Moji matirajući proizvodi

by - Friday, August 28, 2015

Ako ste o nečemu mogli čitati na mom blogu, to su bile matirajuće kreme, fluidi, serumi... Matirajući proizvodi su česti gost u mojim postovima, zbog moje uglavnom masne kože lica. Jedino mi područje oko usana zna biti suho, ali ne preko cijele godine. Većina površine mog lica je masna, zato uvijek govorim i za svoju kožu da je masna :D No, od kad sam se počela bolje brinuti za nju, postala sam svjesna činjenice da iako mi je koža masna ne znači da ne treba hidrataciju. Svakako treba svu potrebnu vlažnost i njegu, kako bi izgledala zdravo i lijepo.


Ovim postom ću napraviti presjek svih proizvoda koje koristim u svrhu očuvanja hidratacije kože, ali istovremeno matt izgleda lica. Većina njih ima svoju posebnu i detaljnu recenziju, no htjela sam ih obuhvatiti u jednom postu i napraviti određenu usporedbu za one koji se bore sa sličnim problemima kože, kao ja :D Spomenut ću i dva dodatna proizvoda koja koristim skoro svakodnevno da bi produžila vrijeme matt izgleda lica i izbijanja masnog sjaja na istom :D


Mama mi je rekla da sam se rodila s masnom kožom :D tako da moja borba s njom traje oduvijek :)


20150827_175232


20150827_175406



Paula's Choice ~ Clear Ultra-Light Daily Mattifying Fluid SPF 30+


Fluid koji je idealan koristiti u svrhu matiranja lica, hidratacije, pripreme za nanošenje šminke, pripreme za izlazak u vanjski svijet - upravo u ovom ljetnom i sunčanom periodu. Kao što možete iščitati iz naslova, SPF mu je 30 i automatski Vam dođe kao zaštita od sunca. Odličan je za korištenje u najtežim i najsparnijim danima, jer je vrlo lagane teksture, ima gotovo neprimjetan miris i lagan je za apliciranje. Unatoč tome koži daji pristojnu hidrataciju i čuvat će ju preko cijelog dana. Navečer bi naravno trebalo staviti i noćnu kremu nakon pranja lica :) Svoju obećanu matt funkciju održava - lice je većinu dana bez ružnog masnog sjaja, puder se dobro drži, a koža izgleda prirodno svjetlo i zdravo. Iako ga obožavam koristiti u toplom periodu, izbjegavam ga za vrijeme hladnoća, jer mislim da mi tada ipak treba nešto mrvicu jače. No, budući da ga želim potrošiti do kraja, stavljat ću ga prije neke jače kreme, jer se on dubinski upije u kožu. Ovo je svakako proizvod koji je povećao kvalitetu mog lica :) Recenzija --> ovdje.



Garnier Pure ~ Long Lasting Shine Control Moisturiser


Matirajuća krema, koja obećava pročišćavajući efekt na koži. Njenim dugotrajnim korištenjem, moja koža je stvarno izgledala čišće. To ne znači da ju nisam svako jutro i večer prala, nego sam imala puno manje masnoće i nečistoća za skinuti nego inače :) Krema nema tipičnu kremastu teksturu, već je tu veliki udio gelaste. Vrlo brzo se upija, pa je odlična za koristiti u žurbi. Daje matirajući efekt i produžava vrijeme izbijanja neželjenog sjaja :D Puno sam ju koristila u zimskim mjesecima, iako tada moj problem s isušenim dijelovima oko usana nastaje. Kao što sam u recenziji o njoj i rekla, krema je dobra za koristiti i po zimi, jer ove masnije dijelove kože dovoljno hidratizira, a na taj mali suhi dio djeluje kao štit. Ako sam na taj dio stavila jaču kremu, poput Hipp-ove, ili možda Elixir ulje, ona će tu njegu držati "zaključanom" određeno vrijeme. Barem u mom slučaju. Odlična svakodnevna kremica, koja osim što mi hidratizira i matira lica, djeluje vrlo umirujuće na njega. Ima mi i odličan miris - blago eukaliptično miriši :) Recenzija --> ovdje.


20150827_175450



Afrodita Oil Control ~ Mattifying Serum


Od svih danas spomenutih proizvoda, ovaj mi ima najbolji miris :D Kao da nanosite citrusnu fantaziju <3 Tj. prah od Cedevite limun :D Odličan je koristiti za vrijeme toplih dana, jer će Vas mirisom osvježiti. Serum je gušće teksutre od njegovih predhodnika. Kada ga koristim, nanesem ga direktno na mjesta gdje se lice najviše masti i onda razvlačim prema ostatku. Brzo se upije i ne dugo nakon njega možete posegnuti za puderom :D Naglašeno je da je nekomedogen proizvod i to sam u recenziji i potvrdila - nije mi stvarao nered, niti bilo kakve čudne pojave na licu. Sviđa mi se što ističe ljepotu i čistoću lica, te dok matira lica, paralelnu mu daje svjež izgled, koji ne izgleda neuredno, već zdravo i mladenački :) Vjerujem da svjetlini kože pridonosi ulje limuna <3 Recenzija --> ovdje.



