Pages

TV Shows | Preporuke TV Serija

Prije više od godinu dana napisala sam post o TV serijama koje sam gledala, možete se prisjetiti --> OVDJE. Mislila sam da će ovakav tip posta biti češća rubrika kod mene, jer stalno pratim neku seriju i često se navučem, a time nastane i dovoljno materijala za pisanje posta. No, kako ja često seriju otkrijem kada je ona u svojoj zreloj fazi (tipa 6. sezona), onda i proces gledanja iste potraje. Neke mi se ne svide dovoljno da bi ih preporučila svojim čitateljicama / čitateljima, a često imam fazu kada gledam samo filmove. I kada se sve to uzme u obzir eto mene nakon dugo vremena s preporukama. Ovoga puta donosim devet serija, nije baš neki broj, pa ga nisam ni napisala u naslovu :D



MAD MEN


Radnja serije odvija se 60-ih godina u New York-u, a radi se o poznatoj i prestižnoj marketinškoj agenciji. U fokusu radnje je Don Draper - iznimno talentiran, pametan kreativni direktor, a njegova najveća slabost su - žene :D Zanimljivo je gledati kako su se nekoć radile marketinške kampanje i koliko je vremena, truda trebalo da se osmisli i snimi dobra reklama. Kada se sve crtalo ručno, a slogani pisali i ispravljali na papiru. Sviđa mi se atmosfera u seriji, nekako se može osjetiti vibra kako su ljudi živjeli i ponašali se tih godina, sviđaju mi se njihova česta druženja uz viski i cigaretu i njihovi razgovori. Serija koja istovremeno opušta, ali i zainteresira. Jedna od meni najdražih <3


BREAKING BAD 


Serija koja je postala kultna i vjerujem da ste ju većina pogledali, a ja ju ovdje više stavljam radi reda :D Da se zna da sam ju i ja pogledala. Jedna od onih serija kod koje na kraju svake epizode čovjek ostane toliko napet i uzbuđen i jednostavno mora pogledati i sljedeću i sljedeću. Ako nekoga možda odbije tematika serije, neka ju ignorira, jer ona po meni tu uopće nije bitna, koliko je bitno što prolazi glavni lik (Walter White) i promjene njegove osobnosti od početka do kraja serije. Svakako ju preporučujem, izašla je cijela.


THE FALL


Serija koju sam sasvim slučajno počela gledati i onda se nisam tri dana odvajala od nje dok nisam pogledala do kraja. Vani su dvije sezone, a ja s nestrpljenjem očekujem treću koja izlazi ove jeseni. Radi se o serijskom ubojici, koji izvana izgleda kao sasvim prosječan čovjek, sretno živi s djecom i ženom. I o detektivki, koja istražuje slučajeve ubojstava koje je on počinio, pokušava ga profilirati i uhvatiti. Još jedna od onih serija s odličnom atmosferom i karizmatičnim glavnim likovima, koji su izrazito pametni. Irski naglasak Jamie Dornana obara s nogu <3

HANNIBAL


Ovu seriju mi je najteže opisati od svih navedenih, jer što god da napišem potencijalno može odbiti čitatelje da ju gledaju. Ukratko radi se o psihijatru (Hannibal Lecter) i njegovom pacijentu (Will Graham), koji je ujedno FBI detektiv, točnije on profilira ubojice, koji su počinili ozbiljna i izopačena ubojstva. Will ima sposobnost da uđe u um ubojice i predoči si način na koji je ubojstvo počinjeno. Njihov odnos se počinje komplicirati kada Hannibal počne manipulirati Will-om i njegovom psihom i kada Will počinje otkrivati tko je zapravo Hannibal i kakav mračni um se skriva u njemu. 


WAR & PEACE


War & Peace je zapravo mini serija napravljena u 6 dužih epizoda i idealna je za gledati pod toplom dekom, dok vani pada snijeg. Zapravo u nekom predbožićnom razdoblju. Napravljena je po istoimenom djelu ruskog pisca Lav Nikolajevič Tolstoj. Radi se o pet ruskih, aristokratskih obitelji i životu njihovih članova u predratnom i ratnom razdoblju, u vrijeme Napoleonove invazije na Rusiju. Totalni sam sucker za ovakve povijesne, dramske serije s elementima romantike. Uvijek me nekako opuste i uživam gledati ih. Scenografija i kostimografija oduzimaju dah, a i glumci su se pokazali. Lily James je preslatka i predivna kao i u Downton Abbey <3

PEAKY BLINDERS


Još sam u Boardwalk Empire seriji otkrila koliko volim serije bazirane na gangsterima :D A takva je i Peaky Blinders, koja me najviše privukla zbog glavnog glumca Cilian Murphy-a <3 Priča o gangsterskoj obitelji baziranoj u Birminghamu (Engleska) 1919. Priča o njihovim usponima i padovima te borbi za prevlast u gangsterskom svijetu. 


