Pages

Moja tri pudera ~ L'oreal, Maybelline, Wet n Wild

Blog pišem oko godinu i pol dana i nikada nisam recenzirala puder :D A sada ću spomenuti tri koja posjedujem i koristim... Kod mene sve ili ništa :D


Nekako izbjegavam recenzirati tekuće podloge, BB/CC kreme sam spominjala, jer mi je lagano opisati njihovu svrhu i kakav efekt imaju na mom licu, ali kod pudera se stvarno ne razumijem previše u ta prekrivanja, finish i slične stvari, pa se nisam puno petljala. Uz to sve, puderi koje koristim su drogerijski, dostupni svima i više puta lijepo recenzirani od strane nekih drugih blogerica, pa se i zbog toga nisam htjela nametati s posebnom recenzijom :D


Radi se o tome da nemam velikih zahtjeva od pudera. Koža moga lica je na svu sreću čista, ten je nekako uravnotežen, podočnjake nekada imam, ali to svejedno rješava korektor... Jedini zahtjevi koji imam od pudera su da mi lijepo i ravnomjerno ujednači lice, tako da kad stavim ostatak make-upa ne budem šarena, da prekrije crvenilo koje mi se ponekad javi na čelu i obrazima i da odgovara masnijoj koži moga lica i ne izaziva prištiće :D


U licu sam svjetla (ne presvijetla) i ponekad budem roza/crvena :D Ali ne svaki dan.


20150426_125732




L'oreal TRUE MATCH 


20150426_125822

Ovo je krivac što ne kupujem pudere često i samim time ne recenziram ih. Meni najbolji puder koji postoji, ali ja nisam mjerilo, kada nisam iskusna u drugim vrstama, brendovima i sl. Obično ga nanosim kod večernjih izlazaka, kada želim malo bolje/jače prekrivanje, jer i šminka ide jača i detaljnija, a opet ne želim tešku stvar na licu. Dolazi u staklenoj bočici s dozirajućom pumpicom, zbog čega sam jako sretna, jer sam skužila da se u američkim drogerijama prodaje bez pumpice  i sve ne vjerujem da oni imaju nešto lošije od nas :D Podloga je dosta tekuće teksture, ali je super što se unutar bočice može lijepo protresti i izjednačiti, tako da uvijek dobivam nekako ispravan/ujednačen proizvod kod nanošenja. Zbog toga što je tekući se brzo i lako razmazuje, ali opet lijepo sjedne i upije se i nakon pola minute zaboravite da ga imate. Njegovo najbolje svojstvo je mogućnost lijepog nadograđivanja, ako poželite stvarno dobro prekrivanje, jer neće izgledati too much ili brašnasto. Neće odavati dojam da imate previše pudera na licu. Njegov SPF je 17 i iako mi se lice nikada ne zamasti/zasjaji pretjerano od njega, zbog tog SPF-a uvijek nanosim Essenceov All about matt (koji će biti spomenut u nekoj drugoj priči). Odličan puder, koji mi dugo, na elegantan način drži prekriveno lice, nije težak, ne izaziva čudne reakcije, ne masti mi kožu, lijepo se blenda i nadograđuje. Ovo mi je treća bočica, košta oko 100 kuna, ali ga skoro uvijek kupujem na Bipinim sniženjima, na dekorativnu kozmetiku, koja budu 20-30 %. Zadnji put sam ga platila 75-80 kuna. S obzirom na kvalitetan, dugotrajan, zahvalan proizvod, uvijek sam spremna izdvojiti tu svotu :D Nijansa koju kupujem je N2 Vanilla. Ono što je još odlično kod True Match linije je to što imaju veliki raspon nijansi za svaki podton kože (hladni, topli, neutralni).



