Essence ~ pure NUDE

by - Wednesday, September 30, 2015

Na Facebooku i Instagramu sam se pohvalila velikim brojem zanimljivih i šarenih noviteta od Essence, koji su mi poslani na recenziju, a namijenjeni su sezonama jesen / zima :) Bilo je teško odlučiti što prvo poslikati, načeti i isprobati, no izbor je pao na Pure Nude podlogu, jer sam se taman izguštala i skoro do kraja potrošila Catriceovu Matt Mousse, koju sam pohvalila --> ovdje i koja mi je do prije koji tjedan bila idealna podloga / puder za svaki dan. 


Kao što sam prije već rekla moje svakodnevno šminkanje je brzinsko i minimalno, tako da sam sretna kada otkrijem proizvod koji će služiti svrsi, a opet će biti lagan na mom licu i bit će lagano s njim baratati. Zato sam se obradovala kada sam ovu Essenceovu novost ubacila u svoju rutinu, jer obećava no make -up feel (osjećaj da nemate šminku na licu) :)


12067868_10206948699223440_630336609_n


Essence je najavio da se radi o proizvodu koji pruža lagan osjećaj na koži, uravnotežen i prirodan završni izgled lica, osjećaj da nemate ikakav proizvod na licu. Sadrži hidratantni glicerin i vitamin E. Podloga je pogodna za sve tipove kože i dermatološki testirana.


Dobila sam nijansu - pure beige i odlično se stapa s mojom prirodnom bojom kože. To je ujedno najsvjetlija nijansa, postoje još pure sand i pure honey. Cijena tekućeg pudera je 32,90 kn, a dobije se 30 ml proizvoda. Treba se potrošiti u roku 6 mjeseci.


12047437_10206948698343418_2115400494_n


12084169_10206948697743403_1728918419_n


Ono što mi može poremetiti svakodnevnu poletnost i osjećaj neopterećenosti s licem i šminkom je težak osjećaj make-upa na licu. Ili ako mi se tekući puder preslikava na majicu, zaslon od mobitela, ili na ruku pa s tim uprljam bilježnicu na predavanju haha. 


Tekstura ovog pudera je lagana i rijetka. Nanosim ga tako da prvo ravnomjerno istočkam lice i zatim razmazujem. Jako se brzo upije što je plus kod brzog spremanja. 


Ostavlja jako prirodan, ravnomjeran i svjež izgled na licu. Ne bih rekla da efikasno prekriva jače vidljive nedostatke, no za to uvijek možete posegnuti za najdražim korektorom. Ovaj puder će vam dati uredan, svakodnevni izgled lica, nećete biti šareni i moći ćete posegnuti za ostalim make up proizvodima, koje svakodnevno koristite. Ne isušuje lice i ne masti ga, osjećaj na licu je prirodna glatkoća.


12041940_10206948696103362_1195305854_n


Essence je ispunio obećano. Osjećaj pudera na licu NE postoji. I kada dotaknete lice i kada ga ne dotaknete. Neće Vam se dešavati svakodnevne, iritantne situacije da vam puder smeta i prlja stvari. Skroz se upije u kožu poput nekog seruma i postane dio nje.


Efekt na licu je prirodan, ni pretjerano matt ni pretjerano dewy. Dobra je stvar da ne masti lice. Efekt je jednostavno - Your skin but better :)


Njegov miris je specifičan, meni ne smrdi, već me podsjeća na notu koju sam osjetila u jednom parfemu, ali svakako nije tipičan miris pudera. Dobra je stvar da ako Vam se na prvu i ne svidi miris, on s upijanjem pudera nestaje, tj. barem ga ja više ne osjetim.


12067868_10206948699223440_630336609_n (1)


Odličan, svakodnevni, lagani puder, koji daje najprirodniji finish od svih koje sam koristila do sada. Super je za brzinsko spremanje i svakodnevni život :D Koristim ga čak i u situacijama kada mi se uopće neda šminkati. Sve pohvale Essence :)



Sastojci:


AQUA (WATER), CYCLOPENTASILOXANE, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, GLYCERIN, PROPYLENE GLYCOL, HYDROGENATED POLYDECENE, NYLON-12, PEG-12 DIMETHICONE CROSSPOLYMER, PANTHENOL, TOCOPHERYL ACETATE, ZINC PCA, ASCORBYL PALMITATE, ENTEROMORPHA COMPRESSA EXTRACT, HYDROLYZED CAESALPINIA SPINOSA GUM, DIMETHYLIMIDAZOLIDINONE RICE STARCH, SODIUM HYALURONATE, NIACINAMIDE, MAGNESIUM ASPARTATE, ZINC GLUCONATE, CAESALPINIA SPINOSA GUM, COPPER GLUCONATE, PEG-12 DIMETHICONE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, VP/HEXADECENE COPOLYMER, SODIUM CHLORIDE, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, ALUMINA, PARFUM (FRAGRANCE), LIMONENE, LINALOOL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).