Bioskin Young ~ Krema za njegu masne i problematične kože


Ovu sam kremu nedavno recenzirala i budući da je vrijeme kada sam ju počela koristiti, kao i sad, bilo dosta toplo, odlučila sam ju koristiti u svrhu noćne njege :D Krema je gušće i mrvicu teže teksture, nego ostale u ovom postu, ali nije ni približno teška kao neke masne, zimske, jake kreme. Super mi je što mi kožu prije spavanja nahrani i hidratizira, a kada se ujutro probudim lice ne izgleda masno i kao da vapi za čišćenjem, već izgleda normalno njegovano. Ako mi se slučajno pojavi neki prištić ili me neki dio lica ili ruke peče, ona djeluje vrlo umirujuće na ta mjesta. Ujutro se probudim bez crvenila i koža izgleda mnogo bolje. Ova krema je pogodna i za djecu, tako da može biti dio nekakve kućne / obiteljske njege. Volim glatkoću koju ostavlja na mom licu. Recenzija --> ovdje.


 

20150827_175648

Soraya ~ So Pretty! Krema za matiranje s marelicom


Krema koja ima rijetko - kremastu teksturu, preslatku ambalažu koja mene osobno podsjeća na azijsku kozmetiku i toliko divan miris po marelici, koji me svakim uzdahom vraća u doba zaigranosti i bezbrižnosti i odmah poslije Afroditinog seruma mi je najdraži miris :) Kremu sam najviše koristila u proljeće i mislim da je najbolja za koristiti za vrijeme prijelaznih godišnjih doba (proljeće / jesen). Prekjučer, kada je temperatura opet bila blizu 30, odlučila sam ju staviti prije šminkanja i jako sporo se upijala. Iako je krema sama po sebi jako lagana, dosta je vlažne teksture i treba joj vremena da sjedne na licu. Zbog toga se za vrijeme jako toplih dana radije odvažim na Paula's Choice fluid ili Afroditin serum. Kada se krema upije ostavlja lice lijepo izjednačeno i glatko. Kada se koža (kao ovih dana) preko dana ekstremno ne znoji brzo se upije i od lica stvori lijepo i ugodno platno za nanošenje šminke. Kao i ostali danas spomenuti proizvodi daje matirajući izgled, no paralelno s njime zdravi, mladenački, svježi i svijetli izgled licu :D Recenzija --> ovdje.


20150827_175717


I za kraj ću spomenuti dva pomagača, koji su moj oslonac u održavanju što duže, matirane kože lica :)



Essence ~ All About Matt kompaktni puder


Puder koji je bijele boje, ali je pažljivim nanošenjem na kožu proziran i kao takav odgovara svim tonovima kože. Koristim ga tako da lagano pređem kabuki kistom po puderu te isti nanesem u lagano - brzom potezu na lice. Sviđa mi se proizvod, jer osim što odgađa izbijanje masnog sjaja, produžava trajanje make-upa na licu. Kod ovog proizvoda vrijedi - manje je više, jer kada sam pretjerala s količinom znala sam zabijeliti lice i izgledati malo čudno :D Ovaj puder je dobar i za ublažavanje jako pigmentiranog rumenila ili bronzera, odnosno za njihovo zasjenjivanje. Super je završni touch na make-up, super za matiranje lica i koristim ga tijekom cijele godine. Uz to sve, povoljan je, mislim da ne košta više od 30 - 35 kn :D



CV Young ~ Matirajući listići


Listići koji me materijalom podsjećaju na manju i nešto tanju verziju papira s kojom mama peče kolač i ostalu hranu :) Spomenula sam ih u What's in my Bag - Coffee edition postu :) Oni su moja zadnja pomoć protiv izbijanja masnog sjaja na licu. To se dešava kada sam negdje duže vrijeme, a imam našminkano lice. Puno su bolja opcija od papirnatih maramica, jer skidaju minimalno make-upa s lica i fokusiraju se na masnoću kože. Lagano ih prislonim na dijelove gdje je počela izbijati masnoća i maknem. Naglasak je na prislanjanju listića, ne trljanju, jer biste trljanjem mogli maknuti puder bez potrebe i pri tom maknete manje masnoće, nego prislanjanjem. U ovom mom pakiranju ima 50 komada i traju mi dosta dugo već. Kupila sam ih u Mulleru za oko 7-8 kuna :)


20150827_175304



Koje Vi proizvode koristite za matiranje lica? Koji biste mi preporučili da odmah kupim?