Maybelline Super Stay BETTER SKIN


20150426_130051

Kao i prethodno opisan puder, nije baš fotogeničan, zbog tih sjajnih slova koji su utisnuti na ambalaži. Isto tako, dolazi u staklenoj bočici, ali njegovo protresanje ne čujete tako lijepo, jer nije tekuće teksture, već je gušći. Onako je kao srednje gusta krema za lice. Zbog toga je lako imati kontrolu nad njim i rasporediti ga na licu. Kada ga nanesete i sjedne na lice, ono je tako glatko i svilenkasto, kao kod bebe. I sam izgled lica je dobro prekrivanje + prirodnost + koža lijepo diše ispod. No, ovaj puder ne volim koristiti toliko često, jer sam primijetila da kada ga koristim često, moja koža se previše navikne na njega i lice nema više taj wow, prekrasan, prirodan efekt, već jednostavno izgleda kao lice koje na sebi ima pudera. Možda bi bilo drugačije ili bi ga bolje "prokužila" da ne stavljam L'orealov. Ovaj stavljam kada se isto za negdje lijepo našminkam, ali želim izgledati baš skroz prirodno, ali opet želim lijepu ujednačenost tena. Puder je namijenjen svim tipovima kože, a u Bipi sam ga platila 60 - tak kuna, kada je došao u prodaju. Privukao me što je u reklamama bilo baš naglašeno da je i za masnu kožu lica. SPF mu je 20 i preko njega također ide Essence matirajući. Moja nijansa je - 021 NUDE :) Puder obećava bolju kožu lica ako ga redovito koristite 3 tjedna, no to ne mogu potvrditi, jer nisam imala strpljena koristiti ga baš 3 tjedna za redom :D Unatoč svemu, volim ovaj puder, jer znam da u tim rijetkim trenutcima kada ga nanosim, on će dati prekrasan izgled mojoj koži i ona će izgledati veselije :)



Wet n Wild COVERALL


20150426_130156

Puder koji ima posebnu priču i puder koji stalno nanosim zadnjih mjesec dana, od kako je zatoplilo. Poklonila mi ga je predivna i draga Misha s bloga CROSSING BEAUTYa njenu lijepu i detaljnu recenziju tog istog pudera možete pročitati -> ovdje.


Iskreno, da mi ga ona nije poklonila, ne znam da li bi ga ikada kupila, jer sam (opet) teška za isprobavanje novih pudera :D No, Misho, stvarno ti hvala na ovom puderu, jer zbog njega ne razmišljam o kupovini/obnovi Bourjois CC kreme. Ovo je idealan puder za tople mjesece, kada sunce tuče u lice, kada nosimo naočale i ne želimo poslije, kada ih skinemo, tonu pudera vidjeti na njima. Kao i svi Wet n Wild proizvodi i ovaj dolazi lijepo zapakiran, dobivate "frišku" formulu proizvoda. Kod doziranja proizvoda smeta malo veći otvor, koji mi je u početku stalno izbacivao više pudera, nego što mi je trebalo za cijelo lice. Sada sam se ispraksirala i uvijek stisnem malo po malo tubicu. Inače, sve ostalo kod ambalaže mi paše, jer znam da ću iskoristiti i istisnuti proizvod do kraja, a čep lijepo i solidno zašarafi tubu :D Tekstura mu je nekakva zlatna sredina između L'orealovog i Maybellineovog. Izlazi nekako gušće, nego True Match, a opet nije gust kao Maybellineov. Lijepo, brzo i lako se razmazuje na licu, ali imam posebno lagan osjećaj na licu kada sjedne, kao da se radi o nekoj BB/CC kremi s mrvicu jačim prekrivanjem - idealno. Ne smetaju mu kremaste podloge koje stavljam prije njega, mogu brzo poslije staviti njega preko, jer mu ne smeta vlažnije platno. Taj finish ne znam kako opisati, ali opet - lice izgleda skroz skroz prirodno, kao vaša prirodna koža, ali bolja :D Lice izgleda zdravo, svjetlo, hidratizirano. Obožavam ga nositi zadnjih dana, čak ne stavljam ni matirajući preko, samo lagano popunim obrve, stavim sva sloja maskare na svaku trepavicu i neku olovku na usne ili Baby Lips Electro, kojeg sam recenzirala -> ovdje :) Za kraj ću dodati njegovu fantastičnu dugotrajnost, koja je najavljena i istinita. Savršen puder za svaki topli dan ovo proljeće :) Moja nijansa je FAIR/LIGHT :)


20150426_125714


Nadam se da sam Vam uspjela dočarati kakvi su moji trenutni tekući puderi. Volim ih svaki na svoj način i planiram ih dugo zadržati u svojoj kozmetičkoj ladici, te ih obnavljati. Možda jedino u budućnosti nađem zamjenu za ovaj Maybellineov, jer znam da me negdje čeka još jedan, moj idealni puder, kojeg tek treba otkriti :) <3



Koje tekuće pudere vi trenutno koristite? Jeste li koristile koji od navedenih? Koji biste mi preporučili za moj tip kože i moju boju tena?


Hvala na čitanju!! :) :)


Ivana <3 <3

50 comments:

  1. Nisam probala niti jedan od tvojih mada se oko Loreala stalno vrtim. Trenutno koristim BB kreme i Vichy puder.

    ReplyDelete
  2. Pozdrav vrednice, kako si ? Sve bolji i bolji postovi .....