*PR proizvod



Jeste li čuli za Essence novitet pure NUDE tekući puder ili isprobali ga? Imate li želju? Koja je Vaša idealna, svakodnevna podloga?


Hvala na čitanju!! :) :)


Ivana <3 <3

You May Also Like

25 comments

  1. Jako mi je drago pročitati da je Essence stvarno napredovao po pitanju pudera. :D

    ReplyDelete
  2. Voljela bih ga probati. Nadam se da mi miris nece smetati jer ne volim jake mirise kod pudera :/

    ReplyDelete
  3. Dvoumila sam se u isprobavanju, ali vjerojatno cu ga kupiti nakon tvoje recenzije!!

    ReplyDelete
  4. Nisam probala ovaj puder, da nisam procitala ovu recenziju verovatno bih ga i zaobisla u sirokom luku jer sam skepticna po pitanju essence pudera. Mada deluje mi skroz okej, tako da mozda ga i isprobam. :D

    ReplyDelete
  5. Djeluje zanimljivo. U srednjoj sam znala koristiti njihove pudere i onda su ukinuli taj koji sam koristila i nakon toga nisam isprobavala. Baš bi mogla :)

    ReplyDelete
  6. ovo je sasvim u redu svakodnevni puder :)

    ReplyDelete
  7. probaj pa vidi :) vjerujem da ima otvorenih testera u drogerijama :D

    ReplyDelete
  8. da, mislim ovaj puder ne pruža neko vrhunsko prekrivanje,,ali mi se svia to što je lagan i nenametljiv :)

    ReplyDelete
  9. da, mogla bi im se vratiti s ovim :D

    ReplyDelete
  10. Stvarno mi se čini zanimljiv, možda bih ga i mogla isprobati jer nemam previše nepravilnosti na licu. Cijena je prejeftina za puder, morat ću isprobati testere da vidim hoće li mi odgovaratati :)

    ReplyDelete
  11. da, mislim da to i je za cure bez nekih većih nepravilnosti,, koje žene nešto lagano na licu za izjednačavanje kroz dan :) :)

    ReplyDelete
  12. Meni su super ovakvi puderi, nakon bb krema vise se ni ne znam vratiti jakim podlogama i ustvari mi ne pasu, mislim da nam je koza stvarno i premlada da ju opterecujemo, ovako nesto je idealno za prekriti crvenilo i par pristica ako ih ima. Djeluje bas dobro :)

    ReplyDelete
  13. da baš :) mislim volim jače prekrivanje ako se baš za nekud sređujem i to,, ali ovako za svaki dan, za faks, kavu.. i ne treba više :D

    ReplyDelete
  14. Po tvojoj recenziji, čini se kao odličan puder za svaki dan..mislim, nije da dijelim pudere za izlaske, svečanije prigode ili svakodnevne obaveze...ali kada se spremam na posao, volim osjećaj prirodnog i urednog lica, nezatrpanog šminkom..i treba mi puder za to..imam jedino jedan MAC-ov, totalno prekrivanje i pretežak mi je za svakodnevno spremanje kada u stvari ni ne trebam biti previše našminkana...mogla bih probati ovaj :)

    ReplyDelete
  15. da, ma ni ja n dijelim, sve ovisi kako mi dođe,, no uglavnom preko dana volim lagaije, ne volim biti opterećena ako ne moram :D
    isprobaj pa javi :)

    ReplyDelete
  16. Kako i sama volim lagane pudere sigurno ću ga probati :D Mislim da će i moja nijansa biti ova najsvjetlija :D

    ReplyDelete
  17. da, mislim da ti je ovo odlično za posao i minimalan make-up :) kad isprobaš javi dojmove :D

    ReplyDelete
  18. zvuči odlično, kad potrošim ovo što trenutno imam doma, sjetit ću se barem isprobati tester :D

    ReplyDelete
  19. Zvuči vrlo dobro. Volim lagane pudere, koji pružaju prirodan izgled. :)

    ReplyDelete
  20. hehe, znam taj problem :D toliko noviteta, a toliko toga doma za potrošiti :D

    ReplyDelete
  21. Nisam probala ovaj puder, ali zvuči kao nešto što traži: lagano ujednačavanje tena bez osjećaja maske. Trenutno imam viška pudera, a imam u planu i isprobati neke malo skuplje, ali ako ikad potrošim zalihu razmislit ću i o davanju šanse ovom malcu ;)

    ReplyDelete
  22. da, upravo to :D lagani puder za svaki dan kada nam koža ne podivlja :D

    ReplyDelete
  23. […] Kod svakog šminkanja mi treba neka tekuća podloga. Ove ne nosim zajedno, već se u zadnje vrijeme vrtim oko njih. Nosim ili jednu ili drugu. Essence pure NUDE nanosim kada želim brzo, lako, neosjetno prekrivanje. Obično ako mi se taj dan ne da opterećivati lice, niti išta osjećati na njemu, ali ipak ga želim malo dotjerati. Njenu recenziju mogli ste pročitati –> ovdje. […]

    ReplyDelete