Catrice | Nekoliko novih proizvoda za proljeće/ljeto

by - Tuesday, March 14, 2017

Nedavno sam na svojoj Facebook stranici objavila neke Catrice novitete za proljeće/ljeto i uz to naglasila kako su mi periodi kada Catrice sezonski mijenja svoj asortiman uvijek uzbudljivi i uvijek se veselim vidjeti i istražiti koje inovacije nam donosi. Ni ovog puta nisu razočarali sa zanimljivim proizvodima te danas donosim mini recenzije o ovim proizvodima. Naglašavam mini zato što nisam stigla svaki proizvod detaljno i dugo testirati, a opet nisu ni prvi dojmovi, jer sam ih nosila nekoliko puta. 

Prvo ću krenuti s proizvodima za usne, tj. ružem za usne i sjajilom za usne. 

Ombré Two Tone ruž za usne, Please Tell Rosy



Fora zamišljen ruž koji u sebi sadrži dvije nijanse za ombre završetak. Sviđa mi se njegov izgled, minimalistička ambalaža u kojoj dolazi, lijepa razmazivost i distribuiranost boje pri apliciranju i to što ima divni, primamljivi, po meni čokoladni miris. Ruž ima zanimljiv oblik i kroz praksu je jednostavno našminkati i gornju i donju usnu, tako da ovaj tamniji, manji pigment na ružu dođe na krajeve usana. Na mojim usnama se ne kuži jasno taj ombre efekt, možda zato što ova kombinacija nijansi (Please Tell Rosy) nema veliki kontrast, pa se ne dešava onaj fora ombre prijelaz kao kad farbate kosu. Kao što ćete moći vidjeti na swatchevima niže, tamnija nijansa je srednje ružičasta, dok je druga svjetlije ružičasta koja u sebi ima primjese koraljnog. No, meni se jako sviđa kakav izgled usnama daje ovaj ruž. Ovakve slične vibrantne ružičaste nijanse obično izbjegavam, jer mi uvijek izgledaju prenapadno na mojim usnama i nekako daju čudan izgled kompletnom izgledu lica. No ovdje se dešava da izgleda puno prirodnije i usne izgledaju ljepše i punije, sama nijansa nije monotona jer se radi o dvije boje, sve izgleda nekako skladnije na usnama i s užitkom ću nositi ovaj ruž na proljeće. Mislim da će osvježiti moje lookove i da ću početi češće nositi slične nijanse. Svakako me zanimaju i ostale kombinacije boja iz ove Ombré linije :)

Lip Cushion sjajilo za usne, Better Make a Mauve



U svijetu kozmetike posljednjih nekoliko mjeseci sve je u znaku Cushion, a Catrice ga je prebacio na svoja sjajila, koja mene ambalažom podsjećaju na markere za podvlačenje i dobro bi se uklopila uz pribor za pisanje :) Proizvod izlazi tako da se na dnu odvrti nekoliko puta dok ne izađe na sam jastučić. Treba paziti da se ne pretjera s odvrtanjem zato što je moguće da će previše proizvoda izaći, a kako je sam aplikator velik može završiti previše proizvoda na usnama. Ako se ovo izostavi proizvod je jako ugodan za korištenje. Cushion (jastučić) je zapravo jako ugodan aplikator, lijepo distribuira i ravnomjerno razmazuje proizvod. Formula sjajila je njegujuća za usne. Završnica je jako sjajna, ali i sama boja je zavidne pigmentacije obzirom na to da se radi o sjajilu. Nijansa je lijepa mauve, po malo roskasta boja. Izgleda vrlo prirodno na usnama i mogla bi većini biti favorit. 


