Usporedba | Essence i Bourjois - eyeshadow & liner

by - Wednesday, September 07, 2016


U današnjem postu uspoređujem dva proizvoda koja se na prvu čine jako sličnima, skoro pa istima. Kroz njihovo reklamiranje i opis proizvoda barem sam ja stekla takav dojam, pa postoji vjerojatnost da je i netko od čitatelja uočio njihovu sličnost i dvoumi se koji proizvod kupiti. Radi se o Essence i Bourjois kremastim sjenilima za oči, koji dolaze u obliku olovke i imaju dvije funkcije - Kremasto sjenilo za oči i olovka za oči. Oba proizvoda su vodootporna. Dolaze u skoro istim nijansama, sličnih naziva. Essence verzija naziva se - She's got the mauve, a Bourjois - Mauve baroque :)
Obožavam sve moguće verzije Mauve boje, koliko god ih volim na noktima i usnama, nekako ih najviše volim na očima. Mislim da ova nijansa divno naglasi moje smeđe oči, nekako istakne njihovu boju.


Ambalaža


Essence olovka je bucmastija od Bourjois olovke, Essence izgleda više kao kremasto sjenilo na prvi pogled, a Bourjois više kao olovka za oči, tako da i jedan i drugi proizvod vuku na jednu stranu. 
Oba proizvoda je lako držati u ruci i rukovati s njima. Kod Essence ambalaže imam zamjerku tu što mi čep stalno ispada, nemoguće je kompletno zatvoriti proizvod, čep je samo labavo zataknut. To me često smeta ako ovaj proizvod nosim u kozmetičkoj torbici, jer postoji mogućnost da će se otvoriti unutar nje. 
Kod Bourjois ambalaže me smeta to što se sjenilo ne može odvrtati i zavrtati lijepo, kao što je to slučaj kod Essence, već se mora šiljiti, a ja ne volim šiljiti ovakve kremastije olovke, jer samo zaprljam šiljilo, koje je poslije teško očistiti. 


Nanošenje

Kod nanošenja je Essence apsolutni pobjednik. Essence je puno kremastiji i puno ljepše sjeda na očima. Mislim da je razlog tomu što mu je vrh puno širi i obliji, tako da se proizvod lijepo distribuira i razmaže. Kod Bourjois je jako teško doći do stvarne nijanse i pigmentacije. Trebalo bi jako puno pritisnuti da se ona oslobodi, a to je teško izvesti na očnim kapcima, koja su osjetljivo područje. U svrhu olovke za oči i jedan i drugi proizvod korektno obavljaju posao, samo što opet kod Essence verzije pigmentacija i nijansa su puno vjernije


Nijansa

Obje nijanse su lijepe verzije Mauve boje. Ovako po swatchu Bourjois je lijepa verzija koja više naginje ljubičastoj, a kod Essence se presijavaju ljubičasti i smećkasti tonovi. Po swatchu bi se dalo zaključiti da su podjednake pigmentacije i stvarno kada sam ih razmazivala na ruku obje se lijepo i bez problema nanose, no nanošenje na oči je za Bourjois druga priča. Ne ostavlja ovakav trag boje već puno svjetliji, a šljokice su dominantne. Essence nijansa mi se puno više sviđa jer nekako daje bolju dimenziju očima, zanimljivija mi je i nema seljastih šljokica, već lagani sjaj.
Essence ostavlja glatki trag, dok Bourjois ljepljivkasti. 
Bourjois verzija naglašava pregibe očnog kapka i čudno se nakuplja, dok je kod Essence sve izjednačeno, a nakon nekoliko sati boja počne blijediti, no nisam primijetila čudno nakupljanje. 
Trajnost nijansi je podjednaka, izdržat će pristojan dio dana. Kod Bourjois sam primijetila da ne nestane čak i kada protrljam oči. 

Cijena

Essence 2 in 1 eyeshadow & liner - 23,90 kn 

Bourjois Colorband eyeshadow - može se naručiti na Feelunique --> ovdje, Cijena - oko 55 kn


*PR proizvod - Essence

Jeste li isprobali koji od ova dva proizvoda? Volite li Mauve nijanse na očima?


Hvala na čitanju!! :) :)

Ivana <3 <3



You May Also Like

8 comments

  1. Nisam nijedan od njih isprobala, a oba su lijepa, rekla sam ti već malo mi je Bourjois više 'moja boja', ali i Essence djeluje lijepo za svaki dan, baš univerzalna nijansa. :)

    ReplyDelete
  2. Odlična usporedba, vidi se da si se baš potrudila prilikom testiranja proizvoda! Da kupujem nešto ovakvo, definitivno bih izabrala Essence nakon ovog posta. :)

    ReplyDelete
  3. hvala ti puno Nikol :) Drago mi je ako ti je post bio informativan. Mislim da se je Essence svakako isplativiji za kupnju, ne samo zbog skoro tri puta niže cijene, već je i bolji proizvod :D

    ReplyDelete
  4. Kako volim kad neki jeftiniji brand totalno nadmasi neki skuplji, uh, uh. :)

    ReplyDelete
  5. Odličan post. Moram priznati da mi se Bourjois malo više sviđa zbog nijanse, ali ipak definitivno nabavljam Essence. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala puno <3
      da, Bourjois nijansu će mnogi favorizirati, šteta što ne ostavlja takav dojam na kapcima :D

      Delete