Hvala na čitanju!! :) :)


Ivana <3 <3

You May Also Like

19 comments

  1. Jako dobar i koristan post, draga! :)

    Probala sam Bioskin Young kremu, ali ne mogu ju pretjerano hvaliti, okej je. Ja bih ti preporučila Avene Cleanance matirajuću emulziju, mene je spasila :)

    ReplyDelete
  2. Marina Sweet About MeAugust 28, 2015 at 4:53 AM

    Morat ću sljedeće ljeto kupiti PC SPF fluid, a zainteresirala si me i za Afrodita serum :)

    ReplyDelete
  3. Probala sam essence puder i pokazao se kao odlican. :)

    ReplyDelete
  4. Probala sam Afrodita serum i bila sam zadovoljna, a mogla bih probati i ovu Garnier kremu koju si spomenula, mislim da bi mi mogla odgovarati.

    ReplyDelete
  5. Ženo, ti ćeš doktorirati na ovim kremama za matiranje :D :D
    Meni se koža u zadnjih par mjeseci potpuno normalizirala pa su mi dovoljni samo puder u prahu i papirići za matiranje :)

    ReplyDelete
  6. Moja je koža mješovita, standardno T zona masna, a ostatak lica normalan do suh.
    Ovaj Essence puder mi je odličan, čak ga po ljetu znam nositi bez tekućeg pudera tek toliko da mi se lice ne masti. :D A CV matirajući listići su vjerojatno najisplativniji koji postoje.
    Trenutno imam Catrice matt u kamenu, mislim da je nijansa 010 i nije mi loš također se prilagodi tekućem puderu ili samom licu, ali mislim da ću se vratiti Essencu. :)
    Od krema koristim Olivalovu regenerativnu kao dnevnu, a za noć ekstra hidratantnu. Nisu neke matirajuće kreme, ali meni pašu na licu. :)

    ReplyDelete
  7. Ja imam mješovito/masnu kožu lica. Od ovih proizvoda sam koristila PC fluid i savršen je!

    ReplyDelete
  8. hvala ti puno :)

    mislim da čak imam negdje tester te emulzije :D stvarno bi mogla isprobati :D hvala na preporuci :)

    ReplyDelete
  9. da :) stvarno su dva odlična, lagana proizvoda za ljeto :D

    ReplyDelete
  10. je, odličan matirajući puder :D ne planiram jedno vrijeme isprobavati druge i skuplje :D

    ReplyDelete
  11. ako trebaš laganu dnevnu kremu, ova je odlična :D

    ReplyDelete
  12. ma ne pitaj me ništa :D najviše njih imam :D
    odlično da ti je sve oke s licem :D onda ga ni ne treba opterećivati :D

    ReplyDelete
  13. da, to je super ideja,, staviti ga samog :D da malo uredniji izgled licu, a ne opterećuješ kožu sa šminkom :D da stvarno su isplativi, a rade posao :D
    da, bitno da ti pašu :D i ja po noći koristim i neke druge koje ne daju matt efekt, ali opet mi je bitno da nisu masne :D
    jednom će doći na red Olival kreme :D

    ReplyDelete
  14. je, odličan proizvod od njih :D a vidim da su i drugi hvaljeni

    ReplyDelete
  15. Znam kako ti je i ponekad me glava boli od kombiniranja da što duže držim sjaj pod kontrolom. Od navedenih proizvoda jedino sam koristila Essence kompaktni puder i nisam bila baš pretjerano zadovoljna s njim jer mi je posvijetlio moju ionako svijetlu put. Koristim PC Hydralight kremu i prezadovoljna sam s njom, to mi je trenutno glavni ljetni favorit :D Moram pohvaliti i odličan post, pogotovo za nas masnokošce :D

    ReplyDelete
  16. da, ti si baš svjetla :) tebi je bolje nešto u boji tvog tena za matiranje :)
    nadam se da je nekom malo pomogao post :D nadam se da ako isprobaš nešto od ovih drugih proizvoda da će ti biti oke :)

    ReplyDelete
  17. Ja u svakom tvom postu nađem nešto što mi treba, iako nemam masnu kožu, jako me zanima Afroditin serum :)

    ReplyDelete
  18. isprobaj ga ako budeš imala priliku :D meni je odličan sad za ljeto :D čak i ako nemaš masnu kožu, lice izgleda urednije vjerujem :D

    ReplyDelete
  19. […] htjela sam uz matirajuće proizvode koje koristim prije pudera i o kojima sam pisala –> ovdje, dodati i ovakvu neku posebniju bazu koja obećava efekt zdravog sjaja. Kroz zimsko i sivo […]

    ReplyDelete