Light And Shadow Rumenilo za konturiranje, Rose Propose



Standardna Catrice rumenila mi imaju lijepu, minimalističku i kvalitetnu ambalažu i kod ambalaže ovih novih su ostali dosljedni svom stilu, uz nekoliko decentnih promjena. Rumenilo u sebi sadrži dvije nijanse - jedna je potpuno mat, a druga (svjetlija) je blago shimmerasta. Onako kako sam ja koristila ovo rumenilo je da sam ili s manjim kistom lagano zahvatila obje nijanse, pa sam ovu svjetliju nastojala nanijeti na područje gdje obično dolazi highlighter, a matt nijansu tamo gdje ide rumenilo. Ili sam ih zajedno miksala velikim kistom kako bi dobila laganu, shimmer boju rumenila. Shimmer nijansu nikada ne bih koristila baš kao sami highlighter, jer nekako na tom području volim koristiti čisti proizvod baš za to, ali mi je fora ovako odjednom nanijeti obadvije nijanse, jer svjetlija lagano ipak posvijetli, pa rumenilo daje licu dimenziju. Matt nijansa rumenila je lijepa roskasta, s blagim primjesom koraljne boje. Lako je pretjerati ako se aplicira s manjim kistom za rumenilo, tako da predlažem veći kist, npr. RT blush brush, jer se njime rumenilo lako i uredno nadograđuje. Rumenilo se niti malo ne trusi i ima zahvalnu, nenametljivu teksturu. I ono će me dobro poslužiti ovo proljeće :)


Glam & Doll Sculpt & Volume Maskara



Od svih proizvoda najviše sam koristila ovu maskaru, zato što su maskare nešto što stavljam (skoro) svaki dan i kad naletim na novu i zanimljivu ne odvajam se od nje, a ova maskara svakako je zanimljiva. U početku nije davala nešto previše pigmenta, ali to je bilo zato što je bila potpuno nova, pa ju je trebalo razraditi. Već kod drugog korištenja priča se potpuno promijenila. Četkica je tanka, a dugačka i dugo nisam koristila ovakav tip četkice kod maskare. Na sebi ima puno malih, oštrih češljića koje izvlače i razdvajaju trepavice i u početku sam se znala ozlijediti s njima, ali kroz iskustvo korištenja naučila sam kako baratati ovom maskarom. Ova maskara fantastično razdvaja, definira, boja trepavice. Daje im volumen ne tako da ih čini debljima, već stvara efekt milijun trepavica. Svaki put kad ju koristim dobijem dojam da se broj mojih trepavica utrostručio, naglašava svaku trepavicu posebno i uz to je lijepo crna. Trepavice budu lijepo naglašene, uzdignute, uvijene i pigmentirane. Dolaze do izražaja bez obzira koju boju sjenila nosim. Čini mi se da je ovo onaj tip maskare koji postaje sve bolji što ju duže koristim :)


Instant Mattifier gel za matiranje ruža za usne



Proizvod koji me najviše privukao zato što je totalna inovacija i zanimalo me kako funkcionira. Radi se o gelu za matiranje ruža za usne koji bi trebao produživati pravu boju ruža i trajnost ruža. Iznenadilo me što ima vrlo nježnu i na dodir ugodnu teksturu. Blago kremastu - gelastu i kad prislonim prst na nju ostavlja jako mali trag proizvoda na njemu, tako da je nemoguće pretjerati s istim. Kada ga nanosim na usne ne mrlja postojeću boju ruža, vrlo se lako razmazuje i ostavlja ugodan osjećaj na usnama. Nakon nekoliko minuta se posuši, a površina usana postaje vrlo glatka, ali ni malo ne zateže, kako to zna biti s pravim matt ruževima. Koristila sam ga na nekim mojim ne matt ruževima, izbije sjaj iz istih i nekako ih učini urednijima i izgledaju preciznije na usnama. Ne bih rekla da je izgled isti kao kod pravih kupljenih matt ruževima, ali definitivno čini razliku. Odlično je i to što produljuje trajnost ruževa i nekako ih učini urednima do samog kraja. Ovo je proizvod s kojim trebam još puno eksperimentirati i testirati ga, tako da će u budućnosti vjerojatno biti update mojih dojmova o njemu :)

*PR proizvodi

Jeste li isprobali koji od proizvoda i kakvo je Vaše mišljenje? Koji Vas je od recenziranih proizvoda najviše zainteresirao? 


Hvala na čitanju!! :) :)

Ivana <3 <3

You May Also Like

2 comments

  1. Definitivno mi je maskara zapela za oko, same pohvale čujem o njoj. Morat ću i ja uskoro u najbližu drogeriju po nju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. maskara me ugodno iznenadila, jer me zadnjih nekoliko Catrice maskara nije oborilo s nogu. Ali ova je odlična, odlična maskara meni :D

      Delete