THE BLACKLIST


U ovoj seriji pojavljuje se fantastični James Spader i igra glavnu ulogu. Tumači poznatog kriminalca Raymonda Reddington-a koji je pri vrhu traženih kriminalaca od strane FBI-a. Kada Raymond (Red) otkrije da je Elizabeth Keen postala dio FBI tima, dobrovoljno se preda i odluči FBI-u otkriti informacije i lokacije drugih vrlo opasnih i dugo godina traženih kriminalaca. Voljan je surađivati s njima i otkriti im gdje se kriju opasni ljudi za koje ni sam FBI ne zna da postoje, ali samo uz uvjet da komunicira isključivo s Elizabeth Keen. Jedna vrlo solidna serija, ako ste ljubitelji akcije :)


Trenutno gledam... 

SCANDAL


Priča o Olivia Pope i njenom timu odvjetnika koji uspješno rješavaju skandalozne slučajeve svjetskih moćnika i osoba iz javnog svijeta. Njihov je zadatak zataškati ono što bi njihove klijente moglo dovesti u nepovoljan položaj ili javno sramoćenje. Serija ima i ljubavnu stranu, naime Olivia Pope je u tajnoj vezi s predsjednikom SAD-a, tako da se radnja vrti i oko njega i njegovog ureda. Serija se vrlo često retrospektivno vraća na događaje koji su se dogodili u prošlosti, kako bi bolje objasnila odnose među likovima. Sviđa mi se serija, jer ima političke, dramske, ljubavne, a ponekad i napete, akcijske elemente. 

PERSON OF INTEREST


Bivši član CIA i bogati programer spašavaju ljudske živote pomoću kompjuterskog sistema, koji izbacuje sliku i identitet osobe koja potencijalno može biti u opasnosti. Do zapleta u svakoj epizodi dolazi zbog toga što sistem ne poznaje detalje opasnosti, niti može prikazati da li je osoba koju je izbacio - žrtva, ili sudionik u zločinu. Tad nastupaju njih dvojica i otkrivaju detalje zločina koji dolazi. Vrlo zanimljivi slučajevi i karizmatični glavni likovi. 

Jeste li gledali koju od navedenih serija? Koju Vi meni predlažete da pogledam na jesen? 


Hvala na čitanju!! :) :)

Ivana

17 comments:

  1. Obožavam ovakve postove, jer znaš da sam i sama obožavatelj serija :D Od tvojih preporuka nisam gledala War & Peace, ali sjećam se da i je spominjala te je imam na umu kad ulovim vremena, odnosno kad ostanem bez serija :D Scandal također nisam gledala te mi djeluje jako zanimljivo tako da i ona ide na listu što trebam pogledati. Jako mi je drago što si spomenula Peaky Blinders jer volim tu seriju i mislim da se malo piše o njoj. Person of Interest sam baš pogledala prošli tjedan petu, ujedno i zadnju sezonu :) Trenutno gledam Marvels Agents of S.H.I.E.L.D koja je dobra pa ako nisi gledala preporučam :D Jedna od mojih dražih serija je Fringe, ima pet sezona te ima i svoj kraj pa ako je nisi gledala odlična će ti biti za ušuškati se u dekicu i provesti jesen/zimu uz nju :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. e baš ti hvala na preporukama. Fringe mi je godinama na listi gledanja, a ako ima i kraj, vidim da će nabaciti maraton :D <3

      Delete
  2. Jako volim ovakav tip postova i voljela bi da pišeš i koje filmove voliš gledati. Ja sam u fazi gledanja filmova trenutno. Peaky blinders i the fall nisam gledala pa bi mogla. Ja sam od serija zadnje gledala Black mirror (par odvojenih epizoda i sa svakom sam imala osjećaj knedle u grlu), a sada gledam Fargo prvu sezonu. Kažu da je bolja od True Detectiva koja mi je bila zakon, ali nisam još sto posto sigurna u to :D
    Vidiš mogla bi i ja napisati koji post o tome :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sad sam baš googlala black mirror i jako mi se sviđa opis tematike, mogla bi baciti oko uskoro :D a Fargo isto nikako da pogledam, a mnogu hvale seriju. True Detective obožavam, ali samo prvu sezonu :D
      mogla bi se malo više angažirati oko gledanja filmova, pa nabaciti koji post i na temu njih :D hvala na ideju :D
      jako me zanima tvoj post o serijama :D