    Nisam ni jedan koristila mada taj Loreal izgleda privlacno a vec neko vrijeme koristim Estee Lauder Double Wear i mislim da je savrsen ,dugo nisam bila ovako zadovoljna sa puderom .

    ReplyDelete
  3. Volim ovakve usporedne recenzije! Wet n Wild stvarno zvuči dobro, nisam još isprobala nijedan njihov proizvod. Možda on bude prvi ;)

    ReplyDelete
  4. True Match imala i potrošila, sasvim je okej puder, a ovaj Maybelline, hmm, meni jako brzo sklizne s lica :/ Treći nisam probala, ali si me privukla, uostalom, nije skup :D

    ReplyDelete
  5. Nekad davno sam onako površno vidjela koje nijanse ima L´Oreal puder i koliko se sjećam nisam bila oduševljena, ali moraću ovo ponoviti jer bih voljela probati ovaj puder. Meni je uvijek nijansa problem i od stalka do stalka idem s tužnom facom jer je sve tamno :D No, Holika Holika BB krema je trenutno moj spas :)

    ReplyDelete
  6. Preporučila bih ti još i Catrice Nude Illusion, mislim da bi ti super odgovarao jer je sličan kao ova tri...:) i ja volim i True Match i Coverall, bas su dobri puderi. I super da si ih ovako detaljno sve opisala :) mozda jos da probas i Revlon Colorstay, on daje najbolje prekrivanje.

    ReplyDelete
  7. Imam True Match i jako ga volim, baš sam si potrefila puder, odgovara mi u svemu. :D osim njega imam i Max Factor Skin Luminizer, on mi je za dane dok želim laganije prekrivanje i dewy finiš. :) Lijepo si nam dočarala ove proizvode i drago mi je da ti pašu, svaki na svoj način jer je nekad teško pronaći samo jedan puder da odgovara u potpunosti, a ne tri njih. :)

    ReplyDelete
  8. onda zajedno volimo True Match <3 :D
    da, svaki ima neku svoju svrhu, i daje "ono nešto" licu na svoj način :D
    hvala ti :*

    ReplyDelete
  9. taj Catriceov mi je stvarno na popisu kupovinu, još poslije one tovje recenzije,, mislim da bi bio idealan/svakodnevni puder :D
    taj Revlonov si moram kupiti iduću zimu :D

    ReplyDelete
  10. da,,, oni u reklamama najavljuju svakakve lijepe nijanse,,, a sve ovisi što drogerije imaju/naruče :/ nadam se da ćeš naći svoju idealnu, jer je puder super :D
    tu BB kremu isto planiram nabaviti :D

    ReplyDelete
  11. da.. ni meni nije najsretniji puder... ali ga volim tu i tamo nabaciti, jer mi lice nekako posebno od njega izgleda :D
    ako probaš wnw reci kakav ti je :D

    ReplyDelete
  12. hvala ti :D
    isprobaj ga ... dosta je povoljan, a jako kvalitetan :D

    ReplyDelete
  13. hvala ti Nena :D ja sam super, malo me muči "proljetni umor" :D
    vjerujem da je taj Estee Lauder fantastičan, jer je onaj korektor, koji si mi poslala fenomenalan,,, navučena sam na njega <3

    ReplyDelete
  14. vjerujem da je Vichy puder super, jer svi hvalite njihove proizvode :D posebno preparativu :)

    ReplyDelete
  15. Kakva usporedna recenzija!
    S uživanjem sam je čak dva puta pročitala!
    Toliko sam srećna da ti odgovara Coverall i da si zadovoljna efektom, postojanošću, da ti nije radio nikakav nered na licu, baš sam presrećna.
    I sama ga koristim s vremena na vreme, odličan drogerijski puder.
    Inače jako volim i duuugi niz godina kupujem Revlonov Colorstay- kažu da je zamena za E.L. Double Wear, kad ga pomešam s kapljicom ulja sedne na kožu tako dobro, bez da bude težak i ''cakey'', pa ga svim mešovitokožcima preporučujem.
    Moj problem je što volim probati svakakve podloge, al' za sada sam verna Colorstay-u i Bourjois CC kremi (hvala Roseybelle).
    Hvala ti Ivana na prekrasnim rečima, baš si me raznežila <3

    ReplyDelete
  16. Odlična usporedna recenzija, baš sam uživala čitajući :D Nisam probala ni jedan od ova tri pudera, ali WnW mi se po opisu jako sviđa, a kad sam pročitala da ga ne matiraš dodatno, zaljubila sam se :D Svakako moram probati taj puder. Trenutno koristim Bourjois HM serum i ugodno sam iznenađena kako se dobro slaže s mojom kožom :D

