Salvia Kornati | Hidrolat i Eterično ulje kadulje

by - Saturday, May 06, 2017

U današnjem postu sve je u znaku kadulje i pišem o dva proizvoda bazirana na toj čudesnoj biljci. Ujedno Vas upoznajem i predstavljam Salvia Kornati - brand koji stoji iza cijele priče. U Salvia-i su iskoristili blagodati prirode, a proizvodnja njihovih proizvoda nalazi se u samom srcu NP Kornati, gdje u harmoniji s prirodom stvaraju kvalitetne proizvode. Predstavnici branda su mi ukratko prepričali kako teče cijeli proces izrade proizvoda i ostala sam impresionirana koliko truda ulažu u svaku bočicu - od branja kadulje, pa sve do samog pakiranja proizvoda i slanja kupcima. Proizvodi koje zasad nude su - Hidrolat kadulje, Eterično ulje kadulje (o kojima danas pišem) i Čaj kadulje. 


Vjerujem da ste barem jednom u životu koristili kadulju kao neki oblik liječenja, a ova dva proizvoda su korisni za imati u kućnoj ljekarni, jer su višefunkcionalni - pomažu kod različitih zdravstvenih tegoba. S druge strane ste sigurni da su prirodni i nema štetnih nuspojava. 
Sama ambalaža proizvoda, odnosno način na koji su pakirani osvaja na prvi pogled. Još više osvaja činjenica da su neki njeni dijelovi stvarnih ruku djelo. Mislilo se na svaki detalj i svakom proizvodu je pridana posebna pažnja.

Hidrolat kadulje




Hidrolat ljekovite kadulje nastaje destilacijom biljnog materijala. Ovo je ujedno proizvod na kojeg su u Salvia Kornati najviše ponosni i smatraju ga svojim bestsellerom. Osim što je proizvod namijenjen za raznovrsnu primjernu i sami njegovi korisnici otkrivaju uvijek nove načine na koje se može koristiti i nove tegobe koje rješava. Osobno sam ga koristila najviše za dermatološke probleme i za probleme s desnima. Ako redovito pratite moj blog onda ste često mogli pročitati kako se u hladnom i u ovom promjenjivom dijelu godine mučim sa suhim područjima kože oko usana, ponekad je suhoća toliko jaka da prelazi u peckanje i svrbež. Ono što napravim je da blazinicu natopim hidrolatom i namažem ta područja. Gotovo trenutno osjećam olakšanje, reakcije poput svrbeža su ublažene. Hidrolat za tu primjenu volim stavljati navečer, nakon čišćenja lica, pa prve promjene vidim ujutro. Suha područja su sanirana i mogu vidjeti kako suha koža nestaje i stvara prostor novoj, normalnoj. 

Ponekad imam problema i sa zubnim mesom koje zna biti nešto crvenije. Tada ponovo natopim blazinicu hidrolatom i zaglavim ju između zubnog mesa i usana. Opet je prisutno to trenutno olakšanje, a kasnije se crvenilo povuče. Tata mi je prije nekoliko godina počeo dobivati prve znakove paradentoze i prvo što mu je zubar preporučio kao prirodno, alternativno liječenje je kadulja. 


Kod ovog hidrolata je zgodno što ga možete aplicirati i u obliku špricanja direktno na kožu, a možete odvrnuti bočicu i natopiti blazinicu s istim, ako smatrate da Vam treba veća količina ili ako trebate njegovo duže djelovanje na nekom određenom mjestu. 
Samo neke tegobe koje rješava su: dermatološki problemi, upala grla, zubobolja, ima hormonalno djelovanje, jača kosu te joj daje sjaj. 
Detaljnije o ovom hidrolatu, kako se koristi, za što se sve koristi, možete pročitati --> OVDJE. 
Mislim da je ovo proizvod za kojeg ću uvijek otkrivati nove načine na koje ga mogu koristiti i nove tegobe koje može riješiti.

Eterično ulje kadulje




Za Eterično ulje ljekovite kadulje smatra se da je pravo žensko ulje jer se najčešće koristi kod bolesti i stanja vezanih uz reproduktivni sustav žena, ali ima i mnoga druga ljekovita djelovanja. Dobiva se destilacijom iz biljnog materijala te se zbog toga za eterično ulje često kaže da je to duša biljke.
Kao i hidrolat i eterično ulje ima vrlo široki raspon djelovanja, no u odnosu na hidrolat gdje imate slobodu korištenja, kod eteričnog ulja ipak trebate pripaziti da ga pravilno upotrebljavate i dozirate. 
Miris mu je vrlo opuštajući i prirodan i trenutno opušta, no ako se previše dozira može nekome postati prejak, pa je poželjno držati se uputa koje se nalaze na Salvia službenoj stranici. 


Primjene eteričnog ulja kadulje su: Inhalacija, reproduktivni sustav i zdravlje žene, masaža, kupka, mirisno oplemenjivanje prostora. Ono za što sam ga ja najčešće koristila je kupka, jer me tako lijepo opusti, razbistri mi um, smanjuje mi pritisak u glavi, stres i općenito popravlja raspoloženje. 
Svakako ga planiram s vremena na vrijeme koristiti i kao miris prostora, nekoliko kapi u aroma lampi i odmah ću se ugodnije osjećati u prostoru u kojem boravim :) Za inhalaciju će odlično pomoći meni i mojim ukućanima kod problema sa sinusima. 


*PR proizvodi

Na koje sve načine Vi koristite proizvode bazirane na kadulji? Jeste li isprobali nešto od Salvia Kornati branda ili planirate?


Hvala na čitanju!! :) :)

Ivana <3 <3 

You May Also Like

0 comments