      Delete
  3. Blacklist!!! ❤❤❤ muz i ja sve sezone odgledali u tri tjedna, do 4 ujutro smo je znali gledati!! Ne mogu docekati, doslovno sam bila u depri kad smo sve pogledali :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe! ja sam ju gledala s dečkom i mi smo se jako navukli na nju :D Red je odličan i drži seriju :D

      Delete
  4. Nisam gledala skoro niti jednu od ovih serija, jedino prvu sezonu Breaking Bad. Mad Men mi je već dugoooo na listi serija koje želim pogledati, ali nikako da dođe na red :( Već dugo nisam pogledala neku novu, trenutno gledam zadnje epizode prošle sezone sitcomova koje nisam stigla pogledati od 4. mjeseca

    ReplyDelete
    Replies
    1. i ja nekad imam fazu kada mi se gledaju samo humoristične serije, jer one nekako najviše opuste pred spavanje :D najdraže su mi the big bang theory i rules od engagament :D

      Delete
  5. Taj The Blacklist me progoni, nekoliko puta sam ga počela gledat i odustala. Muž kaže da se ne može natirat, a onda i ja odustanem, ali privlači me, sigurno ću je pogledat jer mi neće dat mira.
    Scandal pratim i volim, Breaking Bad pogledala u rekordnom roku, odlična serija. Hannibala sam počela gledati, ali sa zadnjom sezonom sam prestala, mislim da nisam imala više želuca za nju. :D Dobra serija, ali malo prebrutalna radnja za mene. Perporučam Stranger Things ;) Narcos mi je ok ali je veliki hype oko nje, ja ju nisan tako doživila. Better call Saul je isto ok i Jessica Jones, to mi sad pada na pamet. Čini mi se da je danas sve teže i teže naći neku dobru seriju ili film ili smo možda postali too picky. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. The Blacklist je odlična serija puno akcije i zapleta i ako voliš gledati onaj tip serije gdje je svaka epizoda drugi, zanimljivi slučaj, a opet ima neku baznu radnju :D
      Izašle su tri sezone Hannibala i kako stvari stoje neće ni snimati dalje
      Stranger Things je na mojoj listi gledanja ove jeseni :D
      Better Call Saul sam počela gledat zbog Saul-a :D <3 moram dalje nastaviti :D
      Ma da, mislim da imamo previše izbora :D prije su nam i Strasti bile super serija hahaha kad smo bili osuđeni na TV :D :D

      Delete
  6. Volim ovakve postove :) Bez obzira kaj imam hrpu serija na watchlisti uvijek saznam za još neku novu. Ja sam zadnje pogledala Black Sails koja mi se iz epizode u epizodu sve više sviđala i na kraju sam se tolko zarazila da sad nemrem dočekati novu sezonu :D Low Winter Sun mi je isto bila odlična, a na friško sam počela gledati The Last Kingdom. Volim te povijesne s puno krvi, mačevanja, odličnim kostimima, sesi momcima i tako to :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. evo sve tri koje si spomenula, nikad čula za njih, a čine se fora :D posebno zbogtoga što su povijesne :D
      dokle god snimaju dobre serije život ima smisla :D

      Delete
  7. Evo mene isto Blacklist progoni jer sam dobila već više preporuka za nju, a nikad da krenem gledati. Ali dosta serija nam se preklapa, budu i ove s vremenom došle na red. War & Peace me trenutno nekako najviše privlači, baš zbog te atmosfere, a i Scandal jer zvuči super radnja. Ja sam ti već svoje preporučila, mogu opet, definitivno Better call Saul kao nastavak na BB tj. kao pred-radnju i ove dvije - Scream i How to get away with murder. Ovo su mi kao i Moni najdraži postovi jer uvijek neku novu seriju otkrijem :D (ovo je bio compliment hahah) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, meni je sad faza kada mi se gledaju baš serije poput War and Peace :D
      od tvojih predloženih prvo ide vjerojatno How to get away with murder <3 nekako mi se čini jako zanimljivom kad si mi opisala radnja.. hvala na komplimentu haha

      Delete
  8. House of Cards, House, True Blood ako volis o vampirima.
    True detevtive je odlicna serija!

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. True Detective i True blood gledala :D i Suits prve dvije sezone, moram opet krenuti :D House of Cards sam pogledala nekoliko epizoda i stala, moram i to :D hvala na preporukama :D <3

      Delete

Hvala na komentiranju :)