    ReplyDelete
  17. Baš sam neki dan gledala ovaj L'oreal-ov i moram ići pogledati da li bi imali moju nijansu pa da ga kupim na sljedećem sniženju :D

    Bila mi je želja probati i WnW puder, ali prilikom swatchanja testera su svi bili prerozi za moj ten, tako da ga neću imati prilike isprobati :(

    ReplyDelete
  18. Mislim da sam samo nekad davno probala true match i imam zelju da ga kupim, jer svi pudere koje ja imam su sa jacim prekrivanjem, meni nazalost treba... Ali probat cu nekad i loreal, trebam imati jedan laganiji za "dobre dane" :))

    ReplyDelete
  19. Probala sam Maybelline i Wet'n'wild pudere, Maybelline mi je bio odličan, no onda sam shvatila da mi je izazivao prištiće i to baš one potkožne, aknaste, koji sam se uspjela riješiti tek nedavno :( A W'n'W obožavam i svakodnevno izmjenjujem njega i Avonov matirajući :)

    ReplyDelete
  20. Ala Misho, ova pohvala od tebe mi puno znači <3 posebno jer si dva puta čitala :D
    bilo mi je lagano napisati ovaj post, kad sam dobro upoznata sa sva tri pudera :D i s ni jednim više haha skoro :D koristila sam one plave Manhattanove u srednjoj školi :D
    Coberall je predobro i tako mi je drago da je sudbinski kod mene završio - idealan, svakodnevni, lagani puder, koji lijepo sjeda, ne pada, ne znoji se koža ispod, već diše :D totalno za mene, jer ja svakodnevno volim što laganije stvari na koži :)
    ovo je super trik, koji si navela s uljem :D Colorstay ću vjerujem nabaviti iduću zimu,, nekako je isto klasik među tekućim podlogama :D
    Bourjois CC kremu i sama obožavaaam, nju sam cijelo ljeto i proljeće prošlo trošila :D
    Hvala tebi na divnim riječima i na čitanju <3 <3

    ReplyDelete
  21. baš mi je drago da si s užitkom čitala i nadam se da sam te zainteresirala :D stvarno vjerujem da bi Coverall i tebi odgovara,, bar onako za svaki dan,, meni ima divni finish na koži <3
    HM serum sam prije imala, ali sam pogriješila s odabirom nijanse, pa je nakon nekog vremena završio u smeću i onda nisam poslije kupovala :D :)

    ReplyDelete
  22. sniženja u Bipi su česta :D pa probaj tamo :D
    šteta da ako su rozi i ne pašu ti :/ možda dođu nove nijanse :D :D

    ReplyDelete
  23. istina :D da koža malo prodiše :D i čisto radi promjene :D možda ti se svidi,, L'oreal solidno pokriva, samo nisam neko mjerilo kada nemam velike nepravilnosti na licu (zato i ne pišem recenzije na pudere hehe) :D

    ReplyDelete
  24. vidim da nitko nije skroz zadovoljan Maybellineovim,, ja ga koristim rijetko, ali ne planiram ponavljati kupovinu :) :/ grozno da ti je izazvao takve probleme na licu :/
    baš mi je drago da se i tebi sviđa COVERALL <3

    ReplyDelete
  25. Baš super recenzija pudera. ♥ :) Ja sam verni fan Vichy dermablend-a i ne misli ga menjati do smrti (osim ako ne nadem bolji hehe) ali prije nego što sam dobila sitne bubuljice koje me jako iritiraju -.- no prije toga sam koristila True Match koji je po meni vrh drogerijskih pudera, prelepo se saliva sa tonom kože i svežinu koju daje je neprecenljivo. postojnost mu je sasvim primerna odlična i plus mu je što se ne preslikava, ma nema kraja pozitivi ... ♥ a plus puno puta bude na akciji 1+1 u DM što je super za nas studente :D Zanima me da li Maybelline Super Stay BETTER SKIN stvarno poboljšava kožu kako kažu??

    ReplyDelete
  26. Patim za ovim W'n'w puderom, nevjerojatno je koliko je dobar za toliko malo novaca. Taman kad sam ga otkrila i potrošila tubicu sam saznala da su ukinuli moju nijansu (mislim da je bila 815, uglavnom najsvijetlija koja nam je bila dostupna).

