje prefino najradije bi ga pojela :D a losion je super sto je mala bocica, ja isto volim mijenjat mirise i lakse mi je potrositi ovakve mini verzije. Jedva cekam probati njihove proizvode :) super i detaljna recenzija kao i uvijek!

    ReplyDelete
  6. Hvala ti! :D
    da, meni su isto super ta pakiranja.. a oni imaju više vrsta u tim manjim verzijama od 50 ml, pa si uvijek možeš naručiti više njih i mijenjati.. svaki košta okod 12 kn :D

    ReplyDelete
  7. Ja imam losion od kokosa :) Iskreno, nisam posebno opduševljena, očekivala sam više :/

    ReplyDelete
  8. Ajoj baš šteta :-( nadam se da je bar miris lijep :-) :-)

    ReplyDelete
  9. Pa ti sva mirišiš na kupine :D Jako zanimljivi proizvodi, piling gel me jako zanima. Sastav losiona mi se ne sviđa baš, ali mi se sviđa što fino miriši i što miris duže traje :) Sviđa mi se i pakiranje losiona koje je genijalno za putovanja. Odlična recenzija :)

    ReplyDelete
  10. čula sam da u splitu imaju svoj dučan u kojem još nisam bila pa moram svakako otić

    ReplyDelete
  11. da, losion ima drugačiji sasta od gela i parabene ...
    da. baš je super za putovanje, ne trebaš nositi ogromne ambalaže :D
    Hvala ti! :*

    ReplyDelete
  12. vjerujem kad odeš da ćeš naći mnogo lijepih stvari za sebe :) :)

    ReplyDelete
  13. nisam još nikad probala ništa njihovo,ali čitam da su cure oduševljene pa tko zna možda i ja uzmem nešto

    ReplyDelete
  14. svakako :)
    preporučujem da si uzmeš nešto ovako iz područje njege tijela i tuširanja, imaju stvarno velik izbor i za svačiji ukus :D
    vjerujem da su im i druge stvari odlične :)

    ReplyDelete
  15. Piling me baš privlači, mogu sam da zamislim kako miriše :D ali trenutno imam i previše pilinga za tijelo, tako da moram biti racionalna i izbjegavati YR neko vrijeme :P

    ReplyDelete
  16. Ovaj mali losion mi se jako sviđa. Uvijek imam u neseseru mali losion, a jedino još Balea ima ove male stvarčice koliko znam. Potražiću uskoro :)

    ReplyDelete
  17. heheh pametno!
    počasti se za nekoliko mjeseci ;) ;)

    ReplyDelete
  18. da, mali losioni su praktični stvarno :)
    pogotovo ako smo skloni da nam mirisi dosade brzo ili ih se zasitimo :D ovo je lijepa militraža koja se može potrošitit :)

    ReplyDelete
  19. Imam ovaj mali od kokosa i odličan je :) Piling mi tak dobro izgleda da bih ga najrađe pojela xD

    ReplyDelete
  20. hehe piling svima izgleda jestivo hehe :D
    da, stvarno dobro izgleda i miriši :)

    ReplyDelete
  21. […] prijašnji post posvećen Yves Rocher proizvodima, možete pročitati –> ovdje. Pisala sam o njihovom piling gelu za tuširanje i losionu za tijelo iz Les Plaisirs Nature […]

    ReplyDelete
  22. […] kojeg sam recenzirala -> ovdje. Ovo je hibrid pilinga za tijelo i gela za tuširanje, nije skroz piling, a nije ni samo gel za […]

    ReplyDelete
  23. […] Rocher se nastavila. Recenzijama njihovih proizvoda sam posvetila dva posta. Njihovi naslovi su Yves Rocher ~ Les Plaisirs Nature  i  Yves Rocher ~ 360 ° length […]

    ReplyDelete