    ReplyDelete
  27. Better skin sam ranije koristila i odlicno mi je odgovarao, najcesce sam ga koristila leti jer je bio lak za nanosenje i lagan. :)

    ReplyDelete
  28. daa :D <3 za ljeto je idealan,, tako lagan, a tako lijepo prekrije i da prirodan izgled :D

    ReplyDelete
  29. ajooj baš šteta :/ budem potražila u dm-u ako ju možda nađem pa ti pošaljem :)

    ReplyDelete
  30. hvala ti <3
    za Vichy vjerujem da je odličan :) Za true match potpisujem sve što si rekla,, baš se lijepo sjedini, i lijepo prekrije, i ništa nije previše, ali je lice drugačije na bolje :D
    e na tu akciju u dm-u moram naletiti :D
    za better skin ne znam što da ti kažem, jer ga nikad nisam koristila tri tjedna za redom, uvijek sam kombinirala ova tri :)

    ReplyDelete
  31. Bourjois CC kremu sve tri volimo i ustvari se moras Ivani ovdje zahvaliti jer ju je ona prva otkrila i proslijedila meni :D <3 ali sve su ovo odlicni puderi koji se spominju u postu i u komentarima, stvarno si svatko moze naci nesto :)

    ReplyDelete
  32. Obozavam Better skin, koristim ga i mislim da je odlican za ovo vreme :) Odlican post


    http://www.adelaacanski.com/

    ReplyDelete
  33. ta CC je savršena :D ali WnW puder mi opasno postaje drag kao i ona :D skoro isto je lagan i daje taj prekrasan i prirodan izgled licu :D

    ReplyDelete
  34. da,, lagan je i ne radi nerede po licu :D
    hvala ti :*

    ReplyDelete
  35. Slažem se WnW je jako dobar puder. Jedini minus je taj nesretni prevelik nosić kroz koji pobjegne malo pudera,ali ispraksirala sam se pa se ne događaju više nezgode :D ...taman mi prekriva koliko ja želim,a opet je lagan i ne izaziva gluposti na licu....sigurna sam da ću nastaviti kupovati ovaj puder.

    ReplyDelete
  36. Ma znala sam ja da kad dve Ivane nešto pronađu- to mora da valja :)

    ReplyDelete
  37. da,, baš treba paziti svaki puta kada se koristi,, jer samo mali trenutak nepažnje i izletit će više pudera, nego je potrebno :)
    totalno se slažem s kvalitetama koje si navela za njega :)

    ReplyDelete
  38. Nisam koristila niti jedan od ova tri ali mi je želja probati L'orealov True Match jer je dosta hvaljen i mislim da bih našla svoju idealnu nijansu. O ovom MNY sam puno čitala i možda njega kupim kad potrošim zalihe ovih što imam :D Super post

    ReplyDelete
  39. Ako ne dođu već sam našla jednu koja bi mi mogla pasati, no preko interenta xD Zato moram uštedit novce jer dolar nije mal xD

    ReplyDelete
  40. Nisam isprobala niti jedan od ova tri, trenutno volim Catrice Nude Illusion. ;)

    ReplyDelete
  41. da :/ nadam se da će pasti ubrzo :/ :)

    ReplyDelete
  42. mislim da s True Matchom nećeš fulati,,, koristim ga već tri godine i nikada me ne razočara :D
    hvala puno :*

    ReplyDelete
  43. za Taj Catriceov ste me zagrijale :D volim kako je opisan ,,a i cijena mu je odlična :D

    ReplyDelete
  44. Koristim već dugo vrijeme L’oreal TRUE MATCH i meni je sasvim u redu.

    ReplyDelete
  45. da :) vjerujem da postoje puderi koji bolje prekrivaju,, ali za potrebe moje kože, on je i više nego dovoljan,, a relativno lagan na licu :D

    ReplyDelete
  46. […] odlično sjeda na njega. U kombinaciji s Wet n Wild Coverall puderom, kojeg sam recenzirala -> ovdje, lice bude prirodno izjednačeno, blistavo i […]

    ReplyDelete
  47. […] L’oreal True Match puder mi je najdraži puder ikad, kod njega mi se sviđa što ga mogu nanijeti u tankom sloju, a mogu ga nadograđivati i stvoriti od lica savršenu, ravnomjernu podlogu. Najbolje i najefektnije prekrivanje postignem, ako ga nanosim u kombinaciji s plosnatim kistom za tekuće pudere. Koju detaljniju rečenicu o njemu, pisala sam –> ovdje. […]

    ReplyDelete
  48. […] L’oreal True Match puderu sam dosta pisala ovdje i ovdje. Moj najdraži tekući puder iz jednostavnog razloga – vrlo je lagan, možete ga […]

    ReplyDelete

Hvala na komentiranju :)